Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei veert op na virusvrees

Nikkei veert op na virusvrees

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan veerde woensdag wat op na de eerdere verliezen die werden veroorzaakt door de vrees voor het nieuwe coronavirus in China. Beleggers trokken zich op aan het herstel op Wall Street. In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na de viering van het Chinees Nieuwjaar, ging de beurs wel onderuit.

De Nikkei in Tokio eindigde 0,7 procent hoger op 23.379,40 punten. Vooral de Japanse transportbedrijven waren in trek na de recente koersverliezen in de sector. Nippon Yusen KK dikte 3,2 procent aan. Volgens zakenkrant Nikkei heeft het grootste transportbedrijf van Japan de winst in het afgelopen kwartaal zien stijgen tot het hoogste niveau in drie jaar.

Unizo Holdings steeg 6,6 procent. Het Amerikaanse investeringsbedrijf Blackstone verhoogde zijn bod op de Japanse hotelketen tot 1,75 miljard dollar. Het nieuwe bod van Blackstone ligt boven het concurrerende bod van de Amerikaanse investeerder Lone Star.

Hongkong

De Hang Seng-index in Hongkong raakte tussentijds 2,6 procent kwijt. Het aantal doden in China door het coronavirus is gestegen naar meer dan 130. Het aantal besmettingen is opgelopen tot ongeveer 6000 mensen. Vooral Chinese bedrijven in de toeristische sector stonden onder druk. De luchtvaartmaatschappijen China Eastern Airlines en China Southern Airlines zakten elk ruim 4 procent. Casinobedrijf Wynn Macau verloor bijna 5 procent.

In Seoul steeg de Kospi 0,6 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney sloot 0,5 procent in de plus. De beurzen in Shanghai en Shenzhen zijn nog altijd gesloten vanwege het Chinees Nieuwjaar. De Chinese financiële markten zouden aanvankelijk komende vrijdag weer opengaan, maar zullen vanwege de uitbraak van het coronavirus nu pas op maandag 3 februari de deuren openen.

Meer uit Financieel

Huishoudens verbruikten dit jaar kwart minder gas door zacht weer

EINDHOVEN (ANP) - Huishoudens hebben dit jaar al ruim een kwart minder aardgas verbruikt door de ongewoon hoge temperaturen, vergeleken met voorgaande jaren. Als het zachte weer aanhoudt, kan de besparing volgens consumentencollectief UnitedConsumers deze winter oplopen tot bijna 200 euro.

17 minuten geleden
Daling diefstallen van auto's en motoren zet door

DEN HAAG (ANP) - De daling van het aantal diefstallen van auto's en motoren van vorig jaar zet begin dit jaar door, meldt het Verbond van Verzekeraars. In januari zijn 1463 voertuigen gestolen, een daling van 14 procent.

51 minuten geleden
Essent verlaagt variabele tarieven stroom en gas met 10 procent

DEN BOSCH (ANP) - Essent verlaagt de tarieven voor stroom en gas met 10 procent. De nieuwe tarieven gelden voor bijna 1 miljoen huishoudens met een variabel energiecontract en gaan op 1 april in.

1 uur geleden
Rijhulpsystemen verminderen kans op ongeval met een derde

DEN HAAG (ANP) - Slimme rijhulpsystemen kunnen de kans op ongevallen in het verkeer met 30 tot 40 procent verkleinen. Dat concludeert het Verbond van Verzekeraars uit eigen onderzoek.

1 uur geleden
Opnieuw krimp economische bedrijvigheid in eurozone

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De economische bedrijvigheid in de eurozone is in februari voor de negende maand op rij gekrompen. De krimp viel wel opnieuw iets minder sterk uit dan een maand eerder. Dat kwam vooral doordat de activiteit in de dienstensector sterker toenam dan in januari. De krimp in de industrie viel daarentegen iets groter uit, meldt marktonderzoeker S&P Global.

1 uur geleden
Op hol geslagen ChatGPT slaat urenlang wartaal uit

SAN FRANCISCO (ANP/RTR) - Gebruikers van ChatGPT kregen eerder deze week urenlang onzinnige antwoorden op eenvoudige vragen aan de chatbot. Volgens het moederbedrijf van ChatGPT, OpenAI, werd dit door een bug veroorzaakt na een softwareaanpassing.

2 uur geleden
Een op de vijf bedrijven betaalde losgeld voor gijzelsoftware

DELFT (ANP) - Criminele bendes hebben vorig jaar 147 succesvolle aanvallen met gijzelsoftware uitgevoerd op grote Nederlandse bedrijven en instellingen. In 18 procent van de gevallen werd losgeld betaald. Dat blijkt uit cijfers van de politie en beveiligingsbedrijven.

3 uur geleden