Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NOC*NSF: overlijden Van Ruijven niet te bevatten

NOC*NSF: overlijden Van Ruijven niet te bevatten

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF heeft met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van shorttrackster Lara van Ruijven. "Het is vrijwel niet te bevatten wat Lara van Ruijven en haar naasten is overkomen", zegt technisch directeur Maurits Hendriks. "Ik heb haar leren kennen als een succesvolle en volop in het leven staande jonge topsporter en een graag geziene collega binnen de grote groep sporters en begeleiders van TeamNL."

"Het verdriet en de verslagenheid bij haar naasten en iedereen die haar kende is groot", vervolgt Hendriks. "Wij wensen hen veel sterkte toe bij het verwerken van dit onbegrijpelijke verlies. Laten we elkaar en Lara’s omgeving stevig vasthouden en steunen in deze moeilijke tijd."

Van Ruijven heeft met grote inzet aan zowel de Winterspelen van Sochi 2014 als aan die van Pyeongchang 2018 deelgenomen, zegt Hendriks. "In 2018 won Lara tijdens die Winterspelen samen met Yara van Kerkhof, Jorien ter Mors en Suzanne Schulting brons op het onderdeel relay. Het kwartet reed destijds een wereldrecord in de B-finale. Daarnaast won zij op de relay zes medailles op Europese- en wereldkampioenschappen."

"We hebben zo meegeleefd met Lara, haar familie en het shorttrackteam. Dat zij in de bloei van haar leven ineens van ons wordt weggerukt, is niet te bevatten", laat Herman de Haan, directeur-bestuurder van de KNSB weten. "Namens de KNSB wens ik Lara's vriend, familie en naasten veel sterkte bij het verwerken van dit immense verlies."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Sport

Kimmich: 8-2 winnen van Barcelona amper te bevatten

LISSABON (ANP) - De spelers van Bayern München konden nauwelijks bevatten dat ze in de kwartfinale van de Champions League het grote FC Barcelona met 8-2 vernederden. "Dit is bruut. Het is heel moeilijk te begrijpen", zei Joshua Kimmich na het duel in Lissabon.

3 uur geleden
Piqué: Barcelona op absoluut dieptepunt

LISSABON (ANP) - Verdediger Gerard Piqué van FC Barcelona sprak van een "schandelijke" nederlaag in de kwartfinale van de Champions League. De Catalaanse club leed in Lissabon een pijnlijke nederlaag van 8-2 tegen Bayern München. "We zitten op een absoluut dieptepunt."

3 uur geleden
Foppen evenaart Nederlands record 5000 meter in Monaco

MONACO (ANP) - Mike Foppen heeft bij de Diamond League in Monaco het Nederlands record op de 5000 meter geëvenaard. De Nijmeegse atleet finishte in de race als vierde in 13.13,06, dezelfde tijd die Kamiel Maase achttien jaar geleden liep op deze afstand in Berlijn.

5 uur geleden
'Mister Zevenheuvelen' Cheptegei pakt Hengelo wereldrecord af

MONACO (ANP) - Joshua Cheptegei was al een grote naam in Nijmegen en omstreken. Hij won er vier keer de Zevenheuvelenloop met als hoogtepunt in 2018 een wereldrecord op de 15 kilometer in 41.05. In Monaco besteeg hij de troon van de 5000 meter. De 23-jarige Oegandese hardloper scherpte bij het atletiekgala uit de Diamond League het zestien jaar oude wereldrecord aan. Hij liep 12.35,36 en haalde 2 seconden af van de mondiale toptijd die de Ethiopiër Kenenisa Bekele in 2004 bij de FBK Games in Hengelo liep.

5 uur geleden
Golfer Besseling door in Wales, Luiten uitgeschakeld

NEWPORT (ANP) - Golfer Wil Besseling is de enige Nederlandse prof die in het weekend mag doorspelen in de Celtic Classic. De Noord-Hollander legde de tweede ronde van het toernooi van de Europese Tour in Wales af in 69 slagen (2 onder par) en kwam uit op een totaal van 136 (-6), goed voor de gedeelde 14e plaats.

6 uur geleden
Atlete Hassan stapt uit op 5000 meter bij rentree in Monaco

MONACO (ANP) - Atlete Sifan Hassan is uitgestapt in haar eerste wedstrijd van dit jaar. Ze gaf op in de 5000 meter bij de Diamond League in het Stade Louis II van Monaco. De regerend wereldkampioene op 1500 en 10.000 meter staakte de strijd na 4000 meter. Ze lag in vierde positie.

7 uur geleden
Ruim 6 ton voor schoenen met glasscherf NBA-legende Jordan

NEW YORK (ANP) - Een paar basketbalschoenen die NBA-legende Michael Jordan droeg in zijn actieve carrière is op een veiling van Christie's voor een recordbedrag van 615.000 dollar (omgerekend 519.000 euro) onder de hamer gegaan. Het zijn de Air Jordan 1 Highs die de sterspeler van weleer in 1985 aan had tijdens een demonstratiewedstrijd in Italië. Jordan dunkte de bal zo hard dat het glazen scherm achter de mand aan scherven ging.

8 uur geleden