Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nintendo verlaagt verkoopverwachtingen Switch door chiptekorten

Nintendo verlaagt verkoopverwachtingen Switch door chiptekorten

KYOTO (ANP/BLOOMBERG) - Nintendo heeft zijn verkoopdoelstellingen voor de Switch verlaagd. De Japanse spelcomputerproducent kampt met een tekort aan onderdelen, waaronder chips, die de productie van de populaire console in de weg zitten. Verder kampt Nintendo ook met logistieke problemen.

Nintendo verwacht dit boekjaar 24 miljoen exemplaren van de Switch verkopen. Bij een eerdere prognose rekende Nintendo er nog op 25,5 miljoen apparaten te slijten. De mindere verkopen van Switch lijken geen vat te hebben op de winst die Nintendo verwacht te maken. De onderneming verhoogde zelfs zijn doelstelling wat betreft de operationele winst naar 500 miljard yen, omgerekend 3,8 miljard euro. Nintendo lijkt vertrouwen te hebben in de lucratieve verkoop van software en netwerkdiensten.

In de periode juli tot en met september verkocht Nintendo ruim 3,8 miljoen Switch-apparaten. Dat betekende een daling afgezet tegen de bijna 4,5 miljoen consoles een kwartaal eerder. Nintendo heeft vooral moeite om de productie van zijn nieuwe OLED Switch op te voeren. De verkoop van de originele Switch en de meer betaalbare Switch Lite is het hele jaar gedaald. Nintendo vertrouwt op de duurdere nieuwe variant om de verkoop van het apparaat in 2022 op peil te houden.

De Switch was volgens marktonderzoeker NDP in september voor het eerst in 33 maanden niet meer de bestverkopende console. Die eer moest Nintendo laten aan de PlayStation 5 van Sony.

Meer uit Financieel

Bedrijf achter The Sims schrapt bijna zevenhonderd banen

REDWOOD CITY (ANP/BLOOMBERG) - Computerspelbedrijf Electronic Arts (EA) gaat ongeveer 670 mensen ontslaan. Het Amerikaanse bedrijf, bekend van onder meer voetbalvideogamefranchise FIFA en The Sims, neemt afscheid van 5 procent van het personeelsbestand. EA sluit zich aan bij meerdere gamebedrijven die de afgelopen tijd ontslagrondes aankondigden, waaronder Sony en Microsoft.

27 minuten geleden
FlixBus profiteert van uitbreiding naar meer landen

M√úNCHEN (ANP/DPA) - Flix, het Duitse moederbedrijf van FlixBus, heeft vorig jaar een recordomzet geboekt van 2 miljard euro. Het bedrijf, dat naast lange busreizen ook treinreizen aanbiedt, profiteerde onder meer van een uitbreiding van zijn reizen naar meer landen. In totaal reisden ongeveer 81 miljoen reizigers met de touringcars en langeafstandstreinen van het bedrijf. Dat is 34 procent meer dan een jaar eerder.

37 minuten geleden
Verzekeraar NN op kop in AEX, Air France-KLM onderuit na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - NN Group was donderdag de sterkste stijger in de AEX-index. De verzekeraar deed vorig jaar goede zaken bij onderdeel NN Bank dankzij de gestegen rente. Ook ging het volgens het bedrijf goed met het Nederlandse schadebedrijf. NN Group zag de jaarwinst wel dalen, maar liet in de tweede helft van het jaar een sterke verbetering zien. De verzekeraar keert daarnaast meer dividend uit en gaat meer eigen aandelen inkopen. Het aandeel werd bijna 7 procent hoger gezet. Branchegenoot ASR, die ook met cijfers kwam, zakte daarentegen 4 procent.

1 uur geleden
ABN AMRO stopt met verwerken betalingen winkeliers

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO stopt met het verwerken van betalingen voor winkeliers. De bank heeft besloten om dit uit te besteden aan betaaldienstverlener Buckaroo uit Utrecht.

1 uur geleden
Olie-industrie Guyana helpt SBM Offshore aan recordresultaten

SCHIPHOL (ANP) - De Nederlandse maritiem dienstverlener SBM Offshore heeft vorig jaar afgesloten met recordresultaten, mede geholpen door de opkomende olie-industrie in Guyana. Na olievondsten voor de kust van dit buurland van Suriname verkocht SBM Offshore groot materieel voor het oppompen en opslaan van olie op zee.

1 uur geleden
Cijfers verzekeraars ASR en NN centraal op drukke beursdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar ASR en NN Group. De beide verzekeraars hebben hun resultaten flink opgevoerd, ondanks de grote schikkingen die ze recent hebben getroffen met claimorganisaties om van de woekerpolisaffaire af te zijn. ASR profiteerde van de overname van de verzekeringsactiviteiten van Aegon Nederland en boekte weer winst in 2023, na een verlies een jaar eerder. NN Group zag de jaarwinst wel dalen, maar liet in de tweede helft van het jaar een sterke verbetering zien.

2 uur geleden
Bodemonderzoeker Fugro blijft goede zaken doen met offshore wind

LEIDSCHENDAM (ANP) - Bodemonderzoeker Fugro blijft goede zaken doen met werkzaamheden voor de bouw van windparken op zee. Het beursgenoteerde bedrijf uit Leidschendam zag mede daardoor de omzet vorig jaar flink toenemen.

2 uur geleden