Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei sluit week lager af

Nikkei sluit week lager af

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag opnieuw met een kleine min geëindigd. Het was de derde verliesbeurt op rij. Beleggers namen weinig risico voorafgaand aan het lange weekeinde in Japan. Een recordstijging van het aantal binnenlandse coronabesmettingen wakkerde daarbij de vrees aan voor strengere maatregelen in het land om de verspreiding van het virus af te remmen.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,4 procent lager op 25.527,37 punten. De Japanse hoofdindex boekte desondanks deze week een kleine winst. Maandag zijn de financiële markten in Tokio gesloten vanwege een nationale feestdag. Bij de bedrijven maakte Hitachi Metals een koerssprong van bijna 10 procent. Volgens zakenkrant Nikkei is moederbedrijf Hitachi begonnen met het accepteren van biedingen op zijn belang in de fabrikant van metalen.

Op macro-economische terrein bleek dat de Japanse consumentenprijzen in oktober op jaarbasis in het snelste tempo zijn gedaald in bijna tien jaar. Ook de bedrijvigheid in de Japanse industrie liet in november voor de negentiende maand op rij een krimp zien. De cijfers onderstrepen volgens economen de fragiele aard van het economische herstel in Japan van de coronacrisis.

De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de plus. De Chinese centrale bank hield zijn belangrijkste rentetarieven voor de zevende maand op rij onveranderd. De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,3 procent en in Seoul bleef de Kospi vrijwel vlak. De Australische All Ordinaries in Sydney verloor 0,1 procent.

Meer uit Financieel

Topman: wapenfabrikant Rheinmetall kan 17 miljard waard worden

DÜSSELDORF (ANP) - De Duitse wapenfabrikant Rheinmetall verwacht de komende jaren flink meer waard te worden. De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vraag naar munitie en pantservoertuigen, waardoor het bedrijf vorig jaar recordresultaten boekte. Volgens topman Armin Papperger zou de beurswaarde van Rheinmetall kunnen stijgen van 10,5 miljard euro naar 17 miljard euro.

12 uur geleden
Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

1 dag geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

1 dag geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

1 dag geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

1 dag geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

1 dag geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

1 dag geleden