Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei eindigt hoger na onrustige handelssessie

Nikkei eindigt hoger na onrustige handelssessie

TOKIO (ANP) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag licht hoger geëindigd na een onrustige handelssessie. Beleggers trokken zich uiteindeliijk op aan de verzekering van de Amerikaanse president Donald Trump dat de handelsdeal met China "volledig intact" is. Peter Navarro, een handelsadviseur van Trump, zorgde eerder op dag voor verwarring over de deal nadat hij bij Fox News leek te suggereren dat het handelsakkoord van tafel was.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot met een winst van 0,5 procent op 22.549,05 punten en werkte daarmee een eerder koersverlies weg. Oriental Land klom 3,2 procent. De uitbater van Tokyo Disneyland en DisneySea zal in juli zijn attractieparken weer openen. SoftBank zakte 0,3 procent. Het Japanse telecomconcern kondigde aan voor meer dan 21 miljard dollar aan aandelen in de Amerikaanse mobiele telecomaanbieder T-Mobile US te verkopen om eigen aandelen in te kopen en de schuld te verlagen.

Op macro-economisch vlak bleek uit cijfers van Jibun Bank en onderzoeksbureau Markit dat de bedrijvigheid in de Japanse industrie in juni iets sterker is gekrompen dan in mei. De krimp van de dienstensector in Japan zwakte deze maand wel duidelijk af.

De andere beursgraadmeters in de Aziatische regio lieten kleine koersuitslagen zien. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds vrijwel vlak en de Hang Seng-index in Hongkong dikte 0,8 procent aan. De Kospi in Seoul kreeg er 0,6 procent bij en de All Ordinaries in Sydney daalde 0,1 procent.

Meer uit Financieel

CBS: producentenprijzen dalen, consumentenprijzen stijgen

DEN HAAG (ANP) - Producentenprijzen van voedingsmiddelen daalden in de eerste helft van 2023, terwijl Nederlandse consumenten juist meer voor hun boodschappen in de supermarkt moesten betalen. Veel voedingsmiddelenproducenten verwachten niet dat de prijzen de komende maanden zullen stijgen. Dat komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

1 uur geleden
Netflix daalt op Wall Street na nieuws over duurdere abonnementen

NEW YORK (ANP) - Netflix is dinsdag geëindigd tussen de dalers op de beurzen in New York. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldde op basis van bronnen dat de streamingdienst zijn tarieven weer wil verhogen. Dat zou Netflix willen doen in verschillende landen, maar waarschijnlijk gaan de prijzen in de Verenigde Staten en Canada als eerste omhoog.

3 uur geleden
Actiedag vakbonden legt donderdag groot deel ov in Vlaanderen plat

MECHELEN (ANP/BELGA) - Een landelijke actiedag van Belgische vakbonden legt donderdag een groot deel van het openbaar vervoer in Vlaanderen plat. Zo meldt ov-bedrijf De Lijn die dag te rijden met gemiddeld 58 procent van alle bussen en trams.

3 uur geleden
Brussel: houd moderne chip, AI, quantum- en biotech weg bij China

STRAATSBURG (ANP) - De Europese Commissie wil vier cruciale technologieën uit handen van China en andere rivalen houden. Het gaat om de modernste halfgeleidertechnieken van bedrijven als het Nederlandse ASML, kunstmatige intelligentie (AI), quantumtechnologie en biotech.

4 uur geleden
Air France-KLM neemt groot belang in noodlijdend SAS

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Air France-KLM neemt een aandelenbelang van 19,9 procent in de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Ook de investeringsmaatschappijen Castlelake en Lind Invest steken geld in SAS.

7 uur geleden
Zonneautomaker Lightyear richt zich voorlopig niet op zonneauto's

HELMOND (ANP) - Zonneautomaker Lightyear uit Helmond richt zich voorlopig niet meer op de productie van auto's die rijden op zonne-energie. Dat bevestigt topman en medeoprichter Lex Hoefsloot van het bedrijf dinsdag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Lightyear focust zich in plaats daarvan de komende tijd op het maken van zonnepanelen voor op elektrische auto's.

7 uur geleden
NAM stapt naar Raad van State om uitblijven vergunning Ternaard

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is dinsdag naar de Raad van State gestapt om het uitblijven van een vergunning voor gaswinning onder de Waddenzee bij het Friese dorp Ternaard. Volgens de NAM is er nog altijd geen duidelijkheid vanuit het ministerie van Economische Zaken, ook al is de aanvraag voor de vergunning al ruim drie jaar geleden ingediend.

7 uur geleden