Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

NLInvesteert krijgt vergunning van AFM, belegger beter beschermd

NLInvesteert krijgt vergunning van AFM, belegger beter beschermd

AMERSFOORT (ANP) - Financieringsplatform NLInvesteert, dat mkb-ondernemers helpt met financiering voor hun bedrijf, heeft van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een vergunning voor crowdfunding gekregen. Daarmee voldoet NLInvesteert aan nieuwe Europese regelgeving waarmee beleggers beter worden beschermd.

Die nieuwe regels leiden naast betere bescherming ook tot meer transparantie ten aanzien van crowdfunding. Omdat de eisen ervoor zorgen dat er in alle EU-landen dezelfde regels gelden voor crowdfundingsplatformen, kan NLInvesteert nu ook zijn diensten ook in andere lidstaten aanbieden. Al kiest het platform niet voor Europese expansie, zo laat NLInvesteert weten.

Directeur van NLInvesteert Dirkjan Takke is verheugd met het krijgen van de vergunning. "Een verscherping van transparantie en beleggersbescherming brengt uiteindelijk onze hele sector op een positief pad van professionalisering. Dat is goed voor beleggers en platformen zelf."

Particuliere beleggers

NLInvesteert, naar eigen zeggen marktleider, helpt mkb-bedrijven die in eerste instantie geen of maar deels krediet van een bank kunnen krijgen. Dat gebeurt onder meer met particuliere beleggers, die het risicovolle deel van een lening voor hun rekening nemen. Een bank of andere kredietverstrekker verstrekt vervolgens de rest van de lening. Voorbeelden van recente investeringen door het platform zijn de financiering voor uitbreiding van een glasvezelnetwerk of de aanleg van een zonnepanelenpark in Zuid-Afrika. Sinds de oprichting in 2015 heeft NLInvesteert al zo'n half miljard euro geïnvesteerd.

Naast NLInvesteert zijn andere bekende crowdfundingsplatforms onder meer Credion, GoFundme en BridgeFund. Ook deze bedrijven mogen onder de nieuwe Europese regelgeving alleen opereren met een vergunning.

Meer uit Financieel

Topman Ryanair: moet mogelijk vluchten schrappen deze zomer

DUBLIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair waarschuwt dat ze deze zomer mogelijk vluchten moet gaan schrappen. Volgens topman Michael O'Leary krijgt Ryanair minder toestellen van vliegtuigfabrikant Boeing aangeleverd dan was beloofd.

13 minuten geleden
Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

5 uur geleden
Steeds meer 15- en 16-jarigen aan het werk

DEN HAAG (ANP) - Steeds meer 15- en 16-jarigen zijn de afgelopen jaren gaan werken. Bijna een derde van de werkenden ging aan de slag als vakkenvuller. Ook werkten ze relatief vaak in de horeca, als verkoopmedewerker in de detailhandel of achter de kassa.

6 uur geleden
Vakbond ziet zo'n 60 werknemers Aviko staken om cao-conflict

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV bestempelt de stakingen bij Aviko in Lomm en Steenderen als een succes. Volgens vakbondsbestuurder Robert Wonnink deden in totaal zestig tot zeventig werknemers van de aardappelspecialist mee aan de acties. De actie in Lomm is zondagochtend beëindigd, die in Steenderen duurt tot zondag 23.00 uur, zegt een woordvoerder van Aviko.

13 uur geleden
Week na beursrecords gaat aandacht belegger uit naar inflatie

AMSTERDAM (ANP) - De komende beursweek maakt duidelijk of de recordreeks op de internationale aandelenmarkten een vervolg krijgt. In New York bereikten de Dow-Jonesindex en S&P 500 afgelopen week hun hoogste niveau ooit, onder andere dankzij beter dan verwachte cijfers van chipbedrijf Nvidia. Nu gaat de aandacht uit naar de kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven, maar ook nieuwe inflatiecijfers kunnen het gemoed van beleggers beïnvloeden.

14 uur geleden
WTO richt miljoenenfonds op om vrouwelijke ondernemers te steunen

GENÈVE (ANP/AFP) - De Wereldhandelsorganisatie (WTO) heeft een fonds opgericht voor hulp aan vrouwelijke ondernemers in armere landen bij het digitaliseren van hun bedrijf. Voor het initiatief is 50 miljoen dollar beschikbaar.

15 uur geleden
Britse premier pleit voor afpakken bevroren Russische tegoeden

LONDEN (ANP/RTR/DPA) - Westerse landen moeten meer durf tonen in de economische strijd tegen Rusland en bijvoorbeeld bevroren tegoeden afpakken. Dat stelt de Britse premier Rishi Sunak in een opiniestuk in de Sunday Times.

16 uur geleden