Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei na 30 jaar weer boven 30.000 punten

Nikkei na 30 jaar weer boven 30.000 punten

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een stevige winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Een sterker dan verwachte groei van de Japanse economie in het afgelopen kwartaal stuwde de Nikkei in Tokio voor het eerst in ruim dertig jaar tot boven de belangrijke psychologische grens van 30.000 punten. Ook in Zuid-Korea, waar beleggers terugkeerden na een lang weekeinde, ging de beurs flink vooruit.

De hoofdindex in Tokio eindigde uiteindelijk 1,9 procent hoger op 30.084,15 punten. Het was voor het eerst sinds augustus 1990 dat de Nikkei weer terugkeerde op dat niveau. De Japanse beurs is deze maand al ruim 8 procent gestegen door de hoop op een stevig herstel van de coronacrisis en sterke bedrijfsresultaten.

Op macro-economisch terrein bleek dat de Japanse economie in het laatste kwartaal van vorig jaar met 12,7 procent op jaarbasis is gegroeid. Dat was meer dan economen hadden verwacht. In het hele coronajaar 2020 kromp de op twee na grootste economie ter wereld met 4,8 procent. Dat was de eerst krimp sinds de financiële crisis in 2009.

SoftBank

SoftBank, een zwaargewicht in de Nikkei, steeg 2 procent. Volgens persbureau Bloomberg wil ByteDance mogelijk de Indiase tak van filmpjesapp TikTok verkopen aan het rivaliserende Indiase Glance. SoftBank heeft een belang in Bytedance en Glance. TikTok is sinds juli vorig jaar verboden in India als gevolg van het grensconflict met China.

De Kospi in Seoul noteerde tussentijds 1,5 procent in de plus en de All Ordinaries in Sydney klom 0,9 procent. In Hongkong en Shanghai waren de markten nog gesloten vanwege de viering van het Chinees Nieuwjaar. De beurs in Hongkong gaat dinsdag weer open. De Chinese beurzen blijven tot en met woensdag dicht.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

9 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

14 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

1 dag geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden