Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Nissan wil geld zien van oud-baas Ghosn'

'Nissan wil geld zien van oud-baas Ghosn'

AMSTERDAM (ANP) - De Japanse automaker Nissan wil naar verluidt geld zien van zijn oud-baas Carlos Ghosn, die onlangs op miraculeuze wijze ontsnapte uit Japan. Ghosn zou zich als baas van de alliantie tussen Nissan en Mitsubishi onder meer over de ruggen van de automakers hebben verrijkt, meldden bronnen aan persbureau Reuters.

Ghosn zou zichzelf een salaris en een bonus van bij elkaar 7,3 miljoen euro hebben gegeven. Geen van de besturen van de automakers zou van die beloning hebben geweten. De Japanners willen dat geld terug.

Ghosn vecht zijn ontslag aan voor de Nederlandse rechter. Hij eist op zijn beurt 15 miljoen euro van Nissan en Mitsubishi. De reden dat de zaak hier speelt, is dat de alliantie van de automakers juridisch gezien Nederlands is. Advocaten van Ghosn hebben laten weten dat de aanklachten onbekend en ongefundeerd zijn.

Eind 2018 werd Ghosn in Japan opgepakt op verdenking van fraude als topman van Nissan. Hij zat in dat land lang in de cel en later in huisarrest. Volgens Ghosn is er sprake van een complot tegen hem van de Japanse overheid en Nissan. Hij vluchtte uit Tokio, liet zich per privéjet naar Istanbul vliegen en bevindt zich nu in Libanon.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Vergadering OPEC en bondgenoten uitgesteld'

DUBAI (ANP) - Landen van het oliekartel OPEC en bondgenoten stellen hun vergadering per videoverbinding uit. Dat meldt persbureau Reuters op basis van ingewijden. De digitale vergadering over productieverlagingen zou maandag plaatsvinden, maar wordt waarschijnlijk verschoven naar 8 of 9 april om partijen meer tijd te geven voor onderhandelingen.

2 uur geleden
Economen voorzien opnieuw miljoenen nieuwe steunaanvragen VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in Verenigde Staten zal door de coronacrisis ook deze week in de miljoenen lopen. In doorsnee verwachten economen gepeild door Bloomberg dat 5 miljoen Amerikanen een steunaanvraag doen.

3 uur geleden
Eigenaar HEMA vraagt schuldeisers om water bij de wijn

AMSTERDAM (ANP) - De eigenaar van HEMA, investeringsmaatschappij Ramphastos, vraagt schuldeisers van de winkelketen genoegen te nemen met minder dan het openstaande schuldbedrag. In ruil daarvoor wil het investeringsfonds van miljardair Marcel Boekhoorn zelf vers kapitaal steken in het bedrijf.

3 uur geleden
Koolmees verwacht zeker 100.000 aanvragen loonkostenregeling

DEN HAAG (ANP) - Het aantal door de coronacrisis getroffen bedrijven dat zich bij het loket van uitkeringsinstantie UWV meldt voor een loonkostenregeling, kan al gauw oplopen tot 100.000. Dat zegt minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken in een interview met het AD.

4 uur geleden
Staat lijdt nederlaag in slepende zaak rond SNS Reaal

AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse staat heeft voor de Hoge Raad een nederlaag geleden in de zaak rond de nationalisatie van de verzekeraar en bank SNS Reaal. Onderzoek naar mogelijk wanbeleid bij het bedrijf voorafgaand aan de onteigening moet zich richten op het financiële concern als geheel, oordeelde de hoogste rechtbank van Nederland. Dat is tegen de zin van de overheid.

5 uur geleden
'Familiebedrijf Trump ontslaat honderden werknemers'

WASHINGTON (ANP) - De Trump Organization, het familiebedrijf van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft zo'n 1500 medewerkers ontslagen of met verlof gestuurd te midden van de coronacrisis. Dat meldt The Washington Post.

9 uur geleden
'Opgenomen Zoom-gesprekken makkelijk te vinden'

WASHINGTON (ANP) - Videogesprekken die met de videodienst Zoom zijn gemaakt en zijn opgenomen, zijn gemakkelijk door iedereen te vinden op internet. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post. Veel videogesprekken worden zonder toestemming daarvoor onbeveiligd op internet opgeslagen. Zoom geeft die bestanden altijd een naam die op dezelfde manier is opgebouwd. Daardoor zijn bestandsnamen makkelijk te raden en de bestanden eenvoudig te vinden.

15 uur geleden