Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NOC*NSF-voorzitter: we staan voor inclusieve sport

NOC*NSF-voorzitter: we staan voor inclusieve sport

ARNHEM (ANP) - Anneke van Zanen-Nieberg hoopt dat "de wereld ook een beetje beter wordt door sport". Dat zei de voorzitter van NOC*NSF naar aanleiding van de vele betogingen tegen racisme wereldwijd. De sportkoepel heeft geen actieplan, maar Van Zanen liet tijdens de algemene vergadering, vanwege de coronacrisis online gehouden, weten dat er een mooie taak ligt. "We hebben met elkaar een verantwoordelijkheid."

"De afgelopen weken waren er uitingen die aangeven dat racisme ook op de sportvelden in Nederland aanwezig is", stelde Van Zanen. "Wij staan met elkaar voor inclusieve sport, waarin geen ruimte is voor uitsluiting op grond van geslacht, kleur etniciteit, geaardheid, religie en fysieke of verstandelijke beperking. Waar ook geen ruimte is voor seksuele intimidatie en doping."

"NOC*NSF staat volledig achter de boodschap dat onderscheid op grond van huidskleur moet stoppen, zowel in de samenleving als in de sport", vervolgde Van Zanen. "Daarin zullen we allemaal een rol moeten vervullen. We moeten stimuleren dat op de clubs het gesprek gefaciliteerd wordt, dat sporters zich kunnen uitspreken, zich veilig voelen en als dat niet zo is zich moeten kunnen melden bij de vertrouwenspersoon op de club of bij de bond. Ook wij als NOC*NSF gaan het gesprek aan met sporters, trainers, coaches, begeleiders en bestuurders om iedereen een podium te geven om ervaringen te delen."

Meer uit Sport

Olympisch- en wereldkampioen meerkamp Hashimoto mist WK-finale

ANTWERPEN (ANP) - Turner Daiki Hashimoto uit Japan kan zijn wereldtitel in de meerkamp niet verdedigen bij de WK in Antwerpen. De regerend olympisch- en wereldkampioen in de meerkamp kwam in de kwalificaties tot een totaal van 85,432 punten en staat daarmee voorlopig derde in het klassement na twee subdivisies. In het klassement moet hij zijn landgenoten Kenta Chiba (85,799) en Kazuma Kaya (85,598) voor zich dulden. Er gaan maximaal twee turners per land naar de finale.

1 uur geleden
Roglic bevestigt vertrek bij Jumbo-Visma

BOLOGNA (ANP) - Primoz Roglic heeft voorafgaand aan de Ronde van Emilia bevestigd dat hij de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma gaat verlaten. Eerder deze week ging al het gerucht dat de Sloveense renner, die nog een doorlopend contract heeft, bezig is aan zijn laatste seizoen in Nederlandse dienst.

3 uur geleden
Britse turners brengen WK in Antwerpen op gang

ANTWERPEN (ANP) - De Britse turners hebben de WK in Antwerpen op gang gebracht. Olympisch voltigekampioen Max Whitlock en zijn teamgenoten Jake Jarman, James Hall, Courtney Tulloch en Harry Hepworth turnden naar 254,193 punten en gaan daarmee aan de leiding na de eerste subdivisie. In totaal zijn er, verdeeld over zaterdag en zondag, zes subdivisies bij de mannen.

3 uur geleden
Lefevere verwacht snel opheldering over fusieplannen Jumbo-Visma

BRUSSEL (ANP) - Patrick Lefevere, de baas van wielerploeg Soudal Quick-Step, heeft zaterdag in zijn column in de krant Het Nieuwsblad de gesprekken over een mogelijke fusie met Jumbo-Visma bevestigd. Lefevere verwacht volgende week meer duidelijkheid.

4 uur geleden
Tennisster Jabeur maakt favorietenrol waar in Ningbo

NINGBO (ANP) - Tennisster Ons Jabeur heeft haar favorietenrol waargemaakt op het WTA-toernooi in het Chinese Ningbo. De Tunesische, als eerste geplaatst, liet in de finale de Russin Diana Sjnaider met 6-2 6-1 kansloos.

5 uur geleden
Griekspoor in drie sets naar kwartfinales in Astana

ASTANA (ANP) - Tallon Griekspoor heeft de kwartfinales bereikt van het ATP-toernooi van Astana. De nummer 1 van de plaatsingslijst had drie sets nodig om zich te ontdoen van de Japanner Sho Shimabukuro, de mondiale nummer 148: 7-6 (5) 6-7 (4) 6-1. De wedstrijd duurde 2 uur en 13 minuten.

5 uur geleden
Volleyballers beginnen op OKT met nipte nederlaag tegen Canada

XI'AN (ANP) - De Nederlandse volleyballers zijn het kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen begonnen met een nipte nederlaag. Canada was in de Chinese stad Xi'an met 25-21 23-25 24-26 25-18 15-12 net te sterk voor Oranje. Nederland staat tiende op de wereldranglijst, Canada vier plekken lager.

5 uur geleden