Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei begint week met klein verlies

Nikkei begint week met klein verlies

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een klein verlies begonnen aan de laatste volle week van het tweede kwartaal. Beleggers bleven voorzichtig door een recordstijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd en de zorgen over het economische herstel. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 9 miljoen coronabesmettingen geregistreerd. Vooral in de Verenigde Staten en Braziliƫ neemt het aantal gevallen flink toe.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 0,2 procent lager op 22.437,27 punten. De Japanse toeleveranciers van Apple stonden onder druk na het nieuws dat de iPhone-maker elf winkels in de Amerikaanse staten Florida, Arizona, North Carolina en South Carolina weer gaat sluiten vanwege een nieuwe golf aan coronabesmettingen. Apple had net vrijwel alle winkels in de VS weer geopend. Alps Alipine en Murata Manufacturing zakten 1,7 en 0,8 procent.

Toshiba klom bijna 5 procent. Het Japanse technologieconcern kondigde aan zijn belang in de voormalige geheugenchipdivisie Kioxia Holdings te verkopen en het merendeel van de opbrengst uit te keren aan aandeelhouders.

De meeste andere Aziatische beursgraadmeters deden eveneens een stapje terug. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent in de min na het besluit van de Chinese centrale bank om de belangrijkste rentetarieven onveranderd te laten. In Hongkong daalde de Hang Seng-index 1 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,5 procent. De Australische All Ordinaries in Sydney klom een fractie.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

4 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

6 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

8 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

9 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

10 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

10 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

20 uur geleden