Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nike en Micron zetten de toon op stijgend Wall Street

Nike en Micron zetten de toon op stijgend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Sportmerk Nike en chipbedrijf Micron Technology zijn dinsdag flink gestegen op Wall Street nadat de twee bedrijven met goede resultaten waren gekomen. In navolging van Micron gingen ook andere chipbedrijven omhoog. Verder waren ook makers van coronavaccins in trek. Ook Wall Street in het geheel sloot hoger waarmee de verliesbeurt van een dag eerder weer deels werd goedgemaakt.

De Amerikaanse president Joe Biden zei dat de Verenigde Staten voorbereid zijn op de snel oprukkende omikronvariant. Hij benadrukte in een toespraak dat er veel meer kennis is dan aan het begin van de coronapandemie en dat 200 miljoen Amerikanen volledig gevaccineerd zijn. Verder worden de test-, vaccinatie- en ziekenhuiscapaciteit uitgebreid. Verregaande maatregelen zoals lockdowns liggen vooralsnog niet op tafel.

De Dow-Jonesindex sloot 1,6 procent hoger op 35.492,70 punten. De brede S&P 500 steeg 1,8 procent tot 4649,23 punten en techgraadmeter Nasdaq dikte 2,4 procent aan tot 15.341,09 punten.

Nike

Nike steeg 6,2 procent. De fabrikant van sportartikelen boekte afgelopen kwartaal meer winst. Het bedrijf houdt wel last van verstoringen in de leveringsketen. Doordat bepaalde fabrieken in Vietnam wegens lokale corona-uitbraken tijdelijk moesten sluiten, werd er minder omzet behaald in onder meer China.

Micron Technology dikte ruim 10 procent aan. De producent van geheugenchips boekte afgelopen kwartaal veel meer winst dan verwacht en gaf ook een positieve verwachting af voor het huidige kwartaal. Andere chipmakers als KLA Tencor en Nvidia stegen 6,2 en 4,9 procent.

Microsoft

Microsoft kreeg er 2,3 procent bij. Het techbedrijf kreeg van de Europese Commissie goedkeuring voor de overname van spraaktechnologiebedrijf Nuance. Daarnaast legde de Windows-ontwikkelaar 1 miljard dollar neer om advertentiemarktplaats Xandr over te nemen van telecom- en entertainmentconcern AT&T (plus 1,2 procent).

Voedingsbedrijf Kellogg Company werd 2,7 procent lager gezet. De maker van onder meer Kellogg's cornflakes bereikte een akkoord met stakend personeel waarbij vrijwel alle wensen van dat personeel werden ingewilligd.

De euro was 1,1281 dollar waard, tegen 1,1266 dollar bij de slotbel in Europa. De olieprijzen veerden op na de forse daling op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 4,2 procent meer op 71,48 dollar. Brentolie werd 3,8 procent duurder op 74,22 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Belangrijke conferentie Apple staat in teken van VR-bril

CUPERTINO (ANP) - Voor Apple-fans is het lange wachten eindelijk voorbij: maandag lanceert de techreus naar alle waarschijnlijkheid na vele jaren weer een belangrijk nieuw product. Apple komt op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC volgens vele geruchten met een eigen virtualrealitybril (VR), een tool waar de Amerikaanse iPhonemaker zich tot nu toe niet aan heeft gewaagd. De bril zou het belangrijkste nieuwe Apple-product worden sinds de Apple Watch in 2014.

3 minuten geleden
Zeepmaker Henkel heeft optie voor terugkopen activiteiten Rusland

DÜSSELDORF (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse zeepmaker Henkel, bekend van merken als Pritt en Persil, heeft de mogelijkheid om zijn activiteiten in Rusland binnen nu en tien jaar terug te kopen. Voorwaarde is wel dat de omstandigheden in en de relatie met dat land "fundamenteel" veranderen. Dat zei Henkel-topman Carsten Knobel in een interview met de krant Rheinische Post.

10 minuten geleden
Bouwconcern Heijmans wordt Koninklijk

DEN BOSCH (ANP) - Bouwconcern Heijmans heeft ter ere van zijn 100-jarige bestaan het predicaat Koninklijk ontvangen. Dat is zaterdagavond tijdens een jubileumfeest bekendgemaakt in het bijzijn van 7500 medewerkers van het bedrijf.

40 minuten geleden
Vijfhonderd e-mailadressen van ABP-gepensioneerden gelekt

AMSTERDAM (ANP) - Door een "menselijke fout" bij het verzenden van een e-mail, zijn vijfhonderd e-mailadressen van gepensioneerden bij pensioenfonds ABP gelekt. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf.

19 uur geleden
Sportauto 911 viert 60e verjaardag, feest bij Porsche Gelderland

HETEREN (ANP) - De Porsche 911 viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Om dit te vieren organiseert Porsche Centrum Gelderland, een van de grootste dealers van het merk in Nederland, dit weekend een expositie met "de meest unieke exemplaren" ooit gebouwd. "Een verzameling die in ons land nog nooit is vertoond", zegt Porschedealer Mark Wegh.

1 dag geleden
Optimisme op Wall Street na schuldendeal en banenrapport

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke winsten geëindigd. Het optimisme kreeg de overhand nadat ook de Senaat had ingestemd met het verhogen van het schuldenplafond voor de federale overheid van de Verenigde Staten, waarmee betalingsproblemen voor de grootmacht zijn afgewend. Sportmerk Lululemon maakte indruk met kwartaalcijfers en won fors aan waarde.

1 dag geleden
Witte Huis: Biden kan schuldendeal zaterdag ondertekenen

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Joe Biden ondertekent mogelijk zaterdag al het wetsvoorstel dat de verhoging van het schuldenplafond regelt, meldt een regeringswoordvoerster. Nu ook de Senaat heeft ingestemd met een ruimere limiet, moeten Amerikaanse parlementariërs de laatste details van het voorstel uitwerken. Zodra dat is gebeurd, kan Biden er volgens het Witte Huis vrijwel direct zijn handtekening onder zetten.

1 dag geleden