Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei sluit week licht hoger af

Nikkei sluit week licht hoger af

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag licht hoger gesloten. De verlaging van de alarmfase voor het coronavirus in de Japanse hoofdstad Tokio zorgde voor opluchting bij beleggers. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien, in navolging van de lagere slotstanden op Wall Street waar vooral de grote Amerikaanse technologiebedrijven weer onder druk stonden.

De Nikkei in Tokio ging met een winst van 0,7 procent het weekeinde in op 23.406,49 punten. De Japanse hoofdindex won deze week 0,9 procent. Door de aanhoudende afname van het aantal nieuwe coronabesmettingen in Tokio werd de alarmfase met een stapje verlaagd. In juli schroefde de hoofdstad de alarmfase op naar rood, de hoogste alarmstatus, na een sterke stijging van het aantal coronagevallen. Bij de bedrijven zakte Tokyo Dome 1,1 procent. De uitbater van een honkbalstadium en amusementscentrum verwacht in het lopende boekjaar een verlies te lijden door de coronacrisis.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,7 procent. De Kospi in Seoul leverde 0,1 procent in. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,7 procent. Rio Tinto daalde 0,7 procent na het vertrek van de topman van de Brits-Australische mijnbouwgigant. Bestuursvoorzitter Jean-Sébastien Jacques en twee andere bestuurders stappen op vanwege de kritiek op de vernietiging van een belangrijk erfgoedgebied van Aboriginals, de inheemse bevolking van Australië, voor de winning van ijzererts.

Meer uit Financieel

Pensioenfondsen: nu stappen maken met nieuwe wet

DEN HAAG (ANP) - Pensioenfondsen zijn blij dat de wet voor het nieuwe pensioenstelsel nu ook door de Eerste Kamer is aangenomen. Het is nu tijd om vaart te maken met het doorvoeren van alle veranderingen, stelt koepelorganisatie Pensioenfederatie.

25 minuten geleden
Werkgevers: eindelijk grote onderhoudsbeurt voor pensioenen

DEN HAAG (ANP) - Werkgeversorganisatie VNO-NCW is blij dat nu ook de Eerste Kamer de weg heeft vrijgemaakt voor de herziening van het pensioenstelsel waar al jaren aan wordt gewerkt. "Hiermee krijgt het pensioenstelsel eindelijk de grote onderhoudsbeurt die nodig is", zegt voorzitter Ingrid Thijssen.

32 minuten geleden
FNV: keihard aan de slag voor mensen met zware beroepen

DEN HAAG (ANP) - Nu de nieuwe Pensioenwet ook in de Eerste Kamer is aangenomen, wil FNV snel werk maken van structurele afspraken zodat mensen met zware beroepen op tijd kunnen stoppen met werken. "Als FNV gaan wij daarmee keihard aan de slag", aldus voorzitter Tuur Elzinga.

33 minuten geleden
Beleggers zoeken naar richting tijdens debat over schuldenplafond

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met een gemengd beeld de handel uitgegaan. Beleggers hielden de politiek in Washington in de gaten. Het Huis van Afgevaardigden debatteerde over de deal tussen president Joe Biden en Republikeinen over het verhogen van het schuldenplafond van de Amerikaanse overheid. Volksvertegenwoordigers moeten dit principeakkoord nog goedkeuren.

47 minuten geleden
Theranos-oprichter Holmes begint aan celstraf om megafraude

BRYAN (ANP/AFP) - Elizabeth Holmes, de voormalig topvrouw van het Amerikaanse biotechbedrijf Theranos, heeft zich bij een gevangenis in Texas gemeld voor haar celstraf. Vorig jaar veroordeelde rechter haar tot een gevangenisstraf van elf jaar wegens grootschalige fraude bij het bloedtestbedrijf dat ze had opgericht. Ze hield beleggers lange tijd voor dat Theranos met een nieuwe testmethode snel en efficiënt diagnoses kon stellen, maar uiteindelijk kwam aan het licht dat het meeste werk met conventionele testapparatuur gebeurde.

2 uur geleden
Mexicanen verkopen voor 3,3 miljard euro Heineken-aandelen

MONTERREY (ANP) - Het Mexicaanse drankenbedrijf Femsa verkoopt voor 3,3 miljard euro aan aandelen in Heineken. De bierbrouwer zelf koopt een deel van die stukken.

3 uur geleden
Duitse hoofdrolspeler grote dividendfraude krijgt weer 8 jaar cel

WIESBADEN (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Een Duitse spilfiguur in omvangrijke fraude met dividenden is opnieuw tot acht jaar cel veroordeeld. De rechtbank van Wiesbaden achtte de oud-belastingdienstmedewerker Hanno Berger schuldig aan verschillende vormen van belastingontwijking. Hij werd eind vorig jaar ook al in een andere belastingzaak veroordeeld tot acht jaar cel, maar ging daartegen in beroep.

4 uur geleden