Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei eindigt week met winst

Nikkei eindigt week met winst

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met winst gesloten na de stevige opluchtingsrally een dag eerder. De afnemende spanningen in het Midden-Oosten en de hoop op een spoedige ondertekening van het handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China zorgden voor een positieve stemming. Daarnaast werd gewacht op het belangrijke Amerikaanse banenrapport dat later op de dag verschijnt.

De Nikkei in Tokio ging 0,5 procent hoger het weekeinde in op 23.850,57 punten. De Japanse hoofdindex won deze week, die werd gedomineerd door de dreiging van een militair conflict tussen de VS en Iran, zo'n 0,7 procent. Fast Retailing zakte 2,8 procent. Het Japanse moederbedrijf van kledingketen Uniqlo heeft zijn winstverwachting stevig verlaagd. De onderneming had last van de handelsruzie tussen Japan en Zuid-Korea en de protesten in Hongkong.

De Aziatische toeleveranciers van de Amerikaanse techreus Apple zaten in de lift. Uit cijfers van de Chinese overheid bleek dat de verkoop van iPhones in China vorige maand met meer dan 18 procent is gestegen. Het Japanse Alps Alpine klom 1,1 procent en het Zuid-Koreaanse LG Display steeg 1 procent. Het Taiwanese Hon Hai Precision Industry, beter bekend als Foxconn, won 2,2 procent. Het aandeel Apple bereikte op Wall Street de hoogste koers ooit.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent in de min. De Chinese vicepremier Liu He reist volgende week naar de VS om een handtekening te zetten onder de eerste fase van het handelsakkoord tussen de economische grootmachten. De Hang Seng-index in Hongkong klom 0,2 procent. De Kospi in Seoul won 0,8 procent, net als de All Ordinaries in Sydney.

Meer uit Financieel

Schiphol test tilrobot om personeel in bagagehal te helpen

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol test een nieuwe robot die in de bagagehal koffers kan tillen en daarmee het werk voor het personeel kan verlichten. Ook wordt een robot getest die koffers opzij kan schuiven naar de bagageband. De luchthaven kondigt aan nog een aantal andere tilhulpen en volledig geautomatiseerde systemen te willen testen.

27 minuten geleden
Streamingdienst Viaplay keldert na winstalarm, UMG daalt mee

AMSTERDAM (ANP) - De Zweedse videostreamingdienst Viaplay is maandag keihard gekelderd op de beurs in Stockholm. De dienst, in Nederland vooral bekend als de plek waar de Formule 1-races van Max Verstappen en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League te zien zijn, verlaagde zijn verwachtingen voor dit jaar en trok de prognoses voor de langere termijn in. Ook stapte de topman op.

1 uur geleden
Lagarde: inflatie nog steeds te hoog, meer renteverhogingen nodig

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Consumenten en bedrijven hoeven voorlopig nog niet te verwachten dat de Europese Centrale Bank (ECB) stopt met het verhogen van de rente. Volgens president Christine Lagarde zijn er nog geen tekenen dat de hoge inflatie, zoals het duurder worden van voedsel, zijn piek heeft bereikt. Dat is wel nodig voordat de ECB gaat stoppen met zijn maatregelen om de inflatie in te dammen.

1 uur geleden
Werknemers sociaalwerkbedrijven plannen massale staking

UTRECHT (ANP) - Werknemers van sociaalwerkbedrijven gaan woensdag staken, melden vakbonden FNV en CNV. Duizenden werknemers met een arbeidsbeperking gaan demonstreren in Utrecht, aldus de bonden, die laten weten dat zo'n 160 bussen hen vanuit heel Nederland naar de Domstad zullen vervoeren. Ze willen dat hun cao wordt opengebroken en de lonen worden verhoogd.

2 uur geleden
Scheepsbouw had moeilijk jaar, maar ontvangt weer bestellingen

ROTTERDAM (ANP) - De Nederlandse scheepsbouw heeft onder meer door leveringsproblemen en sancties tegen Rusland een uitdagend jaar achter de rug. Zowel binnenvaartschepen als zeeschepen werden in 2022 minder opgeleverd, meldt belangenbehartiger Netherlands Maritime Technology (NMT) in zijn jaarverslag. Nieuwe bestellingen, bijvoorbeeld voor luxejachten, komen wel weer goed binnen.

3 uur geleden
Apple stijgt op Wall Street en nadert beurswaarde 3 biljoen

NEW YORK (ANP) - Het aandeel Apple ging maandag licht omhoog op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers kijken uit naar de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het Amerikaanse techconcern. Volgens geruchten zal Apple een eigen virtualrealitybril (VR) presteren, een product waar de iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe product van het concern worden sinds de Apple Watch in 2014.

3 uur geleden
Zakensite: nieuwe topvrouw Twitter nu al aan de slag

SAN FRANCISCO (ANP) - Linda Yaccarino gaat deze maandag aan de slag als nieuwe topvrouw van Twitter. Dat meldt zakensite Business Insider. Eigenlijk zou Yaccarino rond 22 juni beginnen bij het socialmediaplatform, maar dat zou nu dus vervroegd zijn.

4 uur geleden