Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei sluit kortere handelsweek hoger af

Nikkei sluit kortere handelsweek hoger af

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag licht hoger gesloten. Beleggers trokken zich op aan de draai op Wall Street, waar eerdere verliezen werden weggewerkt na berichten over nieuwe onderhandelingen in Washington over een extra steunpakket voor de grootste economie ter wereld. De vrees voor een tweede golf van coronabesmettingen in Europa hield de winsten beperkt.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging met een plus van 0,5 procent het weekeinde in op 23.204,62 punten. De Japanse hoofdindex verloor in de kortere handelsweek 0,7 procent. De financiële markten in Tokio waren deze week slechts drie dagen open vanwege nationale feestdagen. Autobouwer Toyota behoorde tot de sterkste stijgers met een winst van 1,5 procent. De spoorwegbedrijven East Japan Railway en Central Japan Railway maakten deel uit van de staartgroep met verliezen van 2,9 procent en 3,6 procent.

Elders in de Aziatische regio lieten de beurzen een gemengd beeld zien. In Shanghai noteerde de beursgraadmeter tussentijds 0,4 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,3 procent. De Kospi in Seoul klom 0,6 procent. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft zijn excuses gemaakt voor het doodschieten van een Zuid-Koreaanse overheidsmedewerkers eerder deze week. De dood van de functionaris zorgde voor veel verontwaardiging in Zuid-Korea.

De All Ordinaries in Sydney steeg 1,4 procent. De vier grote Australische banken waren in trek na de aankondiging van de autoriteiten om de regelgeving voor de kredietverlening aan consumenten en kleine bedrijven te vereenvoudigen.

Meer uit Financieel

Scholz: overheid zal taken vervullen ondanks begrotingscrisis

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse bondskanselier Olaf Scholz belooft dat de overheid haar taken zal blijven vervullen, ondanks de begrotingscrisis die zijn regering op haar kop heeft gezet. "De lopende uitgaven zullen niet worden beïnvloed", zei Scholz dinsdag in de Bondsdag, het Duitse parlement. "De staat zal zijn taken blijven vervullen."

7 minuten geleden
Reisaanbieders: Duitse kerstmarkten weer in trek bij Nederlanders

DEN HAAG (ANP) - Meerdaagse kerstmarktcruises over de Rijn of een dagtrip naar Oberhausen. Nederlanders trekken in de feestmaanden weer in groten getale de grens over om kerstmarkten in Duitse steden te bezoeken, geven reisorganisaties en de ANWB aan.

49 minuten geleden
KPN: veel phishingpogingen bij bedrijven, risico's onderschat

ROTTERDAM (ANP) - Het aantal pogingen tot phishing bij Nederlandse bedrijven is op weekbasis bijna vertienvoudigd in vergelijking met een jaar eerder. Dat zegt telecomaanbieder KPN op basis van eigen cijfers. Cybercriminelen proberen door phishing persoonlijke, financiële of inloggegevens te verkrijgen.

1 uur geleden
Oliekartel OPEC verdedigt zich tegen kritiek IEA op oliesector

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC verdedigt zich tegen kritiek van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) dat te weinig wordt gedaan door de olie-industrie om klimaatverandering aan te pakken. Het IEA heeft onder meer gezegd dat gestopt moet worden met fossiele investeringen en dat oliebedrijven veroorzakers van de klimaatproblemen zijn.

1 uur geleden
Nederlandse ontwikkelingsbank begint fonds voor klimaatprojecten

LONDEN (ANP) - De Nederlandse ontwikkelingsbank FMO heeft een fonds opgericht van 1,1 miljard dollar (zo'n 1 miljard euro) voor klimaatprojecten en ongelijkheidsbestrijding in ontwikkelingslanden. Het geld is grotendeels afkomstig van een pensioenfonds en verzekeringsmaatschappij, partijen die zulke investeringen meestal zouden laten liggen. Het fonds steunt projecten in armere landen die over het algemeen risicovoller zijn, maar die juist leningen nodig hebben om te kunnen slagen. Met een nieuw soort constructie van FMO en filantropische stichting MacArthur zijn de geldschieters nu wel bereid hier geld in te stoppen.

2 uur geleden
Marel zakt op Damrak na afwijzen overnamevoorstel

AMSTERDAM (ANP) - Marel behoorde dinsdag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines heeft het overnamevoorstel van zijn Amerikaanse branchegenoot John Bean Technologies (JBT) verworpen. Volgens het bestuur van het bedrijf, dat ook in Nederland veel activiteiten heeft, is het voorstel van JBT niet in het beste belang van de aandeelhouders. Het aandeel werd 2,5 procent lager gezet.

2 uur geleden
Marel verwerpt overnamevoorstel van John Bean Technologies

AMSTERDAM (ANP) - De IJslandse fabrikant van vlees- en visverwerkende machines Marel heeft het overnamevoorstel van zijn Amerikaanse branchegenoot John Bean Technologies (JBT) verworpen. Volgens het bestuur van het in Amsterdam genoteerde bedrijf, dat ook in Nederland veel activiteiten heeft, is het voorstel van JBT niet in het beste belang van de aandeelhouders.

2 uur geleden