Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nivel: aantal gevallen van schurft blijft hoog

Nivel: aantal gevallen van schurft blijft hoog

DEN HAAG (ANP) - Relatief veel mensen hebben last van schurft. Het aantal besmettingen ligt al sinds het begin van het jaar hoger dan vorig jaar. Even daalde het aantal gevallen iets, maar in de afgelopen weken loopt het cijfer weer op. Het zijn vooral 15- tot 25-jarigen die de aandoening oplopen, meldt kennisinstituut Nivel.

In de afgelopen week gingen ongeveer twintig op elke 100.000 mensen met schurft naar de huisarts. Dat is twee keer zo veel als in dezelfde week in 2021 en 2022. Bovendien zien huisartsen al sinds oktober 2021 meer patiënten met schurft dan gebruikelijk.

Patiënten met schurft, ook wel scabiës genoemd, hebben last van allerlei huidproblemen en ernstige jeuk. De ziekte verspreidt zich door de schurftmijt. Het kleine beestje gaat makkelijk over van persoon tot persoon. Schurft is weliswaar ongevaarlijk, maar vaak wel erg vervelend.

Vorig jaar verspreidde schurft zich ook door de introductieweken voor nieuwe studenten. Die weken beginnen binnenkort weer.

Meer uit Gezond

Aantal coronagevallen lijkt verder te stijgen

BILTHOVEN/UTRECHT (ANP) - Steeds meer mensen lijken het coronavirus onder de leden te hebben. Het aantal virusdeeltjes in het rioolwater is voor de negende week op rij gestegen en staat nu op het hoogste niveau sinds het begin van het jaar. In de afgelopen negen weken is de zogenoemde virusvracht vertienvoudigd, blijkt uit de wekelijkse cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

23 uur geleden
Tot nu toe ruim 450 blaarbehandelingen bij wandelaars Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Het Rode Kruis heeft woensdag tot dusver bijna 450 blaarbehandelingen uitgevoerd bij deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Volgens een woordvoerster van de hulporganisatie is dat ongeveer hetzelfde aantal als in voorgaande jaren.

1 dag geleden
Zorgverzekeraars bevestigen onderzoek mogelijke fraude Co-Med

TILBURG (ANP) - De zorgverzekeraars doen onderzoek naar mogelijke fraude bij de inmiddels failliete commerciële huisartsenketen Co-Med. Dat onderzoek begon enkele maanden geleden en loopt nog. Een woordvoerder van CZ, dat als grootste verzekeraar de afhandeling van de keten coördineert, bevestigt dit na berichtgeving van EenVandaag.

1 dag geleden
Oud-kandidaat-premier Plasterk niet vervolgd om medisch bedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Ronald Plasterk, die eerder dit jaar in beeld was om premier te worden van het huidige kabinet, wordt niet vervolgd voor mogelijk gesjoemel bij een medisch bedrijf. Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt. Advocaat Henri Sarolea had aangifte tegen Plasterk gedaan, omdat die de wet zou hebben overtreden.

1 dag geleden
Huisartsen en apothekers: meer maatregelen tegen medicijnentekort

UTRECHT (ANP) - Apothekers en huisartsen willen dat de overheid meer doet, nu de tekorten van medicijnen oplopen. De maatregelen die het vorige kabinet in juni had aangekondigd, zijn niet genoeg, vinden de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP).

1 dag geleden
Lichte daling ziekteverzuim dit jaar volgens arbodiensten

UTRECHT (ANP) - Het ziekteverzuim is het afgelopen kwartaal licht gedaald vergeleken met de eerste drie maanden van dit jaar. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar is er echter sprake van een stijging. Dat melden arbodiensten ArboNed en HumanCapitalCare.

1 dag geleden
Massaclaim tegen GGD'en om datalek coronatesten afgewezen

AMSTERDAM (ANP) - De GGD'en hoeven geen schadevergoeding te betalen aan alle mensen die in een databank van coronatesten stonden, en van wie de gegevens mogelijk door een dataroof op straat zijn komen te liggen. "De vrees dat gegevens in verkeerde handen zouden kunnen zijn gekomen is niet voldoende" voor een schadevergoeding, oordeelde de rechtbank in Amsterdam woensdag.

1 dag geleden