Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei licht vooruit in gemengde regio

Nikkei licht vooruit in gemengde regio

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag licht hoger geëindigd. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars in de afgelopen dagen. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien, waarbij de koersuitslagen beperkt bleven. De oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China zorgden daarbij voor enige terughoudendheid. Daarnaast werd gewacht op de bijeenkomst van de Europese Centrale Bank (ECB), die later op de dag wordt gehouden.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot met een plus van 0,4 procent op 22.695,74 punten. Het was de vijfde winstbeurt op rij voor de Japanse hoofdindex, die door de hoop op herstel van de economie na de versoepeling van de coronamaatregelen op het hoogste niveau staat in ruim drie maanden. Een beter dan verwacht banencijfer van de Amerikaanse salarisstrookverwerker ADP bood eveneens wat steun aan de handel.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong bleef vrijwel vlak. De Chinese luchtvaartsector stond in de schijnwerpers. China liet weten meer inkomende vluchten van buitenlandse luchtvaartmaatschappijen toe te staan. De stap van Peking volgde op de aankondiging van de VS om Chinese maatschappijen te weren vanwege de door China ingestelde reisbeperkingen voor Amerikaanse luchtvaartbedrijven.

De Kospi in Seoul won 0,2 procent. Samsung klom 0,9 procent. De openbaar aanklager in Zuid-Korea wil een arrestatiebevel voor vicevoorzitter Lee Jae-yong van het technologiebedrijf. Lee wordt verdacht van fraude, illegale aandelenhandel en het breken van regels rond een fusie in 2015. In Sydney steeg de All Ordinaries 0,7 procent, na bekendmaking van het vierde steunpakket van de Australische overheid om de economische impact van de coronacrisis te verzachten.

Meer uit Financieel

Jonge exploitant nachttrein wil 3 miljoen euro van particulieren

UTRECHT (ANP) - De jonge spoorwegmaatschappij European Sleeper vraagt particuliere investeerders om nog eens 3 miljoen euro. Het in 2021 opgerichte bedrijf wil daarmee verder groeien, onder andere door meer bestemmingen aan te doen. Sinds mei rijdt European Sleeper drie keer per week met een nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Berlijn. Vanaf 2025 moet daar ook een treinverbinding met Barcelona bij komen.

53 minuten geleden
Chipbedrijf Besi grote verliezer op Amsterdamse beurs

AMSTERDAM (ANP) - Chiptoeleverancier Besi is woensdag onderaan geëindigd in de AEX, de belangrijkste graadmeter van de aandelenbeurs in Amsterdam. Beleggers reageerden overwegend teleurgesteld op de strategische update die het bedrijf gaf. De algehele stemming op de handelsvloeren was terughoudend, na nieuwe cijfers over de Chinese export en een onverwachte renteverhoging door de centrale bank van Canada.

3 uur geleden
Topman: Air France-KLM neemt gezondheid planeet erg serieus

PARIJS (ANP) - De topman van Air France-KLM, Ben Smith, benadrukte tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering dat de luchtvaartgroep de gezondheid van de planeet erg serieus neemt. Daarmee gaf hij antwoord op vragen over de verduurzamingsplannen van Air France-KLM, waar verschillende aandeelhouders vraagtekens bij zetten.

4 uur geleden
Europese Commissie doet inval bij kunstgrasbedrijf TenCate

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft een inval gedaan bij kunstgrasproducent TenCate Grass uit Nijverdal. Dat laat topman Michael Vogel van het bedrijf weten aan het ANP. Het onaangekondigde bezoek maakt deel uit van een breder onderzoek naar mogelijke kartelvorming door producenten van kunstgras voor sportvelden. Daarvoor zijn in verscheidene lidstaten van de Europese Unie invallen gedaan.

5 uur geleden
Hackers maken data personeel British Airways, BBC en Boots buit

LONDEN (ANP/BLOOMBERG/AFP/RTR) - Een Russische hackersgroep heeft gegevens buitgemaakt van personeel van onder meer luchtvaartmaatschappij British Airways, omroep BBC en drogisterijketen Boots. De getroffen bedrijven hebben van hackersgroep Clop een week de tijd gekregen om te onderhandelen over losgeld. Is er dan nog niet betaald, dan zal de hackersgroep de gestolen gegevens publiceren.

5 uur geleden
Netflix stijgt op afwachtend Wall Street na positief rapport

NEW YORK (ANP) - Netflix behoorde woensdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Analisten van de Amerikaanse bank Wells Fargo kwamen met een positief rapport over de streamingdienst, waarin het koersdoel van het aandeel werd opgeschroefd tot 500 dollar. Dat is het hoogste koersdoel voor Netflix onder de Wall Street-analisten. Ook de kenners van JPMorgan verhoogden hun koersdoel voor het aandeel Netflix, dat 2,4 procent steeg.

5 uur geleden
Topman IEA: economie China belangrijkste factor voor olieprijs

PARIJS (ANP) - Oliekartel OPEC+ probeert met productieverlagingen de olieprijzen te stuwen, maar de economie van China is de belangrijkste factor voor de ontwikkelingen op de oliemarkt. Dat zei directeur Fatih Birol van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) tegen persbureau Bloomberg. China is namelijk 's werelds grootste olie-importeur en de vraag uit dat land heeft grote invloed op de oliemarkt.

6 uur geleden