Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NN centraal op Damrak na schikking woekerpoliszaak

NN centraal op Damrak na schikking woekerpoliszaak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag onder meer uit naar NN Group. De verzekeraar heeft een overeenkomst gesloten met verschillende claimorganisaties om de zogeheten woekerpolisaffaire te schikken voor 300 miljoen euro. Alle juridische procedures tegen NN worden nu stopgezet. Ook zet NN nog 60 miljoen euro opzij voor schrijnende gevallen en voor klanten die niet zijn aangesloten bij de claimorganisaties.

In november trof verzekeraar ASR ook al een schikking van honderden miljoenen euro's om klanten met een woekerpolis of mensen die ooit zo'n beleggingsverzekering hebben gehad te vergoeden. De woekerpolisaffaire houdt de gemoederen in de financiële wereld al jaren bezig. In 2006 kwam al aan het licht dat bij veel beleggingsverzekeringen veel te hoge kosten in rekening zijn gebracht vanaf de jaren negentig.

De AEX-index op het Damrak zal naar verwachting licht lager beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine verliezen te openen. De Aziatische aandelenmarkten gingen woensdag overwegend omlaag. De beurzen in Hongkong en Shanghai verloren 0,9 en 0,4 procent.

44 medewerkers

De Japanse beurs was een positieve uitschieter. Een vertraging van de loongroei in het land wakkerde de hoop aan dat de Bank of Japan zal vasthouden aan het huidige zeer ruime stimuleringsbeleid. De Nikkei in Tokio eindigde 2 procent hoger en keerde voor het eerst sinds 1990 terug boven de 34.000 punten.

IMCD maakte een kleine overname bekend. De chemicaliëndistributeur koopt een belang van 70 procent in het Indiase bedrijf Valuetree Ingredients. Dat bedrijf telt 44 medewerkers en heeft een jaaromzet van ongeveer 48 miljoen euro. In 2025 zal IMCD het resterende belang van 30 procent in Valuetree overnemen.

Tegenwind

De chipbedrijven ASMI, Besi en ASML zullen mogelijk bewegen op de omzetcijfers van TSMC. De grote Taiwanese chipfabrikant, een belangrijke afnemer van de chipmachines van ASML, boekte in het vierde kwartaal meer omzet dan verwacht. Het bedrijf dat chips maakt voor onder meer Apple en Nvidia wist de lagere vraag naar chips voor smartphones en laptops op te vangen door de sterke vraag naar chips voor toepassingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Besi zal echter mogelijk tegenwind ondervinden van een verkoopadvies door Deutsche Bank.

De euro was 1,0923 dollar waard, tegen 1,0926 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent meer op 72,52 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 77,83 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Bouwbedrijf BAM verkoopt meer woningen dankzij particulieren

BUNNIK (ANP) - Bouwconcern BAM heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 440 woningen in Nederland verkocht. Dat zijn er meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen er 182 woningen van de hand gingen. De woningen werden gekocht door met name particuliere kopers, beleggers zijn nog steeds terughoudend.

29 minuten geleden
DSM-Firmenich ziet volumes weer groeien, omzet daalt licht

HEERLEN (ANP) - Voedings- en gezondheidsbedrijf DSM-Firmenich heeft de verkoopvolumes in het eerste kwartaal van het jaar weer zien groeien. De omzet daalde echter licht, mede door de aanhoudende zwakke markt voor vitamines. Het Nederlands-Zwitserse fusiebedrijf handhaafde de verwachtingen voor het hele jaar.

49 minuten geleden
ING boekt iets minder winst, maar vergeet aandeelhouders niet

AMSTERDAM (ANP) - ING heeft zijn kwartaalwinst licht zien afnemen. Maar de bank vindt zichzelf er sterk genoeg voorstaan om geld naar de aandeelhouders te laten gaan. Dat doet ING door voor maximaal 2,5 miljard euro aandelen in te kopen.

1 uur geleden
Toespraak Powell neemt zorgen beleggers op Wall Street niet weg

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beursgraadmeters gingen woensdag in het laatste handelsuur kortstondig omhoog na geruststellende woorden van Fed-voorzitter Jerome Powell, maar eindigden toch verdeeld. Tijdens een toelichting op het rentebesluit zei Powell dat het "onwaarschijnlijk" is dat de centrale bank de rente gaat verhogen. De koersen gingen daarop gelijk omhoog, het optimisme was echter van korte duur.

10 uur geleden
Flitsmeister gaat geld vragen voor tot nu toe gratis functies

VEENENDAAL (ANP) - Een aantal nu nog gratis functies van de verkeersapp Flitsmeister is vanaf volgende week alleen te gebruiken met de betaalde versie. Het gaat onder meer om Apple CarPlay en Android Auto, waarmee Flitsmeister ook via het scherm in het dashboard van een auto te gebruiken is.

10 uur geleden
Ook directeur personeelszaken Tesla opgestapt, zeggen bronnen

NEW YORK (ANP) - De directeur personeelszaken van Tesla Allie Arebalo is opgestapt en voegt zich daarmee bij een aantal andere belangrijke managers die onlangs zijn vertrokken. Het is niet duidelijk of Arebalo, die rechtstreeks aan topman Elon Musk rapporteerde, is ontslagen of zelf heeft besloten te vertrekken, volgens betrokkenen die met persbureau Bloomberg spraken.

11 uur geleden
Federal Reserve laat rentetarief opnieuw onveranderd

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Federal Reserve heeft de rente opnieuw ongewijzigd gelaten. Daarmee blijft het rentetarief in de Verenigde Staten tussen de 5,25 en 5,50 procent. Op de financiële markten werd al verwacht dat de Amerikaanse centrale bank de rente op het hoogste niveau sinds 2001 zou laten.

11 uur geleden