Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nike wil Amerikaans importverbod voor 'gebreide' Adidas-schoenen

Nike wil Amerikaans importverbod voor 'gebreide' Adidas-schoenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Sportmerken Nike en Adidas ruziën over sportschoenen die aan de bovenkant een soort gebreide sok zijn. Nike heeft patenten op een eigen technologie met de naam FlyKnit en stelt dat Adidas' PrimeKnit inbreuk maakt op die patenten. Het Amerikaanse merk is nu naar de International Trade Commission in Washington gestapt. Dat Amerikaanse orgaan kan een importverbod opleggen voor de Adidas-schoenen die buiten de Verenigde Staten gemaakt worden.

Nike noemt zijn eigen FlyKnit-schoenen "de eerste grote technologische doorbraak in de bovenkant van sportschoenen in tientallen jaren". De sokachtige bovenkant wordt gemaakt van gerecyclede materialen. Bovendien wordt de bovenkant precies op maat gemaakt en wordt er dus afval bespaard.

Dat is bij Adidas' PrimeKnit-schoenen precies hetzelfde. Toch ontkent het Duitse sportmerk inbreuk te maken op patenten van Nike. Volgens Adidas is PrimeKnit "het resultaat van jaren van gericht onderzoek".

FlyKnit-schoenen kwamen in 2012 op de markt. Adidas bracht zijn eerste PrimeKnit-schoenen in datzelfde jaar op de markt. Sindsdien zijn de geweven schoenen bijzonder populair geworden bij beide bedrijven.

Meer uit Financieel

Boete van 400.000 euro voor gokbedrijf Bingoal

DEN HAAG (ANP) - Aanbieder van sportweddenschappen Bingoal heeft een boete van 400.000 euro gekregen van de Kansspelautoriteit (Ksa). Volgens de toezichthouder heeft de onderneming, ook bekend als de naamgever van het Bingoal-stadion van voetbalclub ADO Den Haag, zich in reclame-uitingen gericht op jongvolwassenen in de leeftijd van 18 tot 24 jaar, en dat is verboden.

3 minuten geleden
Brussel vraagt techbedrijven aan te merken wat met AI is gemaakt

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie vraagt internetbedrijven om met onmiddellijke ingang te vermelden of een foto, filmpje of tekst met kunstmatige intelligentie (AI) is gemaakt. Zij wil die afspraak opnemen in de vrijwillige gedragscode waaraan bijvoorbeeld Google en Meta zich houden. Dat kan "meteen", zegt verantwoordelijk Eurocommissaris Vera Jourova, terwijl officiële Europese regels pas na de zomer ingaan.

33 minuten geleden
Kleine winst voor AEX, Viaplay keldert na waarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de stevige winsten van vrijdag. Nu het gevaar voor wanbetaling door de Verenigde Staten is geweken, wordt op de beursvloeren vooral uitgekeken naar de rentebesluiten van de Amerikaanse en Europese centrale banken later deze maand.

52 minuten geleden
Voor het eerst meer energie uit zonnepanelen dan uit biomassa

DEN HAAG (ANP) - In mei is voor het eerst meer energie geproduceerd door zonnepanelen dan uit biomassa. Dat was in Nederland nog nooit gebeurd, meldt energieopwek.nl, dat de duurzame energieproductie continu volgt. Van de totale hoeveelheid hernieuwbare energie die de afgelopen maand werd opgewekt, kwam 39 procent van zonnepanelen.

1 uur geleden
De Hypotheker: hypotheekrente voor langere duur zakt dit jaar nog

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - De rentes op hypotheken van langere duur gaan nog dit jaar zakken. Dat verwacht adviseur De Hypotheker althans. Het idee is dat door de aanhoudende renteverhogingen van instituten zoals de Europese Centrale Bank (ECB) de inflatie en economische groei afzwakken, waardoor ook de rentes tegen het einde van het jaar weer omlaag kunnen.

1 uur geleden
Analisten: opsplitsen moederbedrijf Thuisbezorgd.nl dringend nodig

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Een opsplitsing van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway is "dringend nodig" en zou de koers van het aandeel een flinke impuls kunnen geven. Dat schrijven analisten van de Amerikaanse zakenbank Citi in een rapport over het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.

1 uur geleden
Duitse export stijgt in april, maar krachtig herstel blijft uit

WIESBADEN (ANP) - De export van Duitsland is in april weer gestegen na de forse daling in maart. Het herstel van de uitvoer van de grootste economie van de eurozone en de belangrijkste handelspartner van Nederland lijkt goed nieuws, maar is volgens ING-hoofdeconoom Carsten Brzeski te zwak om echt voor opluchting te zorgen. Ook zijn er volgens hem zeer weinig tekenen van een sterker herstel in de komende maanden.

2 uur geleden