Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei maakt pas op de plaats na rally

Nikkei maakt pas op de plaats na rally

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag vrijwel vlak geëindigd. Beleggers deden het rustig aan na de rally van de afgelopen weken. Een tegenvallend banenrapport van de Amerikaanse loonstrookverwerker ADP zorgde voor enige terughoudendheid. De positieve ontwikkelingen rond de coronavaccins en de hoop op meer stimuleringsmaatregelen boden juist steun aan de handel.

De Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk een fractie hoger op 26.809,37 punten. De Japanse hoofdindex bleef daarmee hangen rond de hoogste stand in meer dan 29 jaar. De belofte van de Japanse regering om de overheidsbestedingen op te schroeven wakkerde de hoop op een verder herstel van de economie aan. Vooral bedrijven die profiteren van een aantrekkende economische groei, zoals vastgoedbedrijven, industriële bedrijven en banken, waren in trek. Spoorwegbedrijf Central Japan Railway behoorde tot de sterkste stijgers met een winst van 2,7 procent.

De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten overwegend kleine winsten zien. In Seoul won de Kospi 0,6 procent en de All Ordinaries in Sydney klom 0,4 procent. In Shanghai noteerde de hoofdindex tussentijds 0,2 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,7 procent. Cijfers van marktonderzoekers Caixin en Markit toonden aan dat de activiteit in de Chinese dienstensector in november verder is toegenomen ten opzichte van een maand eerder.

Meer uit Financieel

Herstel ASML blijft uit op Damrak na koersval

AMSTERDAM (ANP) - ASML leek donderdag te herstellen op de Amsterdamse beurs, maar het aandeel zag een kleine openingswinst weer snel verdampen en zakte 1,1 procent. De chipmachinefabrikant verloor een dag eerder zo'n 11 procent aan beurswaarde. Ook andere chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China.

20 uur geleden
Volvo verkocht meer auto's, vooral elektrisch en in Europa

STOCKHOLM (ANP) - Volvo Cars heeft in het vorige kwartaal flink meer auto's verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder. Vooral in thuismarkt Europa wist de Zweedse fabrikant te profiteren, met een toename van 40 procent in het aantal verkochte wagens. Deze stijging is grotendeels toe te schrijven aan elektrische Volvo's.

20 uur geleden
Kapitaalinjectie maakt Rotterdams bedrijf grote speler chipmarkt

ROTTERDAM (ANP) - Het Rotterdamse bedrijf Nearfield Instruments heeft 135 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van geavanceerde meetsystemen voor de chipindustrie. Het bedrijf heeft het Zuid-Koreaanse techbedrijf Samsung al als klant binnengehaald.

20 uur geleden
Omzet Sligro onder druk door inflatie en slecht weer

VEGHEL (ANP) - Groothandelaar Sligro Food Group heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet licht zien dalen en wijst daarbij op de impact van de hoge inflatie en het slechte weer op de consumentenbestedingen. Het bedrijf uit Veghel verwacht ook geen herstel van het consumentenvertrouwen en de bestedingen in de rest van dit jaar.

20 uur geleden
Winstsprong TSMC door sterke vraag naar AI-chips

HSINCHU (AFN/AFP/BLOOMBERG) - Het Taiwanese chipconcern TSMC heeft de winst in het afgelopen kwartaal met 36 procent omhoog zien gaan, boven de verwachtingen van marktkenners. Het concern profiteerde vooral van een sterke vraag naar halfgeleiders die worden gebruikt in toepassingen voor kunstmatige intelligentie (AI).

20 uur geleden
Aandacht voor chipbedrijven en rentebesluit ECB op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag vooral uit naar de chipsector en het rentebesluit in de eurozone. De chipbedrijven lieten woensdag forse verliezen zien door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. Zo kelderde ASML zo'n 11 procent, waarmee de chipmachinefabrikant bijna 43 miljard euro aan beurswaarde verloor.

21 uur geleden
Meeste 10- tot 12-jarigen zijn helemaal gewend aan digitaal geld

AMSTERDAM (ANP) - De meeste kinderen van boven de tien jaar zijn al helemaal gewend aan digitaal geld. Meer dan de helft van de kinderen tussen 10 en 12 jaar weet bijna altijd hoeveel geld er op hun bankrekening staat, blijkt uit onderzoek in opdracht van ABN AMRO.

21 uur geleden