Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei klimt na positief gezondheidsrapport Trump

Nikkei klimt na positief gezondheidsrapport Trump

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met een stevige winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers reageerden opgelucht op het nieuws dat de Amerikaanse president Donald Trump maandag mogelijk al het ziekenhuis mag verlaten. Trump werd vrijdag in het ziekenhuis opgenomen na besmetting met het coronavirus. Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten flinke winsten zien.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 1,2 procent in de plus op 23.312,14 punten en werkte daarmee het verlies van vrijdag weer weg. Vooral de Japanse spoorwegbedrijven waren in trek na de recente zware verliezen. West Japan Railway, Central Japan Railway en East Japan Railway stegen tot 5,8 procent, mede dankzij een overheidscampagne ter promotie van het binnenlands toerisme. Ook de verzekeraars deden goede zaken. Dai-ichi Life Holdings en Sompo Holdings dikten tot 4,7 procent aan. NEC won 2,5 procent. Het Japanse technologieconcern neemt het Zwitserse softwarebedrijf Avaloq Group over voor 2,2 miljard dollar.

In Hongkong, waar beleggers terugkeerden na een korte vakantieperiode, boekte de Hang Seng-index een tussentijdse winst van 1,5 procent. In Shanghai is de beurs nog altijd gesloten vanwege de viering van de Gouden Week-vakantieperiode in China. De Kospi in Seoul steeg 1,4 procent. De Australische All Ordinaries in Sydney kreeg er 2,6 procent bij onder aanvoering van de olieproducenten, die profiteerden van een herstel van de olieprijzen.

Meer uit Financieel

Politie heeft begrip voor gebruik bodycams in supermarkt

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft begrip voor het besluit van supermarktketen Dirk om personeel te voorzien van bodycams. Supermarktketen Jumbo zegt ook naar de inzet van bodycams te hebben gekeken.

24 minuten geleden
Groei economie VS zwakt sterker af dan verwacht

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar aanzienlijk minder sterk gegroeid dan in de voorgaande periode. Dat meldde de Amerikaanse overheid in een voorlopige schatting. De groei viel ook minder sterk uit dan verwacht.

31 minuten geleden
Moederbedrijf Douglas verwacht meer op te halen met beursgang

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners verwacht meer op te halen bij de introductie op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is onder andere eigenaar van cosmeticaketen Douglas en horlogemerk Breitling en investeerde in de Franse en Spaanse voetbalcompetities.

51 minuten geleden
Bodycam in supermarkt is geen goed idee, volgens FNV

AMSTERDAM (ANP) - FNV vindt het gebruik van bodycams in de supermarkt "geen goed idee". De vakbond betwijfelt of het gebruik van de kleine camera's de-escalerend werkt, zoals supermarkt Dirk van den Broek beweert.

1 uur geleden
Unilever-topman predikt 'realistische' duurzaamheidsdoelen

LONDEN (ANP) - Topman Hein Schumacher van Unilever wil dat het verzorgings- en voedingsmiddelenconcern voortaan vooral "realistische" doelen nastreeft op het gebied van duurzaamheid. In het verleden stelde het bedrijf "met opzet ambitieuze doelen", maar nu is het volgens de Nederlander zaak om op de kortere termijn concrete resultaten te boeken.

1 uur geleden
Facebook onder vuur om gerichte reclame over geaardheid

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Facebook mag geen openbare gegevens over seksuele geaardheid gebruiken voor persoonlijke advertenties, volgens een advies aan de hoogste Europese rechter. Volgens advocaat-generaal Athanasios Rantos van het Europese Hof van Justitie is dit in strijd met de Europese privacyregels.

1 uur geleden
Boete van 100 miljoen voor Continental over rol dieselschandaal

HANNOVER (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse fabrikant van banden en auto-onderdelen Continental heeft een boete gekregen van 100 miljoen euro voor zijn rol bij het sjoemeldieselschandaal bij Volkswagen. Volgens de Duitse autoriteiten heeft Continental niet genoeg gedaan om te voorkomen dat het bedrijf en werknemers werden betrokken bij de zaak.

2 uur geleden