Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei eindigt opnieuw hoger

Nikkei eindigt opnieuw hoger

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag opnieuw hoger geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de koerswinsten op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door de terugkeer van de Amerikaanse president Donald Trump naar het Witte Huis na zijn behandeling in het ziekenhuis voor het coronavirus. Ook de andere beurzen in de Aziatische regio gingen licht vooruit.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,5 procent in de plus op 23.433,73 punten. Vooral onder de technologiebedrijven en in de chipsector werden winsten geboekt in navolging van de stevige koerswinsten bij Amerikaanse branchegenoten. Telecomonderneming en techinvesteerder SoftBank dikte 2,4 procent aan en chipbedrijf Screen Holdings klom 1,6 procent. Hino Motors kreeg er 6,2 procent bij. Het bedrijf gaat samen met Toyota een elektrische vrachtwagen ontwikkelen voor de Noord-Amerikaanse markt.

De All Ordinaries in Sydney won 0,4 procent na het besluit van de Australische centrale bank om de rente conform verwachting ongewijzigd te laten. De Australische goudbedrijven Northern Stars Resources en Saracen Mineral Holdings kondigden aan te gaan fuseren en stegen rond 10 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,8 procent hoger en de Kospi in Seoul steeg 0,2 procent. In Shanghai was de beurs nog gesloten vanwege de viering van de Gouden Week-vakantieperiode in China.

Meer uit Financieel

Bioscoopketen AMC hard omhoog op Wall Street na overnamegeruchten

NEW YORK (ANP) - Bioscoopketen AMC is op de beurs in New York 13 procent meer waard geworden. Beleggers reageerden op een artikel van nieuwssite Intersect waarin staat dat webwinkelconcern Amazon het bedrijf overweegt te kopen. Er zou nog geen bod zijn gedaan, maar het techbedrijf zou AMC-bioscopen willen gebruiken om door Amazon geproduceerde films onder de aandacht te brengen.

26 minuten geleden
Senatoren uiten harde kritiek op toezichthouders banken in VS

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Amerikaanse financieel toezichthouders hebben van zowel Democraten als Republikeinen harde kritiek gekregen op hun optreden rond het omvallen van enkele regionale banken. Tijdens een hoorzitting in de Senaat kregen ze onder andere de vraag waarom ze niet eerder ingrepen bij de Silicon Valley Bank, die de risico's van stijgende rentes niet goed had afgedekt.

36 minuten geleden
FTX-oprichter ook verdacht van omkoping Chinese beambten

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De van fraude verdachte oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, Sam Bankman-Fried, heeft er nog een aanklacht bij gekregen. Openbaar aanklagers in New York betichten hem er nu ook van Chinese overheidsfunctionarissen te hebben omgekocht.

2 uur geleden
Voormalig Audi-baas krijgt mogelijk voorwaardelijke celstraf

MÜNCHEN (ANP/DPA) - De voormalige topman van Audi, Rupert Stadler, krijgt mogelijk een voorwaardelijke celstraf voor zijn aandeel in grootschalig gesjoemel met dieselauto's van het merk. Dan moet hij wel schuld bekennen, maakte de rechtbank van München bekend.

2 uur geleden
Veel mis met veiligheid afhandelaars op Schiphol, ziet inspectie

DEN HAAG (ANP) - Bij het werk van grondpersoneel op Schiphol is nog veel mis met de veiligheid. Regels die het werk rond gelande vliegtuigen veiliger moeten maken, werden vorig jaar vaak niet nageleefd. Ook meldden betrokkenen lang niet alle risicovolle situaties bij een bureau dat deze voorvallen analyseert, terwijl dit wel verplicht is.

3 uur geleden
ILT: meer waarschuwingen en boetes over nachtvluchten Schiphol

SCHIPHOL (ANP) - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vorig jaar meer boetes en waarschuwingen uitgedeeld aan luchtvaartmaatschappijen omdat zij zonder geldige reden nachtvluchten hebben uitgevoerd op Schiphol. Volgens een rapport van de ILT werden vorig jaar vijfhonderd overtredingen van de regels rond zogenoemde nachtslots geconstateerd. Dat waren er 37 een jaar eerder.

4 uur geleden
AFM: niet alle fondsen duidelijk over gevolgen pensioenverhoging

AMSTERDAM (ANP) - Een aantal pensioenfondsen heeft vorig jaar onvolledige informatie gegeven over de gevolgen van de verhoging van de pensioenen die ze doorvoerden. Ze belichtten daarbij vooral de voordelen van de indexatie en waren minder duidelijk over de nadelen, concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) na onderzoek.

4 uur geleden