Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NOC*NSF met nieuwe wensenlijst naar minister

NOC*NSF met nieuwe wensenlijst naar minister

NOOTDORP (ANP) - Anneke van Zanen-Nieberg hoopt de leden van NOC*NSF maandag goed nieuws te kunnen melden tijdens de algemene ledenvergadering. De voorzitter van de sportkoepel heeft eerder die dag een gesprek met minister Van Rijn (VWS) waarin zij een pleidooi zal houden voor een vervroegde start van competities in zomersporten als cricket, honk- en softbal en tennis.

Een versoepeling van de regels tegen verspreiding van het coronavirus leidde er al toe dat binnensporten, zoals badminton, gymnastiek en volleybal, en de sportscholen onder een klein voorbehoud op 1 juli weer de zaal in kunnen om te trainen. Buiten is dat voor de meeste sporten al langer mogelijk, voor de jeugd zonder de beperkende 1,5-meterregel.

"Een aantal sporten leent zich ervoor om weer te starten", zei Van Zanen tijdens een informele bijeenkomst in Nootdorp. "De bezorgdheid van het kabinet ligt vooral bij de vervoersstroom die competities met zich meebrengen. Wij denken dat dat bij dit soort sporten te reguleren is."

Breedtesport

Vooralsnog mag er voor 1 september niet in competitieverband worden gesport. "Dat er die datum kan worden begonnen is essentieel. Maar het is natuurlijk niet alleen VWS dat erover beslist. Wedstrijden gelden als evenementen waarover ook andere ministeries (justitie, binnenlandse zaken) meebeslissen. Bij de minister staat de sport er in ieder geval goed op. Van Rijn erkent ook het belang van met name breedtesport. Bewijslast daarvoor is niet meer nodig", aldus Van Zanen, die daarom ook financieel op een volgende tegemoetkoming hoopt.

Eerder zegde het kabinet 110 miljoen euro toe, grotendeels via het kwijtschelden van accommodatiehuur tijdens de eerste maanden van de coronacrisis. Maar het ontbreken van inkomsten zal de clubs nog maanden parten spelen. Van Zanen: "Ook daarover gaan we het zeker hebben." De ledenvergadering van NOC*NSF beleeft maandag een primeur. De leden gaan niet naar Papendal, maar vergaderen via Zoom.

Meer uit Sport

Wielrenner Kruijswijk geeft na val op in Critérium du Dauphiné

BRASSAC-LES-MINES (ANP) - Steven Kruijswijk heeft het Critérium du Dauphiné al op de tweede dag verlaten. De 35-jarige Nederlandse wielrenner was maandag betrokken bij een valpartij en moest daarna opgeven, meldt zijn ploeg Jumbo-Visma.

2 uur geleden
Vier Nederlandse sportklimmers naar Europese Spelen in Krakau

AMSTERDAM (ANP) - Vier Nederlandse sportklimmers hebben zich gekwalificeerd voor de Europese Spelen die van 21 juni tot en met 2 juli plaatsvinden in Krakau. In Polen komen Lisa Klem en Don van Laere uit op het onderdeel boulder. Lynn van der Meer en Leto Cavé doen mee op het onderdeel lead.

3 uur geleden
Positief geteste renster Bossuyt: nooit bewust gebruikt

ANTWERPEN (ANP) - De Belgische wielrenster Shari Bossuyt heeft maandagochtend tijdens een persconferentie in Zwevegem voor het eerst gereageerd op haar positieve dopingtest. Bossuyt testte positief na haar ritzege in de derde etappe van de Ronde van Normandië in maart. In haar urine werden sporen van letrozole metabolite gevonden. Haar team Canyon/SRAM Racing zette haar voorlopig op non-actief.

4 uur geleden
Eerste man die onder de tien seconden dook op 100 meter overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse atleet Jim Hines, de eerste man ooit die onder de tien seconden dook op de 100 meter, is op 76-jarige leeftijd overleden.

5 uur geleden
Basketballers Heat trekken stand gelijk in NBA-finale

DENVER (ANP) - De basketballers van Miami Heat hebben de stand in de finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA gelijk getrokken. De ploeg won de tweede wedstrijd tegen Denver Nuggets met 111-108. De stand in de best-of-seven series is nu 1-1.

9 uur geleden
Svitolina met coach Sluiter naar kwartfinale Roland Garros

PARIJS (ANP) - Elina Svitolina heeft onder trainer Raemon Sluiter weer de weg naar boven gevonden. De tennisster uit Oekraïne staat in de kwartfinale van Roland Garros. Ze versloeg de Russin Daria Kasatkina in twee sets: 6-4 7-6 (5)

18 uur geleden
Bol is geen 'superhuman' die altijd voldoet aan verwachtingen

HENGELO (ANP) - Femke Bol moet nog altijd wennen aan de sterrenstatus die ze geniet in de atletiekwereld. "Ik ben geen 'superhuman', maar gewoon een mens als iedereen", zei de topatlete bij de FBK Games in Hengelo. Ze won daar tot groot enthousiasme van de ongeveer 10.000 toeschouwers overtuigend de 400 meter in 50,11 seconden.

18 uur geleden