Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei stevig vooruit door afnemende spanningen Oekraïne

Nikkei stevig vooruit door afnemende spanningen Oekraïne

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan ging woensdag stevig vooruit na de verliesbeurt een dag eerder. De stemming werd gesteund door de afnemende spanningen rond Oekraïne nu de directe dreiging van een Russische inval in het land even lijkt te zijn geweken. Eerder zorgden de hoogoplopende spanningen tussen het Westen en Rusland nog voor onrust op de aandelenmarkten.

Ook zien de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Russische president Vladimir Poetin na urenlang overleg nog veel mogelijkheden voor een diplomatieke oplossing voor de crisis rond Oekraïne. Poetin herhaalde daarbij dat Rusland geen oorlog wil. De defensieministers van de NAVO-landen komen woensdag bijeen over het conflict met Rusland.

De Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk 2,2 procent in de plus op 27.460,40 punten. De Japanse tech- en chipbedrijven behoorden tot de sterkste stijgers na de forse koerswinst van de Amerikaanse techgraadmeter Nasdaq. De chipbedrijven Tokyo Electron en Advantest wonnen rond 5 procent. Ook elders in de Aziatische regio toonden de beursgraadmeters herstel. De Kospi in Seoul boekte een tussentijdse winst van 1,9 procent en de All Ordinaries in Sydney dikte 1,1 procent aan.

De hoofdindex in Shanghai won 0,6 procent en de Hang Seng-index in Hongkong steeg 1,2 procent na meevallende Chinese inflatiecijfers. Zo namen de consumentenprijzen vorige maand met 0,9 procent op jaarbasis toe. De producentenprijzen stegen in januari met 9,1 procent ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Beide cijfers vielen lager uit dan verwacht en liggen onder de niveaus van december. De afnemende inflatie geeft de Chinese centrale bank meer ruimte om de economie te ondersteunen.

Meer uit Financieel

Wall Street hoger na speech Powell, Pfizer bij verliezers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging vooral uit naar een speech van voorzitter Jerome Powell van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Bij de bedrijven stond farmaceut Pfizer bij de verliezers vanwege een tegenvaller met een afslankmiddel.

5 uur geleden
Goudprijs evenaart bijna oude recordniveau uit 2020

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De goudprijs is bijna op het oude recordniveau dat in 2020 werd bereikt. De prijs van een troy ounce goud (31,1 gram) staat nu op ongeveer 2071 dollar. Goud steeg in augustus 2020 naar een recordniveau van ruim 2075 dollar per troy ounce.

7 uur geleden
Franse bankpresident: ECB zal in 2024 renteverlaging overwegen

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Centrale Bank (ECB) zal in de loop van volgend jaar een verlaging van de rente overwegen, nu de inflatie sterk aan het afzwakken is. Dat heeft de Franse centralebankpresident François Villeroy de Galhau gezegd. Nu is het nog te vroeg om te praten over een renteverlaging, aldus de Fransman die ook bestuurder is bij de ECB.

7 uur geleden
Bounty-liefhebber treft soms leeg winkelschap door oorlog Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Liefhebbers van Bounty-repen treffen soms lege schappen aan in winkels. Dat komt volgens producent Mars door een gebrek aan productiecapaciteit voor de chocoladerepen met kokosvulling bij de fabriek in Veghel.

9 uur geleden
Fed-voorzitter: te vroeg om te speculeren over renteverlaging

ATLANTA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Het is nog te vroeg om te speculeren over een renteverlaging door de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve. Dat heeft Fed-voorzitter Jerome Powell gezegd op een conferentie in Atlanta. Ook gaf hij aan dat de Fed de rente verder kan verhogen als dat nodig zou zijn om de inflatie verder te laten dalen.

9 uur geleden
Verlichtingsbedrijf Signify bij winnaars Damrak om reorganisatie

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag op de eerste handelsdag van december met winst gesloten. Op het Damrak stond verlichtingsbedrijf Signify in de schijnwerpers na aankondiging van een reorganisatie om de kosten te verlagen. Met die ingreep in het personeelsbestand wil het in de MidKap genoteerde bedrijf 200 miljoen euro per jaar besparen.

10 uur geleden
Veel vluchten luchthaven München geschrapt door zware sneeuwval

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Op de luchthaven van de Zuid-Duitse stad München zijn vrijdag veel vluchten geschrapt vanwege zware sneeuwval. Volgens het vliegveld zijn er ongeveer 130 vluchten geannuleerd en is er ook flinke vertraging bij andere vluchten.

11 uur geleden