Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nikkei: Apple schroeft productie terug vanwege oorlog Oekraïne

Nikkei: Apple schroeft productie terug vanwege oorlog Oekraïne

TAIPEI (ANP/RTR) - Apple wil de productie van de iPhone SE en AirPods komende tijd wat terugschroeven vanwege een zwakkere vraag naar de producten. Dat meldt Nikkei Asia op basis van ingewijden. Volgens het Japanse zakenmedium zou het gaan om een van de eerste tekenen dat de oorlog in Oekraïne en de opgelopen inflatie beginnen te drukken op de vraag naar consumentenelektronica.

Een paar weken terug kondigde Apple nog een 5G-versie van zijn instapmodel iPhone aan. Maar volgens de bronnen zouden meerdere leveranciers van het Amerikaanse techconcern nu te horen hebben gekregen dat er volgend kwartaal ongeveer 2 miljoen tot 3 miljoen minder iPhone SE's gemaakt hoeven te worden. Nikkei geeft aan dat de productie in die periode daarmee ongeveer een vijfde lager kan uitvallen dan oorspronkelijk gepland. Apple zou in heel dit jaar daarnaast dik 10 miljoen minder van de draadloze oordopjes AirPods willen afleveren.

De stappen van het bedrijf lijken erop te wijzen dat het conflict in Oekraïne en alle economische onzekerheid die hierdoor is ontstaan, gevolgen zullen hebben voor het consumptiegedrag van consumenten. Sowieso zorgt de oorlog ervoor dat de inflatie overal flink aantrekt. Niet alleen consumenten hebben hier last van. Daardoor wordt het voor grote bedrijven ook duurder om veel zaken in te kopen. Deze problemen komen bovenop het nijpende chiptekort dat tal van grote fabrikanten al een tijd raakt.

Volgens Nikkei vroeg Apple leveranciers ook om een ​​paar miljoen minder iPhone 13's te maken dan eerder gepland. Maar die maatregel zou zijn gebaseerd op seizoensgebonden vraag en heeft volgens de bronnen niks te maken met veranderde marktomstandigheden.

Meer uit Financieel

G7: Israël moet banden met Palestijnse banken niet doorsnijden

STRESA (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Israël moet de banden tussen Israëlische en Palestijnse banken niet doorsnijden omdat vitale diensten rond betalingen en handel moeten doorgaan. Dat stellen de ministers van Financiën van de G7 in een voorlopige slotverklaring die is ingezien door persbureau Reuters.

1 uur geleden
Opnieuw corruptieonderzoek naar hoge Chinese topfunctionaris

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese autoriteiten doen opnieuw onderzoek naar corruptie door een hooggeplaatste overheidsfunctionaris. Nu gaat het om het plaatsvervangend hoofd van de State Tobacco Monopoly Administration, die toezicht houdt op de tabaksindustrie in China.

1 uur geleden
Duitse minister waarschuwt voor handelsoorlog met China

STRESA (ANP/DPA) - De Duitse minister van Financiën Christian Lindner waarschuwt voor een handelsoorlog met China. Volgens hem kennen handelsoorlogen alleen maar verliezers en kunnen ze niet worden gewonnen. Dat heeft Lindner gezegd op een G7-top van ministers van Financiën in het Noord-Italiaanse Stresa.

3 uur geleden
Cryptobedrijven stijgen op beurs na fiat voorstel etherfondsen

NEW YORK (ANP) - De aandelen van cryptobedrijven op Wall Street zijn vrijdag flink meer waard geworden. Dat gebeurde nadat de Amerikaanse toezichthouder SEC een voorstel van beursuitbaters voor op de beurs verhandelde etherfondsen had goedgekeurd. Via die fondsen kunnen beleggers rechtstreeks in de cryptomunt investeren. Cryptobeurs Coinbase en cryptoplatforms Marathon Digital en Riot Platforms stegen tot 8,6 procent.

14 uur geleden
Staking legt luchtverkeer Parijs Orly dit weekend grotendeels plat

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen opgeroepen zaterdag en zondag 70 procent van hun vluchten op de Parijs Orly te annuleren. Aanleiding is een staking door luchtverkeersleiders op de Parijse luchthaven, de op een na drukste in Frankrijk.

14 uur geleden
Google gaat AI-zoekresultaten aanpakken na diverse blunders

MOUNTAIN VIEW (ANP/AFP) - Google gaat "snel actie ondernemen" om zoekresultaten die tot stand komen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) te verbeteren. Dat heeft het bedrijf vrijdag aangekondigd. Gebruikers die van de nieuwe zoekmogelijkheden gebruikmaakten, kregen bijvoorbeeld terug dat Barack Obama de eerste moslimpresident van de Verenigde Staten was.

16 uur geleden
Gegevens klanten ABN AMRO mogelijk gelekt bij cyberaanval

AMSTERDAM (ANP) - De gegevens van een aantal klanten van ABN AMRO zijn mogelijk buitgemaakt bij een cyberaanval op een leverancier van de bank. ABN AMRO benadrukt dat er op dit moment geen aanwijzingen zijn "dat onbevoegden daadwerkelijk gebruik hebben gemaakt van de gegevens van klanten". Ook zijn de systemen van de bank niet getroffen.

18 uur geleden