Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei eindigt week met kleine winst

Nikkei eindigt week met kleine winst

TOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met een kleine winst geëindigd. Beleggers bleven gespitst op de ontwikkelingen rond de stijgende coronabesmettingen in verschillende delen van de wereld, waaronder in enkele Amerikaanse staten. In Japan werden de binnenlandse reisbeperkingen opgeheven die waren ingesteld om de virusuitbraak in te dammen. China liet daarnaast weten dat de recente uitbraak van het coronavirus in de hoofdstad Peking onder controle is.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging uiteindelijk 0,6 procent hoger het weekeinde in op 22.478,79 punten. De Japanse hoofdindex won deze week 0,8 procent. De luchtvaartmaatschappijen en de transportsector waren in trek nu Japanners weer door het land mogen reizen. Japan Airlines en ANA Holdings klommen 2,1 en 1,4 procent. Chipmachinemaker Tokyo Electron dikte 7,1 procent aan. Het bedrijf verwacht dat de winst in het lopende boekjaar met 11 procent zal stijgen.

Op de andere beurzen in de Aziatische regio bleven de koersuitslagen eveneens beperkt. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,7 procent in de plus. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index ook 0,7 procent hoger en de Kospi in Seoul steeg 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney steeg 0,2 procent. De Australische winkelverkopen lieten in mei een recordstijging zien van 16,3 procent, na de historische val van 17,7 procent in april.

Meer uit Financieel

Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

10 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

15 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

1 dag geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

1 dag geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

1 dag geleden