Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei begint week met winst

Nikkei begint week met winst

TOKIO (ANP) - De Japanse aandelenbeurs is maandag met winst begonnen aan de laatste handelsweek van november. De hoop op een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China bleef zorgen voor een positieve stemming onder beleggers. Ook de andere Aziatische beursgraadmeters gingen vooruit. Vooral in Hongkong werd een flinke winst geboekt na de districtsverkiezingen in de stad.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 0,8 procent hoger op 23.292,81 punten. Vooral de bedrijven die veel zaken doen met China waren in trek door het optimisme aan het handelsfront. Bouwmachinemaker Hitachi Construction Machinery, die veel omzet haalt uit China, won ruim 4 procent. Ook zwaargewichten als robotmaker Fanuc (plus 0,8 procent) en techinvesteerder SoftBank (plus 2,3 procent) wonnen terrein.

De Hang Seng-index in Hongkong boekte een tussentijdse winst van 1,7 procent. Het pro-democratiekamp in Hongkong heeft zondag in alle achttien kiesdistricten de meerderheid behaald. De bewoners van de stad lijken daarmee hun steun uit te spreken voor de aanhoudende protesten tegen de Chinese invloed en de regering van Hongkong. De beurs in Shanghai klom 0,6 procent en de Kospi in Seoul steeg 1 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,3 procent hoger.

Meer uit Financieel

Economie krimpt sterker dan verwacht in eerste kwartaal

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar sterker gekrompen dan eerder werd gedacht. Volgens een nieuw cijfer van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedroeg de krimp 0,5 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal. Eerder werd een krimp van 0,1 procent gemeld door het statistiekbureau. De grotere krimp komt volgens het CBS vooral door een neerwaartse bijstelling van de uitvoer.

1 uur geleden
Werkenden strijken kleiner deel op van verdiensten bedrijven

DEN HAAG (ANP) - Werkenden hebben vorig jaar opnieuw een kleiner deel opgestreken van de verdiensten in het bedrijfsleven. Van iedere euro die bedrijven verdienden, hielden werknemers en zelfstandigen 69 cent over. Dat is een iets kleiner deel dan in het voorgaande jaar en veel minder dan in 1995, toen werkenden 81,4 cent per verdiende euro opstreken.

1 uur geleden
Huizenprijzen in mei flink gestegen tot nieuw record

DEN HAAG (ANP) - De huizenprijzen zijn vorige maand flink gestegen en hebben een nieuw record bereikt, melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. De vorige piek was in juli 2022, waarna de prijzen iets daalden door de hogere hypotheekrente. Sinds juni 2023 maken de huizenprijzen op de krappe woningmarkt weer een opmars.

1 uur geleden
Beleggers letten komende beursweek op belangrijk inflatiecijfer VS

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers letten de komende beursweek vooral op een belangrijk inflatiecijfer dat vrijdag uit de Verenigde Staten komt. De Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve ziet dit cijfer als de belangrijkste graadmeter voor de prijsontwikkeling en dus van groot belang voor het rentebeleid van de Fed.

15 uur geleden
WSJ: Apple praat met Meta over AI-model in systeem verwerken

NEW YORK (ANP/RTR) - Apple en het moederbedrijf van Facebook gaan mogelijk samenwerken op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Apple en Facebook-eigenaar Meta hebben gesprekken gevoerd over het integreren van het generatieve AI-model van Meta in het nieuwe AI-systeem Apple Intelligence. Dit meldt The Wall Street Journal (WSJ) op basis van ingewijden.

17 uur geleden
Jurist: bunq heeft niet alle gedupeerden compensatie geboden

AMSTERDAM (ANP) - Bunq heeft nog niet alle klanten die slachtoffer zijn geworden van phishing of helpdeskfraude compensatie aangeboden. Dit zegt jurist Chizki Loonstein, die met advocaten namens tientallen gedupeerden mogelijk een rechtszaak tegen de onlinebank start. Bunq stelt dat alle bij de bank bekende slachtoffers van fraude wel een bericht hebben gehad.

20 uur geleden
Regen en waterschimmel dreigen aardappel lang dwars te zitten

AMSTERDAM (ANP) - De vele regen van de afgelopen maanden zit aardappeltelers dwars. Dat komt niet alleen doordat aardappelpercelen noodgedwongen te laat worden geplant, maar ook doordat een waterschimmel om zich heen grijpt. Dit probleem blijft mogelijk nog jaren voelbaar, ook in de portemonnee van de consument.

21 uur geleden