Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei sluit hoger in gemengde regio

Nikkei sluit hoger in gemengde regio

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag licht hoger gesloten. De andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien. Beleggers namen wat gas terug na de sterke koerswinsten een dag eerder, die volgden op de grote handelsovereenkomst tussen China, Japan, Zuid-Korea en dertien andere landen in de regio. Het positieve nieuws over de werkzaamheid van het coronavaccin van de Amerikaanse farmaceut Moderna bood daarnaast enige steun aan de handel.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging met een plus van 0,4 procent de dag uit op 26.014,62 punten. De Japanse hoofdindex wist deze maand al ruim 12 procent te winnen en tikte tussentijds het hoogste niveau aan sinds mei 1991. Vooral de Japanse luchtvaartmaatschappijen profiteerden van het nieuws dat het vaccin van Moderna volgens voorlopige onderzoeksresultaten voor 94,5 procent effectief lijkt te zijn bij het voorkomen van een besmetting. ANA Holdings dikte ruim 4 procent aan en Japan Airlines steeg bijna 4 procent.

In Shanghai noteerde de beurs tussentijds 0,3 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong bleef vrijwel vlak. Luchtvaartmaatschappij Cathay Pacific klom ruim 6 procent in Hongkong. In Seoul daalde de Kospi 0,2 procent. In Sydney, waar de handel werd hervat na de technische storing een dag eerder, won de All Ordinaries 0,2 procent onder aanvoering van de Australische oliebedrijven.

Meer uit Financieel

Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

1 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

5 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

22 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

22 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

23 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

1 dag geleden