Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei maakt pas op de plaats na rally

Nikkei maakt pas op de plaats na rally

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag vrijwel vlak geëindigd. Beleggers deden het rustig aan na de rally van de afgelopen weken. Een tegenvallend banenrapport van de Amerikaanse loonstrookverwerker ADP zorgde voor enige terughoudendheid. De positieve ontwikkelingen rond de coronavaccins en de hoop op meer stimuleringsmaatregelen boden juist steun aan de handel.

De Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk een fractie hoger op 26.809,37 punten. De Japanse hoofdindex bleef daarmee hangen rond de hoogste stand in meer dan 29 jaar. De belofte van de Japanse regering om de overheidsbestedingen op te schroeven wakkerde de hoop op een verder herstel van de economie aan. Vooral bedrijven die profiteren van een aantrekkende economische groei, zoals vastgoedbedrijven, industriële bedrijven en banken, waren in trek. Spoorwegbedrijf Central Japan Railway behoorde tot de sterkste stijgers met een winst van 2,7 procent.

De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten overwegend kleine winsten zien. In Seoul won de Kospi 0,6 procent en de All Ordinaries in Sydney klom 0,4 procent. In Shanghai noteerde de hoofdindex tussentijds 0,2 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,7 procent. Cijfers van marktonderzoekers Caixin en Markit toonden aan dat de activiteit in de Chinese dienstensector in november verder is toegenomen ten opzichte van een maand eerder.

Meer uit Financieel

Topman Qatar Airways: eersteklas verdwijnt in nieuwe vliegtuigen

ISTANBUL (ANP/BLOOMBERG) - Vermogende reizigers die vliegen met Qatar Airways kunnen binnenkort niet langer een dutje doen in een van de luxueuze ligstoelen in de eersteklas. De luchtvaartmaatschappij gaat die namelijk schrappen in de volgende generatie langeafstandsvliegtuigen. Volgens topman Akbar Al Baker is het rendement op de stoelen de investeringen niet meer waard.

12 minuten geleden
Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

1 uur geleden
Zeepmaker Henkel heeft optie voor terugkopen activiteiten Rusland

DÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse zeepmaker Henkel, bekend van merken als Pritt en Persil, heeft de mogelijkheid om zijn activiteiten in Rusland binnen nu en tien jaar terug te kopen. Voorwaarde is wel dat de omstandigheden in en de relatie met dat land "fundamenteel" veranderen. Dat zei Henkel-topman Carsten Knobel in een interview met de krant Rheinische Post.

1 uur geleden
Bouwconcern Heijmans wordt Koninklijk

DEN BOSCH (ANP) - Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

1 uur geleden
Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

21 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

1 dag geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden