Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei zakt ondanks steun centrale banken

Nikkei zakt ondanks steun centrale banken

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag opnieuw met verlies gesloten. De steunmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) en de Australische centrale bank, en de hoop dat de Bank of Japan (BoJ) de markt blijft ondersteunen met agressieve aankopen van indextrackers zorgden eerder op de dag nog voor een kortstondige opleving, maar konden de zorgen over de economische impact van de coronapandemie niet wegnemen. De andere Aziatische beurzen lieten ook flinke minnen zien.

De Nikkei in Tokio ging uiteindelijk 1 procent lager de dag uit op 16.552,83 punten. Eerder op de dag stond de Japanse index nog ruim 2 procent in de plus. De Japanse techinvesteerder SoftBank (min ruim 17 procent) ging in de uitverkoop door de zorgen over zijn omvangrijke investeringen in startup-bedrijven.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 1,3 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong leverde ruim 3 procent in. In Seoul raakte de Kospi 7,9 procent kwijt. De handel op de Zuid-Koreaanse beurs werd eerder op de dag voor twintig minuten stilgelegd na een koersval van 8 procent.

De All Ordinaries in Sydney eindigde met een verlies van 3,4 procent. De Australische centrale bank kondigde een omvangrijk pakket van steunmaatregelen aan, inclusief een renteverlaging tot 0,25 procent, om de economische gevolgen van de virusuitbraak te verzachten. In de Filipijnen, waar de beurs eerder deze week werd gesloten vanwege het coronavirus, kelderde de hoofdindex 12 procent na hervatting van de aandelenhandel.

Meer uit Financieel

Medeoprichter van Intel Gordon Moore (94) overleden

HONOLULU (ANP/RTR) - Intel-medeoprichter Gordon Moore is vrijdag in zijn woning op Hawaï overleden. Moore, die 94 jaar oud werd, is vooral bekend van zijn voorspelling dat de rekenkracht van computerchips elk jaar, later bijgesteld naar elke twee jaar, verdubbelt. Die observatie is Moore's Law, ofwel de Wet van Moore, gaan heten.

5 uur geleden
Pharming na toelating medicijn grote winnaar op Amerikaanse beurs

NEW YORK (ANP) - De Leidse biotechnoloog Pharming maakte vrijdag een koerssprong op de Amerikaanse aandelenbeurzen. Beleggers reageerden enthousiast toen naar buiten kwam dat het bedrijf, dat jaren terug bekendheid verwierf door de genetisch gemanipuleerde stier Herman, in de Verenigde Staten toestemming heeft gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen.

11 uur geleden
Leidse biotechnoloog krijgt in VS goedkeuring voor tweede medicijn

LEIDEN (ANP) - De Leidse biotechnoloog Pharming heeft in de Verenigde Staten toestemming gekregen om zijn tweede medicijn op de markt te brengen. Voor de onderneming gaat het om een grote stap. Met het middel Joenja, dat werkt tegen een zeer zeldzame aandoening van het immuunsysteem, hoopt Pharming zijn omzet op termijn te kunnen verdubbelen.

11 uur geleden
ABP vergoedt schade duizenden mensen die pensioengeld misliepen

HEERLEN (ANP) - Pensioenfonds ABP komt met extra compensatie voor ruim 8000 mensen die jarenlang geen arbeidsongeschiktheidspensioen kregen maar daar wel recht op hadden. Dit heeft bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland vrijdag laten weten in het tv-programma Meldpunt van Omroep MAX. Hiermee zijn waarschijnlijk miljoenen euro's gemoeid.

12 uur geleden
Bankenonrust nog niet voorbij op beurs, Deutsche Bank hard omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Deutsche Bank was vrijdag de grote verliezer op de Europese beurzen. Ook andere banken, bijvoorbeeld ING, werden flink lager gezet door beleggers. Daarmee lijkt de recente onrust op de financiële markten over de bankensector nog niet voorbij. "Dit is weer een signaal van de kwetsbaarheid van banken", zegt Harald Benink, hoogleraar bankwezen en financiering aan de universiteit van Tilburg. "Er hoeft maar iets te gebeuren en alle bankaandelen gaan weer hard omlaag."

14 uur geleden
Voorzitter Pensioenfederatie: pak schijnzelfstandigheid aan

DEN HAAG (ANP) - De Belastingdienst en andere overheidsinstanties moeten meer doen tegen schijnzelfstandigheid. Dat zegt voorzitter Ger Jaarsma van de Pensioenfederatie, de overkoepelende organisatie van pensioenfondsen.

14 uur geleden
Overname Eurocept door Mediq ten onrechte verboden

ROTTERDAM (ANP) - De concurrentiewaakhond heeft in 2021 ten onrechte een streep gezet door de overname van medisch leverancier Eurocept Homecare door branchegenoot Mediq. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) vond dat de overname slecht was voor de mededinging, maar dat is niet goed onderbouwd, heeft de rechtbank in Rotterdam vrijdag bepaald.

16 uur geleden