Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nike en Micron Technology stijgen op positief Wall Street

Nike en Micron Technology stijgen op positief Wall Street

NEW YORK (ANP) - Sportmerk Nike en chipbedrijf Micron Technology werden dinsdag flink hoger gezet op de beurzen in New York, dankzij goed ontvangen kwartaalcijfers. De algehele stemming op Wall Street was eveneens positief na de verliesbeurt een dag eerder, die werd veroorzaakt door de zorgen over de omikronvariant van het coronavirus.

De Verenigde Staten bereiden zich voor op vele nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames van ongevaccineerden vanwege de opmars van de omikronvariant. De test-, vaccinatie- en ziekenhuiscapaciteit zal daarbij worden uitgebreid, verklaarde het Witte Huis voorafgaand aan de toespraak van president Joe Biden over het coronabeleid. Verregaande maatregelen zoals lockdowns liggen vooralsnog niet op tafel. Omikron moet volgens het Witte Huis serieus worden genomen, maar de variant is geen reden voor paniek.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 1,1 procent hoger op 35.303 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 4610 punten en techgraadmeter Nasdaq dikte 1 procent aan tot 15.128 punten.

Nike

Nike steeg 6,5 procent. De fabrikant van sportartikelen boekte afgelopen kwartaal meer winst. Het bedrijf houdt wel last van verstoringen in de leveringsketen. Doordat bepaalde fabrieken in Vietnam wegens lokale corona-uitbraken tijdelijk moesten sluiten, werd er minder omzet behaald in onder meer China, andere delen van Aziƫ en Latijns-Amerika. Topman John Donahoe benadrukte dat Nike er veel beter voor staat dan aan het begin van de crisis.

Micron Technology dikte 6,8 procent aan. De producent van geheugenchips boekte afgelopen kwartaal veel meer winst dan verwacht en gaf ook een positieve verwachting af voor het huidige kwartaal. Andere chipmakers als KLA Tencor en Nvidia stegen 4,9 en 1,7 procent. De producent van voedingsmiddelen General Mills, die ook met cijfers kwam, daalde 4,4 procent.

Cruisemaatschappijen

De cruisemaatschappijen Norwegian Cruise Line, Carnival en Royal Caribbean Cruises gingen verder omhoog en wonnen tot 4,8 procent. De luchtvaartmaatschappijen United Airlines, American Airlines en Delta Air Lines gingen tot 3,2 procent vooruit nu een lockdown in de VS van de baan lijkt.

De euro was 1,1278 dollar waard, tegen 1,1292 dollar een dag eerder. De olieprijzen veerden op na de forse daling op maandag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,8 procent meer op 70,54 dollar. Brentolie werd 2,5 procent duurder op 73,31 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Amerikaanse beurswaakhond klaagt ook cryptobeurs Coinbase aan

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft cryptoplatform Coinbase aangeklaagd. Dat bedrijf zou de regels voor beurshandel hebben overtreden, door diensten voor effectenhandel aan te bieden zonder de daarvoor benodigde registratie. Het nieuws komt een dag nadat de SEC cryptodienstverlener Binance had aangeklaagd.

25 minuten geleden
Vakbonden tevreden met loonbod nieuwe cao supermarktpersoneel

UTRECHT (ANP) - Als het aan supermarktwerkgevers ligt, krijgen medewerkers vanaf september 10 procent meer salaris. Dat is het loonbod dat werkgeversorganisaties voor de levensmiddelendetailhandel Vakcentrum en de VGL aan vakbonden hebben gedaan. FNV en CNV zijn tevreden en gaan het bod nu voorleggen aan hun leden.

1 uur geleden
Shell wil af van energieleverancier voor Nederlandse huishoudens

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Shell zoekt een koper voor een onderdeel dat huishoudens in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland van gas en licht voorziet. Nog geen twee jaar geleden kondigde het olie- en gasconcern aan de Nederlandse markt te betreden voor energielevering aan particulieren. Maar nu blijkt het te lastig om voldoende winst te behalen met die activiteiten.

1 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout aangehouden voor dividendstripping

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout is dinsdag aangehouden in een onderzoek van de FIOD. Hij wordt verdacht van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen, waardoor de belastingdienst ruim 4 miljoen euro onterecht zou hebben uitbetaald. Zijn woning en kantoor zijn doorzocht. Ook is er gezocht in het kantoor van zijn belastingadviseur, meldt het Openbaar Ministerie.

1 uur geleden
Sterke afname Duitse export plastic afval in afgelopen 10 jaar

WIESBADEN (ANP/DPA) - De export van plastic afval door Duitsland is in de afgelopen tien jaar sterk gedaald. Dat heeft volgens het Duitse federale statistiekbureau Destatis onder meer te maken met striktere regels in Aziatische landen als het gaat om de import van plastic afval uit andere landen voor verwerking.

1 uur geleden
Ryanair schrapt 400 vluchten om staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS (ANP/RTR) - Ryanair heeft vierhonderd vluchten geannuleerd vanwege stakingen door luchtverkeersleiders in Frankrijk. De meeste van deze vluchten gingen naar of kwamen uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italiƫ en Spanje. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij op Twitter.

2 uur geleden
Expert: materialentekort bedreigt waterstofproductie Europa

KARLSRUHE (ANP/DPA) - Een tekort aan grondstoffen en materialen die nodig zijn voor de productie van waterstof moet op korte termijn worden aangepakt. Anders kan het ertoe leiden dat waterstof in Europa te duur wordt om een belangrijke rol te spelen in de energietransitie, zegt onderzoekscentrum ZSW.

2 uur geleden