Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei daalt in hogere regio

Nikkei daalt in hogere regio

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met een kleine min gesloten. Een tegenvallende toename van de Japanse winkelverkopen in november zorgde daarbij voor enige koersdruk. Elders in de Aziatische regio wonnen de meeste beurzen terrein. Beleggers trokken zich op aan de nieuwe recordstanden op Wall Street.

De Nikkei in Tokio ging uiteindelijk 0,4 procent lager het weekeinde in op 23.837,72 punten. De Japanse beurs die tijdens de kerstdagen gewoon open was ging deze week licht vooruit. Naast de detailhandelsverkopen werd bekendgemaakt dat de productie in de Japanse industrie in november met 0,9 procent is afgenomen. Economen hadden gemiddeld op een productiekrimp met 1 procent gerekend.

Bij de bedrijven steeg Japan Display bijna 7 procent. Volgens zakenkrant Nikkei voert het noodlijdende bedrijf gesprekken met Apple en Sharp over de verkoop van zijn belangrijkste fabriek voor smartphone-schermen. Tabaksfabrikant Japan Tobacco en technologieconcern Canon, die net als veel andere Japanse bedrijven ex dividend noteerden, verloren 3,5 procent en 2,5 procent.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de plus na een stijging van de winstgevendheid van Chinese industriële bedrijven in november. De Kospi in Seoul steeg 0,1 procent. In Hongkong keerden beleggers terug na de kerstdagen en stond de Hang Seng-index 1,1 procent hoger. Ook in Sydney werd de handel na de kerstdagen hervat en sloot de All Ordinaries met een winst van 0,4 procent.

Meer uit Financieel

Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

7 uur geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

8 uur geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

10 uur geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

11 uur geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

11 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

12 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

12 uur geleden