Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei eindigt opnieuw hoger

Nikkei eindigt opnieuw hoger

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is dinsdag opnieuw hoger geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de koerswinsten op Wall Street, waar de stemming werd gesteund door de terugkeer van de Amerikaanse president Donald Trump naar het Witte Huis na zijn behandeling in het ziekenhuis voor het coronavirus. Ook de andere beurzen in de Aziatische regio gingen licht vooruit.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,5 procent in de plus op 23.433,73 punten. Vooral onder de technologiebedrijven en in de chipsector werden winsten geboekt in navolging van de stevige koerswinsten bij Amerikaanse branchegenoten. Telecomonderneming en techinvesteerder SoftBank dikte 2,4 procent aan en chipbedrijf Screen Holdings klom 1,6 procent. Hino Motors kreeg er 6,2 procent bij. Het bedrijf gaat samen met Toyota een elektrische vrachtwagen ontwikkelen voor de Noord-Amerikaanse markt.

De All Ordinaries in Sydney won 0,4 procent na het besluit van de Australische centrale bank om de rente conform verwachting ongewijzigd te laten. De Australische goudbedrijven Northern Stars Resources en Saracen Mineral Holdings kondigden aan te gaan fuseren en stegen rond 10 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,8 procent hoger en de Kospi in Seoul steeg 0,2 procent. In Shanghai was de beurs nog gesloten vanwege de viering van de Gouden Week-vakantieperiode in China.

Meer uit Financieel

Geplaagd IT-bedrijf Centric van Gerard Sanderink verkocht

GOUDA (ANP) - IT-bedrijf Centric van de omstreden zakenman Gerard Sanderink wordt overgenomen door een consortium van Nederlandse ondernemers. Dat meldt het bedrijf maandagochtend. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

7 minuten geleden
TomTom zakt op Damrak na omzetwaarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - TomTom behoorde maandag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De navigatiespecialist leed in het tweede kwartaal opnieuw verlies en zag de omzet licht dalen. Als gevolg van lagere inkomsten van het onderdeel Automotive verwacht het bedrijf dat de omzet dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven verwachting uitkomt. Ook denkt TomTom niet langer de financiële doelstellingen voor 2025 te kunnen realiseren. Het bedrijf kondigde wel aan de samenwerking met het Amerikaanse techconcern Microsoft verder uit te breiden. Het aandeel zakte bijna 5 procent.

36 minuten geleden
Bronnen: moeder Google praat met Wiz over grootste overname ooit

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Google-moederbedrijf Alphabet is in gesprek om cybersecurity-start-up Wiz over te nemen. Dat melden persbureau Bloomberg en zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen. Met de inlijving is mogelijk 23 miljard dollar gemoeid, waarmee het de grootste overname ooit zou worden voor het Amerikaanse technologieconcern.

46 minuten geleden
Bitcoin verder omhoog door hoop overwinning Trump

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is maandag verder gestegen tot 63.000 dollar. De bekendste en grootste cryptomunt ter wereld steeg zondag al tot boven de 60.000 dollar, na de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. Trump, die namens de Republikeinen kandidaat is voor de presidentsverkiezingen, staat bekend als een voorstander van cryptovaluta. Marktanalisten denken dat de aanslag de kans vergroot dat Trump de verkiezingen in november wint.

47 minuten geleden
Aandacht voor aanslag op Trump en cijfers TomTom op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar de aanslag op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Marktanalisten denken dat de aanslag de kans vergroot dat Trump de verkiezingen in november wint. Ze verwachten onder Trump een strenger handelsbeleid, minder regelgeving en soepelere klimaatregels.

1 uur geleden
TomTom breidt samenwerking met Microsoft uit in nieuwe deal

AMSTERDAM (ANP) - TomTom gaat kaarten en verkeersinformatie leveren aan meer producten van Microsoft. De Nederlandse navigatiedienstverlener heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse techconcern die loopt tot het einde van het decennium. Ook willen de bedrijven samen nieuwe innovaties op de markt brengen, bijvoorbeeld op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

2 uur geleden
Nederlandse export krimpt weer na korte opleving

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse goederenexport is in mei opnieuw gekrompen na een korte opleving in april. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stond vooral de uitvoer van machines, aardgas en aardolieproducten onder druk. Ook werden minder transportmiddelen uitgevoerd dan een jaar eerder.

3 uur geleden