Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei maakt pas op de plaats na opmars

Nikkei maakt pas op de plaats na opmars

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs maakte woensdag een pas op de plaats. Beleggers namen wat gas terug na de recente opmars waarbij alle door de coronacrisis veroorzaakte koersverliezen werden weggewerkt. De nieuwe recordstanden van S&P 500 en techbeurs Nasdaq op Wall Street boden daarbij enige steun aan de handel. Ook elders in de Aziatische regio lieten de beurzen overwegend verliezen zien.

De Nikkei in Tokio ging een fractie lager de dag uit op 23.290,86 punten. De Japanse luchtvaartmaatschappijen werden van de hand gedaan na de forse koerswinsten een dag eerder. ANA Holdings daalde 0,8 procent en Japan Airlines verloor 0,5 procent. Telecombedrijf en techinvesteerder SoftBank, een zwaargewicht in de Japanse hoofdindex, toonde daarentegen herstel en klom ruim 3 procent na de recente koersdaling van het aandeel.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,1 procent in de min. Alibaba dikte 3,6 procent aan in Hongkong. Beleggers reageerden verheugd op de aankondiging dat Ant Group, de financiële dienstverlener van de Chinese internetreus Alibaba, een aanvraag heeft ingediend voor een beursgang in Hongkong en Shanghai.

De hoofdindex in Shanghai daalde 1 procent en de Australische All Ordinaries in Sydney verloor 0,8 procent. De Kospi in Seoul klom een fractie. Zuid-Korea kampt momenteel met een nieuwe besmettingspiek van het coronavirus. In Nieuw-Zeeland werd de aandelenhandel opnieuw onderbroken vanwege een mogelijke nieuwe cyberaanval op de beurs.

Meer uit Financieel

Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

52 minuten geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

18 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

18 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

19 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

21 uur geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

22 uur geleden
Frankrijk krijgt nieuwe waarschuwing over kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn financiële status. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. Dat betekent dat Scope zijn oordeel over de Franse rating kan gaan verlagen, vooral vanwege zorgen over de hoge overheidsschuld.

23 uur geleden