Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NOC*NSF is benieuwd wat nieuwe coalitie met advies Sportraad doet

NOC*NSF is benieuwd wat nieuwe coalitie met advies Sportraad doet

ARNHEM (ANP) - Sportkoepel NOC*NSF zegt benieuwd te zijn welke invloed de adviezen van de Sportraad aan de overheid na de verkiezingen hebben bij het opstellen van het regeerakkoord. Dat verklaart algemeen directeur Gerard Dielessen. De Sportraad zei donderdag dat sport een publieke voorziening moet worden om serieus te kunnen bijdragen aan een 'vitale en veerkrachtige' samenleving.

"De Sportraad brengt dit advies zo'n vier maanden voor de verkiezingen van de Tweede Kamer uit", zegt Dielessen. "De instantie ziet een sterkere stimulerende rol voor de overheid. In de concepten van de verkiezingsprogramma's zien wij gelukkig al veel aanknopingspunten voor een stevige investering in het sportbeleid in de komende kabinetsperiode, waarbij er oog is om de samenwerking met onderwijs, kinderopvang, welzijn en zorg te realiseren."

Dielessen verder: "In het advies van de Sportraad is veel aandacht besteed aan het bereikbaar maken van sport voor iedereen. Daar zijn wij blij om. Ook tijdens de coronapandemie wordt steeds duidelijker dat voldoende bewegen en sporten essentieel is voor een weerbare samenleving. Daarvoor is het volgens de Sportraad wel nodig dat er meer aandacht is voor professionalisering en versterking van de branche. Ik ben blij om te lezen dat de Sportraad zich realiseert dat sportverenigingen en andere aanbieders van sport en bewegen die maatschappelijke taak er niet zomaar even bij doen."

"Sport verbindt"

"Een ding valt direct op. De Sportraad is ervan overtuigd dat sport van grote waarde is voor de samenleving", zegt Anneke van Zanen-Nieberg, voorzitter NOC*NSF. "Sport verbindt, sport maakt mensen weerbaarder en sport geeft plezier. De Sportraad geeft echter ook aan dat als je de sport in de toekomst deze rol meer effectief wil laten spelen, het nodig is om de hele sportbranche duurzaam te versterken. Vanuit het perspectief van de georganiseerde sport spreekt de gedachtegang van verdere versterking mij zeer aan. Het zal al die verenigingen en hun vrijwilligers die wekelijks of zelfs dagelijks de sport in Nederland in deze moeilijke tijd aan de praat houden, goed doen dat zij serieus ondersteund worden."

Van Zanen-Nieberg zegt het advies nu eerst met aandacht te gaan bestuderen en het met de aangesloten sportbonden en de partners te gaan bespreken.

Meer uit Sport

Zwemmer Tjon-A-Joe blijft hopen op Nederlandse nationaliteit

AMERSFOORT (ANP) - Renzo Tjon-A-Joe hoopte volgend jaar bij de Olympische Spelen in Parijs voor Nederland uit te komen. De naturalisatie van de in Suriname geboren zwemmer is een aantal weken geleden echter afgewezen. De teleurgestelde Tjon-A-Joe heeft bij de IND bezwaar aangetekend.

1 uur geleden
Hockeyers winnen nipt van koploper India in Pro League

EINDHOVEN (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League koploper India verslagen. De ploeg van bondscoach Jeroen Delmee won in Eindhoven met 3-2.

1 uur geleden
Swiatek eerste vrouw sinds Henin die titel in Parijs prolongeert

PARIJS (ANP) - Iga Swiatek is de eerste tennisster sinds 2007 die erin is geslaagd haar titel op Roland Garros te prolongeren. Zestien jaar geleden lukte dat de Belgische Justine Henin.

2 uur geleden
Turnster Visser wint brugfinale bij World Challenge Cup in Osijek

OSIJEK (ANP) - Turnster Naomi Visser heeft bij de World Challenge Cup in het Kroatische Osijek goud gewonnen in de brugfinale. Visser kwam tot 14,333 punten en hield daarmee de concurrentie ruim achter zich. De Australische Georgia Godwin (13,700) en de Slowaakse Barbora Mokosova (13,300) completeerden het podium.

2 uur geleden
Swiatek voor de derde keer de beste op Roland Garros

PARIJS (ANP) - De Poolse tennisster Iga Swiatek heeft voor de derde keer Roland Garros gewonnen. De nummer 1 van de wereld versloeg in de eindstrijd de Tsjechische Karolina Muchova met 6-2 5-7 6-4. Swiatek stond met 6-2 en 3-0 voor, maar het draaide toch uit op een derde set. Daarin stond Muchova (26), de mondiale nummer 43, met 2-0 en 4-3 voor. Na 2 uur en 46 minuten besloot Muchova het duel met een dubbele fout.

2 uur geleden
Van Weeren Europees kampioen bowlen

WITTELSHEIM (ANP) - Jord van Weeren is in Franse Wittelsheim Europees kampioen bowlen geworden. De 29-jarige Leidenaar was in de finale te sterk voor voormalig wereldkampioen James Blomgren uit Zweden: 267-259.

3 uur geleden
Tennisster Rus bereikt finale en keert terug in top 100

LA BISBAL D'EMPORDA (ANP) - Arantxa Rus heeft de finale bereikt van een klein WTA-toernooi in La Bisbal d'Empordà. Door haar vierde zege op een rij op het Spaanse graveltoernooi heeft de beste tennisster van Nederland zich verzekerd van een terugkeer in de mondiale top 100.

3 uur geleden