Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei zet verliesreeks voort

Nikkei zet verliesreeks voort

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag opnieuw met verlies gesloten. Beleggers namen geen risico's vanwege de onzekerheden rond het brexitoverleg en de onderhandelingen over een extra coronasteunpakket in de Verenigde Staten. Een recordstijging van het aantal coronabesmettingen in de Japanse hoofdstad Tokio zorgde eveneens voor terughoudendheid.

De Britse premier Boris Johnson waarschuwde dat er een "grote kans" is dat onderhandelingen tussen Londen en Brussel over een handelsverdrag mislukken. In de VS liet de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi weten dat de discussies over extra stimuleringsmaatregelen voor de Amerikaanse economie tot de kerstdagen kunnen voortslepen.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 0,4 procent lager het weekeinde in op 26.652,52 punten. Het was de vijfde verliesbeurt in de afgelopen zes handelsdagen. Nintendo dikte 2,3 procent aan. De computerspelletjesmaker profiteerde van de vrees dat het oplopende aantal coronabesmettingen in Japan zal leiden tot strengere maatregelen, waardoor mensen meer thuis moeten zitten.

SoftBank verloor 4,7 procent. Beleggers namen wat winst na de recente sterke opmars van het aandeel. De Japanse techinvesteerder profiteerde deze week van de succesvolle beursgang van de Amerikaanse maaltijdbezorger DoorDash, waarin het een groot belang heeft. Ook berichten dat het bestuur eigen aandelen wil terugkopen om het bedrijf van de beurs te halen werden positief ontvangen.

De andere belangrijke beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 1 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong won 0,5 procent. De Kospi in Seoul steeg 1 procent, dankzij een sterke stijging van de Zuid-Koreaanse export in de eerste tien dagen van december. De Australische All Ordinaries in Sydney zakte 0,6 procent.

Meer uit Financieel

Tesla verlaagt prijzen in VS en China nu verkoop tegenvalt

AUSTIN (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft dit weekend de prijzen van zijn elektrische auto's in China en de Verenigde Staten verlaagd. Daarmee probeert de Amerikaanse fabrikant de tegenvallende verkopen tegen te gaan. Ook de software die nodig is om Tesla-auto's zelfstandig te laten rijden wordt in de VS nu voor een lagere prijs aangeboden.

1 uur geleden
Kredietbeoordelaar S&P kijkt positiever naar Griekenland

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Kredietbeoordelaar S&P Global Ratings kijkt positiever naar Griekenland. Het bureau heeft het vooruitzicht voor de Griekse kredietwaardigheid verhoogd van stabiel naar positief. Dat betekent dat er een verhoging van de kredietstatus van Griekenland kan komen.

1 dag geleden
Sky News: flitsbezorger Getir weg uit Nederland, VK en Duitsland

LONDEN (ANP) - Flitsbezorger Getir is van plan te vertrekken uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat meldt de Britse nieuwszender Sky News op basis van bronnen. Volgens Sky kan Getir komende week al die plannen naar buiten brengen.

1 dag geleden
Duitse industrie eist actie regering-Scholz tegen zwakke economie

BERLIJN (ANP/DPA) - De regering van bondskanselier Olaf Scholz moet nu actie ondernemen om de zwakte van de Duitse economie tegen te gaan. Dat heeft voorzitter Siegfried Russwurm van de belangrijke industriële lobbygroep BDI gezegd. Volgens hem is er geen tijd te verliezen voor Scholz omdat er over anderhalf jaar parlementsverkiezingen in Duitsland zijn.

1 dag geleden
Musk stelt bezoek India uit om 'verplichtingen' bij Tesla

AUSTIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla-topman Elon Musk stelt een bezoek aan India uit dat zondag zou moeten beginnen, in verband met "verplichtingen" bij de maker van elektrische auto's. Dat meldde Musk op het socialemediaplatform X. Hij is nu van plan later dit jaar een bezoek te brengen aan India, waar Tesla een nieuwe fabriek zou willen bouwen.

1 dag geleden
IMF-bestuurder dringt aan op verdere afbouw hypotheekrenteaftrek

WASHINGTON (ANP) - Nederland kan fiscale en financiële stimulering van de woningmarkt niet gebruiken nu er een nijpend huizentekort is. Dat stelt de Nederlandse bewindvoerder Paul Hilbers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in gesprek met het ANP. Volgens hem moet Nederland niet alleen meer huizen bouwen, maar ook de hypotheekrenteaftrek geleidelijk afschaffen en de leennormen voor huizenkopers verder beperken.

1 dag geleden
Halvering bitcoin voltooid

DEN HAAG (ANP) - De zogeheten 'halving' van cryptomunt bitcoin is in de nacht van vrijdag op zaterdag voltooid. Deze halvering, die eens in de vier jaar plaatsvindt, moet inflatie van bitcoin tegengaan door de munt schaarser te maken.

1 dag geleden