Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NLInvesteert: meer behoefte aan lening buiten de bank om

NLInvesteert: meer behoefte aan lening buiten de bank om

AMERSFOORT (ANP) - Financieringsplatform NLInvesteert denkt dat de behoefte aan leningen die niet van banken komen het komend jaar zal toenemen bij mkb-bedrijven. "We zien signalen voor een zware recessie", zegt directeur Dirkjan Takke. Als ondernemers dan bij de bank geen geld meer kunnen krijgen zullen ze proberen buiten de bank alsnog een kredietverstrekker te vinden.

"Alleen bedrijven die nadrukkelijk economische tegenwind incalculeren en zich aanpassen, hebben nog kans op financiering", legt Takke uit. Hij verwacht dat het platform te midden van alle economische tegenwind verder kan groeien. "Banken trekken zich in deze lastige tijden nog verder terug", aldus de directeur.

Dat laatste hoeft volgens hem niet te betekenen dat ondernemers helemaal niet meer op geld van de banken hoeven te rekenen. "Door het toevoegen van risicodragend kapitaal proberen wij banken te bewegen toch mee te doen. Dat is belangrijk omdat bancair geld ondanks de oplopende rente, nog steeds het goedkoopste geld is."

NLInvesteert bestaat sinds 2015 en zegt afgelopen kwartaal 50 miljoen euro aan mkb-ondernemers te hebben verstrekt. Daarvan was bijna 30 miljoen euro afkomstig van private geldschieters. In totaal heeft NLInvesteert nu bemiddeld voor circa 650 miljoen euro aan financiering.

Meer uit Financieel

Musk gaat voor financieringsronde van 1 miljard dollar voor xAI

NEW YORK (ANP) - Tesla-baas Elon Musk plant een financieringsronde die kan oplopen tot 1 miljard dollar (ongeveer 930 miljoen euro) voor xAI, de start-up die moet rivaliseren met OpenAI (bekend van ChatGTP) en Google. Dat blijkt uit gegevens van de Amerikaanse financiële waakhond SEC.

35 minuten geleden
Chiptoeleverancier ASMI wil nieuwe hoofdkantoor in VS

SCOTTSDALE (ANP/BLOOMBERG) - De Nederlandse chiptoeleverancier ASM International (ASMI) is van plan 324 miljoen dollar (300 miljoen euro) te investeren in een nieuw hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Arizona. Het bedrijf wil vijfhonderd nieuwe mensen aannemen voor de nieuwe fabriek in Scottsdale, meldt Bloomberg. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Phoenix, de hoofdstad van de Amerikaanse staat.

3 uur geleden
Wall Street terughoudend, cryptoplatformen verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De belangrijkste beursgraadmeters in New York lieten dinsdag geen grote uitslagen zien, na de verliezen een dag eerder. Beleggers blijven voorzichtig in afwachting van het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. Dat rapport is van belang voor het rentebeleid van de Amerikaanse centrale bank.

3 uur geleden
Beurs Tel Aviv zag geen ongebruikelijke handel voor aanval Hamas

ISRAËL (ANP/RTR) - Een rapport van Amerikaanse onderzoekers dat suggereert dat er beleggers in Israël waren, die mogelijk hebben geprofiteerd van voorkennis van de aanval van Hamas op 7 oktober, is onjuist, stelt de Tel Aviv Stock Exchange. De Israëlische effectenbeurs noemt de publicatie onverantwoord.

4 uur geleden
Concurrentiewaakhond onderzoekt deal tussen ExxonMobil en Pioneer

HOUSTON (ANP/AFP) - De Federal Trade Commission (FTC), de Amerikaanse concurrentiewaakhond, wil aanvullende informatie over de overname van olieconcern Pioneer Natural Resources door branchegenoot ExxonMobil. De overnamedeal ter waarde van ongeveer 60 miljard dollar werd afgelopen oktober aangekondigd en is de grootste dit jaar.

5 uur geleden
WHO wil meer belastingen op alcohol en suikerhoudende dranken

BRUSSEL (ANP/AFP) - De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) vindt dat landen hun belasting op alcohol en suikerhoudende dranken moeten verhogen om gezonder gedrag te stimuleren. Volgens de organisatie maken te weinig landen gebruik van de mogelijkheden hiervoor.

7 uur geleden
Bloomberg: EU stelt heffing handel stekkerauto's met VK 3 jaar uit

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie gaat voorstellen om de invoering van tarieven op elektrische voertuigen in de handel met het Verenigd Koninkrijk met drie jaar uit te stellen, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

8 uur geleden