Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei hoger door hoop heropening economie VS

Nikkei hoger door hoop heropening economie VS

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een stevige winst gesloten, na twee verliesbeurten op rij. De plannen van de Amerikaanse president Donald Trump om de grootste economie ter wereld geleidelijk te heropenen en berichten over een mogelijke behandeling van de ziekte veroorzaakt door het coronavirus, zorgden voor optimisme bij beleggers. Een forse krimp van de Chinese economie in het eerste kwartaal had weinig impact op positieve stemming.

De Nikkei in Tokio ging 3,2 procent hoger het weekeinde in op 19.897,26 punten en bereikte het hoogste niveau in vijf weken tijd. De Japanse hoofdindex won deze week 2 procent. De Japanse chipbedrijven waren in trek dankzij de sterke kwartaalresultaten van de belangrijke Taiwanese chipmaker TSMC, die 7 procent klom in Taipei. Tokyo Electron en Advantest wonnen 3,9 en 6,5 procent. Ook de automakers deden goede zaken. Honda dikte 8,3 procent aan en Mazda steeg 4,6 procent.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 1,1 procent in de plus. De Chinese economie is in het eerste kwartaal met 6,8 procent gekrompen. Het was de eerste krimp sinds het land in 1992 met de registratie van de kwartaalcijfers begon. Daarnaast zakten de Chinese winkelverkopen in maart met 15,8 procent en nam de industriële productie af met 1,1 procent. Beide cijfers waren minder slecht dan in januari en februari.

De Hang Seng-index in Hongkong dikte 2,5 procent aan en de Kospi in Seoul kreeg er ruim 3 procent bij. De Australische All Ordinaries in Sydney boekte een winst van 1,7 procent. Beleggers trokken zich op aan een sterke opvering van de Amerikaanse openingsindicatoren, na berichten dat het geneesmiddel Remdesivir hoopvolle resultaten laat zien in de behandeling van coronapatiënten. Remdesivir is ontwikkeld door Gilead Sciences als behandeling voor ebola.

Meer uit Financieel

Grote containerrederij CMA CGM vaart weer via Rode Zee

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - De grote Franse containerrederij CMA CGM vaart weer via de Rode Zee. De op twee na grootste vervoerder ter wereld zegt per schip te gaan beoordelen of de situatie veilig genoeg is. Het bedrijf had eerder al gezegd dat de Franse marine ondersteuning zou bieden als de schepen de route weer zouden gaan varen.

36 minuten geleden
Kredietverstrekker huursector VS in de fout bij risicocontroles

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Een Amerikaanse bank die veel geld uitleent aan beleggers in commercieel vastgoed, New York Community Bancorp (NYCB), is in de problemen geraakt. Het bedrijf heeft ontdekt dat interne controles op risico's rond kredieten niet op orde zijn. Ook ziet het bedrijf zich genoodzaakt een afschrijving van 2,4 miljard dollar (2,2 miljard euro) te doen op transacties uit het verleden.

37 minuten geleden
Jumbo stopt niet met zelfscankassa's om diefstallen, zegt topman

AMSTERDAM (ANP) - Jumbo haalt geen zelfscankassa's weg om het aantal diefstallen in de supermarkten te verminderen, zei topman Ton van Veen vrijdag in een interview met BNR Nieuwsradio. De supermarktketen meldde begin dit jaar dat deels door de komst van zelfscankassa's veel meer wordt gestolen.

43 minuten geleden
Oekraïne verscheept 'recordhoeveelheid' vracht via Zwarte Zee

KYIV (ANP/RTR) - Oekraïne heeft in februari een recordhoeveelheid vracht geëxporteerd via een corridor in de Zwarte Zee. Het land vervoerde 8 miljoen ton vracht, waarvan 5,2 miljoen ton landbouwproducten, zei vicepremier Oleksandr Koebrakov. Het land is een belangrijke graanexporteur.

2 uur geleden
Bezorgbedrijf GLS vrijuit in Belgische zaak om sociale fraude

ANTWERPEN (ANP) - Logistiekbedrijf GLS gaat vrijuit in een Belgische rechtszaak waarbij de arbeidsinspectie het bedrijf beschuldigde van fraude rond de inzet van pakketbezorgers. Volgens een rechtbank in Antwerpen was niet het bezorgbedrijf schuldig aan de overtredingen, maar onderaannemers die de pakketten vanuit een distributiecentrum naar hun eindbestemming vervoerden. Deze onderaannemers krijgen nu boetes opgelegd.

2 uur geleden
Inflatie eurozone neemt af tot 2,6 procent in februari

LUXEMBURG (ANP) - De inflatie in de eurozone is in februari afgenomen tot 2,6 procent op jaarbasis, van 2,8 procent in januari. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat in een voorlopige raming. De prijzen voor voeding, alcohol en tabak stegen vorige maand opnieuw, maar minder hard dan in januari. De energieprijzen daalden daarentegen in februari minder sterk dan in de voorgaande maand.

2 uur geleden
Fietsenfabrikant Accell ruziet met bonden over reorganisatieplan

HEERENVEEN (ANP) - Fietsenfabrikant Accell Group slaagt er nog niet in met vakbonden tot een akkoord te komen over het plan om in Heerenveen 100 tot 150 banen te schrappen. Zowel CNV als de maker van onder meer Batavus en Sparta-fietsen zegt dat de onderhandelingen donderdagavond zijn vastgelopen. Volgens de vakbond zou Accell deze dagen nog met een eindbod komen, maar het bedrijf roept de bonden nu juist al op terug aan tafel te komen.

2 uur geleden