Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei blijft net boven de 30.000 punten

Nikkei blijft net boven de 30.000 punten

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan wist vrijdag net boven de 30.000 punten te blijven, ondanks drie verliesdagen op rij. Beleggers namen opnieuw winst na de recente sterke koersstijgingen. Eerder deze week keerde de beursgraadmeter in Japan voor het eerst sinds augustus 1990 terug boven de belangrijke psychologische puntengrens. Het nieuws dat in Japan meer dan negentig besmettingsgevallen van de nieuwste coronavariant zijn aangetroffen, zorgde voor koersdruk. Gevreesd wordt dat de bestaande vaccins minder effectief zijn tegen deze variant van het coronavirus.

De Nikkei in Tokio ging uiteindelijk 0,7 procent lager het weekeinde in op 30.017,92 punten. Op macro-economisch terrein werd bekendgemaakt dat de inflatie in Japan met 0,6 procent is afgenomen in januari. Het was de zesde maand op rij dat de consumentenprijzen in het land een daling lieten zien. De afname van het gemiddelde prijspeil was wel iets minder dan de daling van 1,0 procent in december. De Japanse centrale bank streeft er juist naar om de inflatie en de economie aan te jagen door geld in de economie te pompen.

Fast Retailing, een zwaargewicht in de Nikkei, behoorde tot de sterkste dalers met een koersverlies van meer dan 2 procent. Beleggers namen wat winst in het aandeel. De eigenaar van kledingketen Uniqlo won in de afgelopen dagen bijna 10 procent aan waarde. Ook de luchtvaartmaatschappijen en spoorwegbedrijven, die eerder deze week profiteerden van de start van het vaccinatieprogramma in Japan, werden van de hand gedaan. Japan Airlines en Central Japan Railway daalden ruim 3 procent.

De andere aandelenmarkten in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien.

Meer uit Financieel

Topman Delta Air Lines biedt excuses aan voor vluchtannuleringen

ATLANTA (ANP/BLOOMBERG) - De topman van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft zijn excuses aangeboden voor het annuleren van duizenden vluchten tijdens het drukste reisweekend van de zomer. De in Atlanta gevestigde luchtvaartmaatschappij zag veel van haar systemen uitvallen door de wereldwijde computerstoring op vrijdag.

16 minuten geleden
Aandacht voor Unilever en Amerikaanse politiek op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar Unilever. Het verzorgings- en levensmiddelenconcern is volgens persbureau Bloomberg aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het bedrijf willen kopen. Dat onderdeel, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn.

50 minuten geleden
Ryanair ziet winst fors dalen door lagere ticketprijzen

DUBLIN (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft in het afgelopen kwartaal een fors lagere winst behaald door flinke druk op de ticketprijzen. Ryanair verwacht ook voor de belangrijke zomerperiode dat de ticketprijzen lager zullen zijn dan eerder gedacht.

1 uur geleden
Bitcoin omhoog na terugtrekking Biden uit race om Witte Huis

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De koers van de bitcoin is verder gestegen na de terugtrekking van president Joe Biden als kandidaat voor de Amerikaanse verkiezingen. Daarmee lijkt de cryptomarkt ervan uit te gaan dat de Democraten met een andere presidentskandidaat Donald Trump toch niet meer kunnen inhalen in de race om het Witte Huis.

1 uur geleden
China verlaagt rentetarieven om economie te steunen

BEIJING (ANP/AFP) - De Chinese centrale bank heeft maandag twee belangrijke rentetarieven verlaagd om het kwakkelende herstel van de op een na grootste economie ter wereld aan te jagen. China kampt met een crisis in de vastgoedmarkt en afzwakkende consumentenuitgaven door de onzekere economische vooruitzichten. Door leningen goedkoper te maken hopen de beleidsmakers de bestedingen en investeringen te stimuleren.

2 uur geleden
Koophuis 10 procent duurder, sterkste toename in bijna twee jaar

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen zijn vorige maand opnieuw flink gestegen, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. In juni waren de prijzen van bestaande koopwoningen gemiddeld 9,7 procent hoger dan in juni 2023. Dat is de grootste stijging in bijna twee jaar.

3 uur geleden
Beleggers kijken uit naar drukke beursweek met veel resultaten

DEN HAAG (ANP) - Beleggers staat een drukke beursweek te wachten met veel bedrijfsresultaten om te verwerken. Onder meer verfconcern AkzoNobel, telecombedrijf KPN, uitzender Randstad en bouwconcerns BAM en Heijmans presenteren cijfers. Buiten Nederland zijn onder meer Google-moederbedrijf Alphabet en frisdrankconcern Coca-Cola aan de beurt.

17 uur geleden