Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nijmegen wil auto aan de kant over tien jaar

Nijmegen wil auto aan de kant over tien jaar

NIJMEGEN (ANP) - Nijmegen wil dat inwoners van de stad over ongeveer tien jaar "bewust reizen". Dat betekent volgens de gemeente dat de auto niet meer wordt gebruikt voor korte ritten binnen de stad en mensen aan de randen van de stad kunnen kiezen voor andere vormen van vervoer en deelvoertuigen. In de stad komt steeds minder ruimte voor parkeren en meer ruimte voor lopen en fietsen, staat in een programma waarover burgemeester en wethouders dinsdag hebben besloten.

In nieuwe wijken zal er niet meer bij elk huis een parkeerplaats voor een auto worden gerealiseerd. In de openbare ruimte worden geen nieuwe parkeerplaatsen meer aangelegd, zo wil de gemeente. In oude wijken wordt betaald parkeren buiten het stadscentrum steeds verder uitgebreid. Nijmegen wil ook het aantal straten waarin maximaal 30 kilometer per uur mag worden gereden flink uitbreiden.

Volgens de gemeente is het weren van de auto uit de stad nodig, omdat het inwonertal van Nijmegen groeit, maar de ruimte niet. Er is tegelijkertijd meer ruimte nodig voor meer groen en klimaataanpassingen. De gemeente gaat in de komende vijf jaar praten met onder meer bedrijven en instellingen, waarvoor het bewuste reizen een grote verandering betekent. Ook worden er oplossingen gezocht voor mensen die bijvoorbeeld niet kunnen fietsen of lopen. Voor hen moeten er voldoende mogelijkheden blijven om zich te verplaatsen, aldus de gemeente.

Meer uit Binnenland

Wandellegioen trekt op warme dag verder, over de Zevenheuvelen

NIJMEGEN (ANP) - Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

7 uur geleden
Advocaat slachtoffers 'bangalijst' doet aangifte van afpersing

UTRECHT (ANP) - Advocaat Ina Brouwer, die de Utrechtse studentes bijstaat die slachtoffer werden van zogeheten 'bangalijsten', heeft aangifte gedaan van afpersing en bedreiging. Dat bevestigt Brouwer na berichtgeving door onder meer het AD. Aanleiding voor de aangifte is een bericht op Telegram waarin een anonieme afzender onder meer eist dat Brouwer 10.000 euro aan bitcoins betaalt en stopt met haar hulp aan de studentes. Als zij dat niet doet, gaat het "exposen" door, zou in het bericht staan.

14 uur geleden
Vermiste bezoeker festival Wildeburg dood gevonden in Ens

ENS (ANP) - De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

14 uur geleden
Duitse politie arresteert drie Nederlandse plofkrakers

HAMBURG (ANP) - De Duitse politie heeft drie Nederlanders aangehouden na een mislukte plofkraak. Volgens de politie waren de mannen van plan een geldautomaat op te blazen in Embsen, ten zuiden van Hamburg, melden Noord-Duitse media.

15 uur geleden
Britse WO II-bom gevonden in Bunnik, ruimingsplan in de maak

BUNNIK (ANP) - Op het terrein van een houthandel in Bunnik is maandag een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, meldt de Utrechtse gemeente woensdagmiddag. De vliegtuigbom, een Britse 500-ponder, is afgedekt en veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

15 uur geleden
Slachtoffers van MH17-vliegramp herdacht in Park Vijfhuizen

VIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen zijn woensdagmiddag de slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Het is woensdag tien jaar geleden dat het passagiersvliegtuig boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten door pro-Russische separatisten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

18 uur geleden
ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

DEN HAAG (ANP) - Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

19 uur geleden