Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei verder omhoog dankzij chip- en techbedrijven

Nikkei verder omhoog dankzij chip- en techbedrijven

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio zette dinsdag het herstel voort na de stevige winstbeurt een dag eerder. Beleggers schoven de zorgen over een mogelijke vertraging van het economische herstel van de coronacrisis door de opmars van de Delta-variant aan de kant. Vooral de chipbedrijven en techondernemingen stonden in de belangstelling na het nieuwe slotrecord van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq. De oliebedrijven profiteerden daarnaast van de heropleving van de olieprijzen.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 0,9 procent in de plus op 27.732,10 punten. Een dag eerder won de Japanse graadmeter al 1,8 procent. Techinvesteerder SoftBank, chipapparatuurmaker Tokyo Electron en chiptester Advantest behoorden tot de sterkste stijgers met winsten van rond de 2 procent. Ook de containervervoerders, staalbedrijven en luchtvaartmaatschappijen stonden in de kopgroep dankzij de verbeterde economische vooruitzichten. Olieproducent Inpex klom 1,7 procent nadat de olieprijzen na zeven dagen van dalingen weer omhoog gingen.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1,2 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong dikte 2 procent aan. De grote Chinese techbedrijven toonden verder herstel na de recente zware koersverliezen die volgden op de strengere regelgeving van de Chinese autoriteiten voor de techsector in het land. E-commercebedrijf JD.com won 12 procent dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Het Chinese internetconcern Tencent klom 7 procent en webwinkelconcern Alibaba steeg dik 6 procent. Beleggers reageerden onder meer op berichten van persbureau Reuters dat de Amerikaanse beurswaakhond SEC is begonnen met het uitvaardigen van nieuwe vereisten voor Chinese bedrijven die een beursgang willen op Wall Street. Vorige maand werd nog bekend dat de Amerikanen tijdelijk geen beursgangen meer toelaten van Chinese bedrijven.

Meer uit Financieel

Socialemediabedrijf Trump uitblinker op Wall Street na aanslag

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag hoger gesloten. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar de mislukte moordaanslag op oud-president Donald Trump van afgelopen weekend. Trump Media & Technology Group, dat grotendeels in handen is van Trump en waar het sociale netwerk Truth Social onder valt, ging daarop ruim 31 procent omhoog.

49 minuten geleden
Strijd om verbod op handel in zeehondenbont laait weer op in EU

STRAATSBURG (ANP) - Het Europese verbod op de handel in zeehondenbont kan worden afgeschaft, waarschuwen dierenbeschermers. De Europese Commissie wil de maatregel, die dierenleed moet voorkomen, gaan evalueren.

1 uur geleden
AEX in het rood, TomTom onderuit na omzetalarm

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met verlies de handel uitgegaan, nadat de hoofdgraadmeter vrijdag nog een nieuw slotrecord op de borden had gezet. Bij de bedrijven op het Damrak was navigatiespecialist TomTom een opvallende daler na een omzetwaarschuwing.

5 uur geleden
Duitsland investeert miljarden in waterstofprojecten

BERLIJN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Duitsland gaat samen met het bedrijfsleven miljarden investeren in een reeks waterstofprojecten om zo de energietransitie te helpen versnellen. Daarbij geeft de overheid 4,6 miljard euro aan subsidies en dragen bedrijven als RWE, Air Liquide en EWE nog eens 3,3 miljard euro bij.

5 uur geleden
Ondernemers mogen BMW's van Fremantle Highway niet verkopen

DEN HAAG (ANP) - Twee Nederlandse autohandelaren mogen de 260 BMW's van het vorig jaar uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway niet verder verhandelen. De rechtbank in Den Haag stelt de ondernemers in het ongelijk in een kort geding dat ze tegen de Duitse autofabrikant hadden aangespannen. BMW hield volgens de rechter terecht de verkoop van de voertuigen tegen op basis van merkrechten, omdat de kwaliteit van de BMW's door de brand niet meer kon worden gegarandeerd.

6 uur geleden
Europese Commissie akkoord met 1,3 miljard subsidie aan Nederland

BRUSSEL (ANP) - Als het aan de Europese Commissie ligt, krijgt Nederland binnenkort 1,3 miljard euro subsidie uit het coronaherstelfonds. Dat is een speciaal fonds dat was ingesteld om de Europese economie├źn te ondersteunen na de Covid- en energiecrisis.

6 uur geleden
Koerssprong socialemediabedrijf Trump op Wall Street na aanslag

NEW YORK (ANP) - Het socialemediabedrijf van oud-president Donald Trump ging maandag hard omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Trump Media & Technology Group, dat grotendeels in handen is van Trump en waar het sociale netwerk Truth Social onder valt, werd 30 procent meer waard. Beleggers lijken alvast voor te sorteren op een overwinning van Trump bij de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen, die in november worden gehouden.

7 uur geleden