Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei klimt door handelsoptimisme

Nikkei klimt door handelsoptimisme

TOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs is donderdag met winst geëindigd. Het optimisme over een handelsdeal keerde terug op de beursvloeren na berichten dat Washington en Peking een stap dichterbij een gedeeltelijk handelsakkoord zijn gekomen. Ook een omvangrijk stimuleringspakket van de Japanse overheid om de kwakkelende economie aan te jagen werd positief ontvangen.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,7 procent hoger op 23.300,09 punten. Het totale steunpakket van de Japanse regering bedraagt omgerekend zo'n 216 miljard euro, waarvan de helft bestaat uit fiscale maatregelen. Bij de bedrijven waren vooral de staalproducenten, die gevoelig zijn voor de handelsperikelen, in trek. Nippon Steel kreeg er bijna 7 procent bij, JFE Holdings won 5,2 procent en Kobe Steel klom 4,3 procent. Robotmaker Fanuc, een zwaargewicht in de Nikkei, dikte 2 procent aan.

De beurs in Shanghai liet tussentijds een winst zien van 0,6 procent en in Hongkong ging de Hang Seng-index 0,4 procent vooruit. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde dat de handelsgesprekken met China goed verlopen. Eerder meldde persbureau Bloomberg al dat de Verenigde Staten en China mogelijk sneller dan verwacht tot een akkoord kunnen komen. De All Ordinaries in Sydney eindigde 1,2 procent in de plus. De Kospi in Seoul bleef achter met een verlies van 0,3 procent.

Meer uit Financieel

Maker fitnessapparatuur Peloton maakt koerssprong op Wall Street

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Maker van slimme fitnessapparatuur Peloton heeft vrijdag een koerssprong van bijna 14 procent gemaakt op Wall Street op een verder vrij rustige beursdag. De Amerikaanse onderneming kondigde aan bijna 800 banen te schrappen, veel van zijn speciale winkelshowrooms te sluiten en zijn prijzen te verhogen.

6 uur geleden
Sancties zetten omvang Russische economie jaren terug in de tijd

MOSKOU (ANP/BLOOMBERG) - Door de internationale boycot van Rusland vanwege de oorlog in Oekraïne is de omvang van de Russische economie teruggezet naar het niveau van 2018. Dat volgt volgens economen van persbureau Bloomberg uit nieuwe cijfers van het federale statistiekbureau in Moskou.

7 uur geleden
Spanje vraagt Duitsland om hulp voor gaspijp naar Centraal-Europa

MADRID (ANP/DPA) - De Spaanse regering heeft Duitsland om hulp gevraagd voor het voltooien van een lang geplande gaspijpleiding tussen Portugal en Centraal-Europa. Volgens verantwoordelijk minister Teresa Ribera zou Duitsland zich moeten mengen in de onderhandelingen over de pijpleiding, die nu nog stopt bij Hostalric in Catalonië, oftewel meer dan 100 kilometer van de grens. Aan Franse kant moet er ook nog zo'n 120 kilometer pijpleiding worden aangelegd.

7 uur geleden
Veel verzet tegen Hongaars plan voor houtkap om kachel te stoken

BOEDAPEST (ANP/AFP/BLOOMBERG) - In Hongarije is veel verzet tegen een decreet van de overheid om het kappen van bos in onder meer natuurparken toe te staan voor het verkrijgen van brandhout. Met die maatregel wil de regering van premier Viktor Orbán de bevolking een alternatief bieden om in de winter alsnog de kachel te kunnen stoken, nu de levering van gas uit Rusland hoogst onzeker is.

7 uur geleden
NN verwacht verzekeringspremies te moeten verhogen

DEN HAAG (ANP) - Verzekeraar NN verwacht de premies voor verzekeringen opnieuw te moeten verhogen vanwege de sterke prijsstijgingen. De premies voor particuliere inboedel- en schadeverzekeringen stegen dit jaar al gemiddeld met 5 procent, zegt topman David Knibbe in een interview met financieel persbureau Bloomberg.

10 uur geleden
Europese beleggers trekken zich op aan afkoelende inflatie in VS

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn overwegend met winsten het weekend in gegaan. De aandelenmarkten leken zich op te trekken aan de afkoelende inflatie in de Verenigde Staten. Beleggers deden het verder rustig aan, nu het kwartaalcijferseizoen bijna ten einde loopt.

10 uur geleden
Vakbonden bereiden acties bij NS voor, mogelijk stakingen

UTRECHT (ANP) - Vakbonden bereiden acties en mogelijk stakingen voor bij de Nederlandse Spoorwegen. Vrijdagmiddag liep een ultimatum af dat ze aan het spoorbedrijf hadden gesteld en de NS kwam niet tegemoet aan hun eisen voor een nieuwe cao. Het openbaarvervoersbedrijf zelf zei eerder teleurgesteld te zijn in de opstelling van FNV, CNV en VVMC en dreigde met een rechtszaak om stakingen te voorkomen.

12 uur geleden