Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei begint week met winst

Nikkei begint week met winst

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstanden op Wall Street en bleven optimistisch over de Amerikaans-Chinese handelsdeal die afgelopen week werd ondertekend. In China waren de farmaceutische bedrijven en de makers van mondmaskers in trek door de vrees voor het coronavirus.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 0,2 procent hoger op 24.083,51 punten. De Japanse chipbedrijven behoorden tot de sterkste stijgers door optimisme over een herstel in de sector. Disco dikte 2,8 procent aan en Taiyo Yuden steeg 3,2 procent. Toshiba zakte 3,7 procent. Het Japanse technologieconcern stelt zijn resultaten in het verleden te herzien na de ontdekking van mogelijke boekhoudkundige onregelmatigheden bij een dochterbedrijf.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,4 procent in de plus. In China is opnieuw iemand overleden aan de gevolgen van een longontsteking die veroorzaakt is door het nieuwe coronavirus. Het aantal doden komt daarmee op drie. De Chinese medicijnenmakers Jiangsu Sihuan Bioengineering en Shandong Lukang Pharmaceutical stegen met de dagelijkse stijgingslimiet van 10 procent. Ook maskermaker Shanghai Dragon won rond 10 procent.

De Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,7 procent. De Kospi in Seoul kreeg er 0,6 procent bij. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung won 1,8 procent na wisselingen in de top van het bedrijf. In Sydney sloot de All Ordinaries-index met een winst van 0,2 procent.

Meer uit Financieel

Gelekt voorstel: open AI-modellen vrijgesteld van EU-wetgeving

BRUSSEL (ANP) - De aanstaande wetgeving van de Europese Unie voor de regulering van kunstmatige intelligentie bevat mogelijk uitzonderingen voor AI-modellen die voor iedereen beschikbaar zijn. In een gelekt concept voor een compromisvoorstel staat een uitzonderingspositie voor zogeheten opensourcemodellen voor AI, meldt persbureau Reuters.

49 minuten geleden
Poetin en Saudische kroonprins roepen op tot steunen OPEC-deal

RIYADH (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin en de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman dringen erop aan dat alle landen van oliekartel OPEC en bondgenoten zich aansluiten bij het recente akkoord over productieverlagingen. Dat hebben de twee leiders donderdag in een gemeenschappelijke verklaring naar buiten gebracht. Daarin staat ook dat zowel Rusland als Saudi-Arabië het erover eens zijn dat het belangrijk is om de samenwerking op het gebied van olie en gas te stimuleren.

1 uur geleden
Pensioenfonds Detailhandel krijgt boete voor onjuiste informatie

AMSTERDAM (ANP) - Pensioenfonds Detailhandel moet een boete van 136.000 euro betalen omdat het fonds onjuiste informatie heeft gegeven aan mensen die pensioen opbouwen en te laat informatie heeft doorgegeven, meldt de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Daarmee overtrad het fonds volgens de toezichthouder regels van de Pensioenwet.

1 uur geleden
Rapport: 100 miljard aan verzekerde schade door natuurrampen

ZÜRICH (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Natuurrampen hebben dit jaar naar schatting voor 100 miljard dollar (bijna 93 miljard euro) aan verzekerde schade veroorzaakt. Dat is minder dan vorig jaar, maar nog steeds een stuk meer dan gemiddeld. Dat meldt de herverzekeraar Swiss Re.

2 uur geleden
Minister vindt loonkloof onacceptabel en wil snel met wet komen

DEN HAAG (ANP) - Het is onacceptabel dat vrouwen in Nederland voor vergelijkbaar werk nog steeds minder verdienen dan mannen, zegt minister Karien van Gennip van Sociale Zaken na onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de loonkloof. Om de loonkloof sneller te dichten werkt de bewindsvrouw aan wetgeving voor het snel invoeren van een Europese richtlijn voor meer loontransparantie, meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

2 uur geleden
Facebookberichten voortaan standaard versleuteld

MENLO PARK (ANP) - Persoonlijke berichten op Facebook en de bijbehorende chatdienst Messenger zijn voortaan standaard versleuteld, waarmee ze alleen voor de verzender en ontvanger te lezen zijn. Moederbedrijf Meta zegt die stap te zetten om de berichtenfuncties op het socialemediaplatform veiliger te maken.

3 uur geleden
NS: vrijdag geen treinen naar Duitsland door spoorstaking

UTRECHT (ANP) - Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden vrijdag niet door een staking die donderdagavond begint op het Duitse spoor, zegt een woordvoerder van de NS. Ook de nachttreinen naar Wenen en Zürich op donderdagavond vertrekken niet. De laatste intercity's naar Berlijn en ritten van de ICE International vallen donderdagavond laat ook uit.

3 uur geleden