Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nintendo onderuit op afwachtende Japanse beurs

Nintendo onderuit op afwachtende Japanse beurs

TOKIO (ANP) - De Japanse computerspelletjesfabrikant Nintendo ging vrijdag hard onderuit op de aandelenbeurs in Tokio na tegenvallende kwartaalcijfers. De belangrijkste aandelenmarkten in de Aziatische regio lieten weinig beweging zien. Beleggers namen geen grote posities in voorafgaand aan het officiële banencijfer van de Amerikaanse overheid, dat later op de dag wordt vrijgegeven. De banengroei speelt een belangrijke rol in het rentebeleid van de Federal Reserve.

Nintendo, dat geen deel uitmaakt van de Japanse hoofdindex Nikkei, zakte ruim 7 procent. Dat is het grootste dagverlies sinds februari 2019. Het gamebedrijf boekte afgelopen kwartaal minder omzet. Ook de winst viel lager uit dan verwacht. Het concern scoorde vorig jaar nog een grote hit met het spel Animal Crossing: New Horizons, dat werd gezien als hét spel om de lockdownperiode mee door te komen. Nu een nieuwe kaskraker van dezelfde orde uitblijft, dalen ook de verkopen van de gameconsole Nintendo Switch.

De Nikkei ging uiteindelijk met een plus van 0,3 procent het weekeinde in op 27.820,04 punten. De Japanse hoofdindex won deze week 2 procent en kende daarmee de beste week sinds eind mei. Staalproducent Kobe Steel behoorde tot de grootste dalers met een min van bijna 11 procent na tegenvallende resultaten. Fujikura ging aan kop met een koerssprong van 16 procent dankzij sterke kwartaalcijfers van de fabrikant van elektrische apparatuur. Ook de resultaten van cameramaker Nikon (plus 8 procent) en game-ontwikkelaar Konami (plus 7,7 procent) vielen in de smaak bij beleggers.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,7 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,1 procent. De Australische All Ordinaries in Sydney won 0,1 procent. De Kospi in Seoul verloor 0,3 procent. De Zuid-Koreaanse bank Kakao Bank beleefde een succesvolle beursgang. Het aandeel steeg bijna 75 procent ten opzichte van de introductieprijs. De bank, die volledig online opereert, heeft een beurswaarde van zo'n 26 miljard dollar en is daarmee de grootste financiële dienstverlener van het land.

Meer uit Financieel

Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

50 minuten geleden
Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

2 uur geleden
Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

3 uur geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

4 uur geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

5 uur geleden
Verkoopdaling Gillette-scheermesjes en Ariel-wasmiddel ten einde

CONNECTICUT (ANP) - Procter & Gamble (P&G) heeft de daling van de verkopen van zijn producten zoals Gillette en Ariel weten te stoppen. De was- en verzorgingsmiddelenfabrikant meldt bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers dat met name naar scheer- en wasmiddelproducten meer vraag was, ondanks hogere prijzen. Door een verkoopdaling van babyproducten zoals Pampers-luiers verkocht het Amerikaanse concern de afgelopen drie maanden net zo veel als aan het begin van vorig jaar.

5 uur geleden
Tesla laat gaspedalen van duizenden Cybertrucks vervangen

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla roept bijna 3900 Cybertrucks terug om de gaspedalen te repareren of te vervangen. Wanneer er veel kracht wordt uitgeoefend op de pedalen, kunnen ze bekneld raken door de bekleding van het interieur. Ook kunnen de pedalen losraken, waardoor de elektrische auto onbedoeld versnelt.

5 uur geleden