Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei blijft net boven de 30.000 punten

Nikkei blijft net boven de 30.000 punten

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan wist vrijdag net boven de 30.000 punten te blijven, ondanks drie verliesdagen op rij. Beleggers namen opnieuw winst na de recente sterke koersstijgingen. Eerder deze week keerde de beursgraadmeter in Japan voor het eerst sinds augustus 1990 terug boven de belangrijke psychologische puntengrens. Het nieuws dat in Japan meer dan negentig besmettingsgevallen van de nieuwste coronavariant zijn aangetroffen, zorgde voor koersdruk. Gevreesd wordt dat de bestaande vaccins minder effectief zijn tegen deze variant van het coronavirus.

De Nikkei in Tokio ging uiteindelijk 0,7 procent lager het weekeinde in op 30.017,92 punten. Op macro-economisch terrein werd bekendgemaakt dat de inflatie in Japan met 0,6 procent is afgenomen in januari. Het was de zesde maand op rij dat de consumentenprijzen in het land een daling lieten zien. De afname van het gemiddelde prijspeil was wel iets minder dan de daling van 1,0 procent in december. De Japanse centrale bank streeft er juist naar om de inflatie en de economie aan te jagen door geld in de economie te pompen.

Fast Retailing, een zwaargewicht in de Nikkei, behoorde tot de sterkste dalers met een koersverlies van meer dan 2 procent. Beleggers namen wat winst in het aandeel. De eigenaar van kledingketen Uniqlo won in de afgelopen dagen bijna 10 procent aan waarde. Ook de luchtvaartmaatschappijen en spoorwegbedrijven, die eerder deze week profiteerden van de start van het vaccinatieprogramma in Japan, werden van de hand gedaan. Japan Airlines en Central Japan Railway daalden ruim 3 procent.

De andere aandelenmarkten in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

Meer uit Financieel

Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

4 uur geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

14 uur geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

14 uur geleden
Zomer vol stakingen van beveiligers op Britse luchthaven Heathrow

LONDEN (ANP/RTR) - Reizigers die deze zomer naar Londen vliegen, krijgen mogelijk te maken met chaos. Ruim 2000 beveiligers op luchthaven Heathrow zijn van plan in het hoogseizoen meerdere dagen te gaan staken, maakte vakbond Unite bekend.

15 uur geleden
Bloomberg: 3M mikt op miljardenschikking in VS om PFAS

SAINT PAUL (ANP/BLOOMBERG) - Industrieel conglomeraat 3M treft mogelijk een schikking van 10 miljard dollar (9,3 miljard euro) met een aantal Amerikaanse steden vanwege vervuiling met PFAS. Daarover hebben de partijen een voorlopig akkoord gesloten, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.

16 uur geleden
Amsterdamse aandelenbeurs met winst weekend in na schuldendeal VS

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is met een aanzienlijke winst het weekend in gegaan. Beleggers verwerkten onder andere het akkoord dat senatoren in de Verenigde Staten gaven voor de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend.

18 uur geleden
Sportmerk Lululemon grote winnaar op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Lululemon is vrijdag hard gestegen bij de opening van de beurzen in New York. De Canadees-Amerikaanse sportkledingfabrikant, onder andere bekend van yogaleggings, lijkt geen last te hebben van de hoge inflatie en zag de verkopen in het afgelopen kwartaal sterk toenemen. Ook gaf het sportmerk positieve verwachtingen af voor huidige kwartaal en werden de omzet- en winstverwachtingen voor het hele boekjaar verhoogd. Het aandeel werd beloond met een koerswinst van 15 procent. Branchegenoot Nike ging mee omhoog en won 3 procent.

20 uur geleden