Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nissan steekt ruim miljard euro in verduurzamen fabrieken

Nissan steekt ruim miljard euro in verduurzamen fabrieken

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - Autofabrikant Nissan is van plan omgerekend meer dan 1 miljard euro te besteden aan het verduurzamen van een aantal van zijn fabrieken wereldwijd. Het geld wordt gebruikt voor het inpassen van nieuwe technologieën waarbij de productielocaties efficiënter en minder vervuilend moeten worden. Ook worden de fabrieken geschikt gemaakt voor de productie van elektrische auto's.

Als onderdeel van het "Intelligent Factory Initiative" heeft Nissan de voorbije jaren al honderden miljoenen gestoken in het installeren van geavanceerde apparatuur in de Tochigi-fabriek ten noorden van Tokio. Die apparatuur werd vrijdag onthuld. Andere fabrieken in Japan en de Verenigde Staten zullen snel volgen, zei Nissan-bestuurder Hideyuki Sakamoto in een interview. Voor het verduurzamen van de fabrieken trekt Nissan zeven jaar uit. Doel is volgens de bestuurder om de uitstoot van CO2 tegen 2030 met 41 procent te hebben verminderd ten opzichte van 2019.

Nissan kondigde in 2019 voor het eerst aan dat het zou beginnen met het installeren van geavanceerde technologieën en apparatuur in de Tochigi-fabriek. De locatie produceert jaarlijks ongeveer 250.000 voertuigen, waaronder verschillende modellen van het merk Infiniti. De vernieuwde Nissan-fabriek in Tochigi dient als blauwdruk voor de andere fabrieken van het concern.

Nissan start dit boekjaar in Tochigi ook met de productie van de elektrische Ariya. De elektrische crossover is een van de twaalf nieuwe modellen die Nissan op de markt wil brengen als onderdeel van het herstructureringsplan van de automaker. Volgens marktanalisten hangt er voor Nissan veel af van de prestatie van de Ariya, met het oog op de toekomst.

Meer uit Financieel

Egypte zet sleepboten in voor tanker met pech in Suezkanaal

CAÏRO (ANP) - Egypte heeft drie sleepboten ingezet om een olietanker met motorpech in het Suezkanaal weg te slepen. Die tanker stremt het verkeer in de kortste scheepvaartroute tussen Azië en Europa.

7 minuten geleden
Topman Qatar Airways: eersteklas verdwijnt in nieuwe vliegtuigen

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Vermogende reizigers die vliegen met Qatar Airways kunnen binnenkort niet langer een dutje doen in een van de luxueuze ligstoelen in de eersteklas. De luchtvaartmaatschappij gaat die namelijk schrappen in de volgende generatie langeafstandsvliegtuigen. Volgens topman Akbar Al Baker is het rendement op de stoelen de investeringen niet meer waard.

24 minuten geleden
Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

1 uur geleden
Zeepmaker Henkel heeft optie voor terugkopen activiteiten Rusland

DÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse zeepmaker Henkel, bekend van merken als Pritt en Persil, heeft de mogelijkheid om zijn activiteiten in Rusland binnen nu en tien jaar terug te kopen. Voorwaarde is wel dat de omstandigheden in en de relatie met dat land "fundamenteel" veranderen. Dat zei Henkel-topman Carsten Knobel in een interview met de krant Rheinische Post.

1 uur geleden
Bouwconcern Heijmans wordt Koninklijk

DEN BOSCH (ANP) - Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

2 uur geleden
Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

21 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

1 dag geleden