Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NN merkt dat crisis huishoudens bewuster maakt van risico's

NN merkt dat crisis huishoudens bewuster maakt van risico's

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar NN, bekend van onder meer Nationale-Nederlanden, heeft de eerste helft van het jaar afgesloten met fors hogere resultaten. Volgens topman David Knibbe heeft de coronacrisis er mede voor gezorgd dat huishoudens zich bewuster zijn geworden van de verschillende risico's waar ze zich tegen willen verzekeren. Dat heeft volgens hem geleid tot een grote stijging van de waarde van contracten. Ook verstrekte NN meer hypotheken.

Knibbe benadrukt in een toelichting dat Nederlanders over het algemeen al goed verzekerd zijn. Deze ontwikkeling speelt dan ook vooral in andere landen. Volgens Knibbe zijn mensen zich bewuster van de risico's zoals het eventueel verliezen van inkomen en welvaart. Verder speelt ook gezondheid een rol. Dat mensen zich beter gaan verzekeren is volgens de topman een trend die langdurig kan aanhouden.

Volgens Knibbe gingen de resultaten over de hele breedte van het concern vooruit, geholpen ook door het herstel van de markten van de coronapandemie. NN sloot af met een operationeel resultaat van dik 1,1 miljard euro. Dat betekende een stijging met ruim een vijfde in vergelijking met een jaar eerder.

Brandschade

NN stipt onder meer de Nederlandse niet-levensverzekeringen aan als voorbeeld van een onderdeel dat goed presteerde. NN was bijvoorbeeld minder geld kwijt aan brandschade, terwijl er ook minder uitgekeerd hoefde worden aan zaken rondom arbeidsongeschiktheid en ongevallen. Verder waren mensen vaker thuis, waardoor er bijvoorbeeld minder werd ingebroken.

De verzekeraar sloot het halfjaar af met een nettowinst van 1,4 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog een resultaat van 587 miljoen euro. Volgens NN kwam de groei ook door winsten op de verkoop van aandelen en staatsobligaties.

Knibbe verwacht dat de schade als gevolg van de overstromingen in Limburg en België voor het concern zo'n 70 miljoen euro bedragen. NN is niet actief in Duitsland. Knibbe benadrukt dat nog niet alle claims binnen zijn. De bosbranden die grote delen van Zuid-Europa teisteren zullen minder impact hebben op de resultaten van NN. NN is in die markten niet actief met niet-levensverzekeringen.

Meer uit Financieel

Federal Reserve komt vermoedelijk met kleine renteverhoging

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse Federal Reserve zal naar verwachting later op woensdag de rente opnieuw verhogen in de strijd tegen de inflatie. Dat zou de negende renteverhoging op rij zijn. Wel wordt verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente wat minder agressief zal opvoeren dan eerder werd voorzien. Dat komt door de recente onrust in de bankensector. Die werd veroorzaakt door het omvallen van de Amerikaanse banken Silicon Valley Bank en Signature Bank.

1 uur geleden
Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

4 uur geleden
Koopwoningen in februari goedkoper dan jaar eerder

DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in februari voor het eerst in bijna tien jaar weer eens goedkoper dan een jaar eerder. De prijzen gingen op jaarbasis 0,8 procent omlaag, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

4 uur geleden
IMF en Oekraïne akkoord over ruim 15 miljard aan noodfinanciering

WASHINGTON (ANP) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een voorlopig akkoord bereikt met Oekraïne over noodkredieten van omgerekend 15,6 miljard dollar voor een periode van vier jaar. Het Oost-Europese land vecht een oorlog uit met Rusland, dat ruim een jaar geleden Oekraïne binnenviel. Dat heeft grote schade aan de economie veroorzaakt en daarom is Oekraïne hard op zoek naar financiële hulp. Het uitvoerend bestuur van het IMF moet de overeenkomst nog goedkeuren.

5 uur geleden
Afgeprijsde sportkleding zet winst Nike onder druk

BEAVERTON (ANP) - Sportkledingfabrikant Nike heeft afgelopen kwartaal een lagere winst behaald dan een jaar eerder. Het bedrijf probeert overtollige voorraden weg te werken en prijst veel artikelen daarom af. In combinatie met gestegen marketing-, materiaal- en vervoerskosten zette dat de winstmarges onder druk. De omzet steeg wel, dankzij goede verkoopcijfers in onder andere Noord-Amerika en Europa.

6 uur geleden
Beurzen New York boeken winst na opluchting over bankensector

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met aanzienlijke winsten gesloten, waarbij vooral kleinere banken herstel toonden na eerdere zorgen over hun financiële stabiliteit. Zo schoot het aandeel First Republic 30 procent omhoog nadat de zorgen van beleggers iets naar de achtergrond waren verdwenen.

7 uur geleden
TotalEnergies scherpt CO2-doelen aan, milieuorganisaties kritisch

PARIJS (ANP/AFP) - Olie- en gasconcern TotalEnergies heeft zijn doelen voor de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen aangescherpt. De uitstoot van alle verkochte olieproducten moet over twee jaar met 30 procent zijn gedaald ten opzichte van 2015. Eerder gold die doelstelling nog voor 2030. Milieuorganisatie Greenpeace blijft sceptisch.

7 uur geleden