Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei sluit lager na nieuwe lockdownplannen in Japan

Nikkei sluit lager na nieuwe lockdownplannen in Japan

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs verloor vrijdag terrein. De stemming werd gedrukt door de vrees dat de nieuwe lockdownplannen van de Japanse overheid het economische herstel zullen vertragen. De regering wil een "korte en krachtige" noodtoestand uitroepen in de hoofdstad Tokio en andere grote steden als Osaka, van 25 april tot 11 mei. Bars en restaurants worden weer gesloten en grote sportevenementen mogen geen toeschouwers meer ontvangen.

De Nikkei in Tokio ging uiteindelijk 0,6 procent lager het weekeinde in op 29.020,63 punten. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar het nieuws over een mogelijke verhoging van het toptarief voor belastingen op vermogenswinsten zorgde voor koersdruk. Daarnaast bleef de blik gericht op de coronasituatie in India, waar het aantal nieuwe coronabesmettingen is opgelopen tot ruim 300.000.

De Japanse techbedrijven behoorden tot de sterkste dalers na de recente opleving in de sector. De maker van chipapparatuur Tokyo Electron, chiptester Advantest en robotfabrikant Fanuc verloren tot 3 procent. Nidec zakte dik 5 procent na publicatie van de resultaten. De maker van precisiemotoren voor smartphones en hard drives gaf een tegenvallende verwachting af voor het lopende boekjaar.

De andere belangrijke beursgraadmeters in Azië lieten een gemengd beeld zien. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds vrijwel vlak en de Hang Seng-index in Hongkong won 0,7 procent. De Australische All Ordinaries in Sydney verloor 0,1 procent en de Kospi in Seoul won 0,3 procent.

Meer uit Financieel

AI-bedrijf Nvidia verliest ruwweg 200 miljard aan beurswaarde

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Chipconcern Nvidia heeft op Wall Street vrijdag ruwweg 200 miljard dollar aan beurswaarde verloren. Het grote vertrouwen van de financiële markten in alles wat met kunstmatige intelligentie (AI) te maken heeft, lijkt een flinke knauw te hebben gekregen. Beleggers hebben de maker van chips voor AI-toepassingen 10 procent lager gezet door zorgen dat de aanstaande kwartaalcijfers van Nvidia wel eens tegen kunnen vallen.

2 uur geleden
Achterban FNV schaart zich achter nieuwe NS-cao

UTRECHT (ANP) - Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij spoorvervoerder NS heeft ingestemd met het verbeterde cao-resultaat voor het NS-personeel. Daarmee lijkt de dreiging van nieuwe vakbondsacties bij de NS voorbij.

2 uur geleden
Geen slotverklaring bij IMF-top door conflict in Midden-Oosten

WASHINGTON (ANP/RTR) - De voorjaarsvergadering van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington levert geen gemeenschappelijke slotverklaring op. De bijeengekomen landen konden het niet eens worden over de manier waarop ze naar de oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne moesten verwijzen.

4 uur geleden
Vrees voor escalatie in Midden-Oosten duwt beurzen in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn vrijdag overwegend met verliezen het weekend ingegaan door de oplopende spanningen in het Midden-Oosten. De vrees voor een escalatie van het conflict daar laaide weer op na berichten over een mogelijke aanval van Israël op Iran.

6 uur geleden
Nieuwe claimzaak tegen ABN AMRO om te hoge rentes voor mkb'ers

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Massaschade & Consument wil ABN AMRO voor de rechter dagen. De bank heeft volgens de stichting over een periode van vijftien jaar miljarden euro's te veel aan rente geïncasseerd bij mkb'ers met een doorlopend krediet. De stichting wil dat ondernemers worden gecompenseerd voor de te veel betaalde rente.

6 uur geleden
Netflix onderuit op Wall Street ondanks sterke cijfers

NEW YORK (ANP) - Netflix is vrijdag onderuit gegaan op de aandelenbeurzen in New York. De streamingdienst boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook kreeg Netflix er meer abonnees bij dan voorzien, mede dankzij het beleid om het delen van accounts aan banden te leggen. Het concern heeft echter besloten vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar te stoppen met het melden van het aantal nieuwe abonnees. Dat laatste viel niet goed bij beleggers en het aandeel werd bijna 8 procent lager gezet.

8 uur geleden
Bestrijdingsmiddel verboden, telers vrezen einde kersenteelt

ZOETERMEER (ANP) - De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) vreest dat de kersenteelt uit Nederland verdwijnt, omdat het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit geen vrijstelling geeft voor twee bestrijdingsmiddelen die de kers beschermen tegen een specifiek soort fruitvlieg.

9 uur geleden