Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nijmeegse erepenning voor lopers dagelijkse Sunset March

Nijmeegse erepenning voor lopers dagelijkse Sunset March

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen reikt zaterdag de zilveren erepenning van de stad uit aan Team 31, een internationale groep veteranen die sinds 2014 zorgt voor een dagelijks eerbetoon aan de Amerikaanse geallieerden die Nijmegen in de Tweede Wereldoorlog hebben bevrijd. Leden van Team 31 lopen elke dag bij zonsondergang de Sunset March over De Oversteek, een brug over de Waal bij Nijmegen. De Sunset March behoort inmiddels tot het immaterieel werelderfgoed van UNESCO.

De Oversteek is gebouwd op de plek waar de historische Waalcrossing in 1944 plaatshad. Bij de Waalcrossing werden 48 Amerikanen doodgeschoten, toen zij in canvas bootjes de Waal probeerden over te steken. De oversteek was erg belangrijk voor de bevrijding van Nederland.

Op de brug gaan 48 paar lantaarnpalen in marstempo aan ter herinnering aan de Amerikanen van de 82nd Airborne Division. Sinds 19 oktober 2014 loopt er elke avond een groep mensen over de brug om "een brug te slaan naar alle veteranen in alle missies over de hele wereld, die strijden en gestreden hebben voor vrijheid". Aan de Sunset March hebben ondertussen regeringsleiders, bestuurders en bekendheden uit de hele wereld meegedaan, maar iedereen mag elke dag aansluiten.

Tim Ruijling, bedenker van de Sunset March, neemt de erepenning namens Team 31 in ontvangst. Luchtmachtveteraan Ruijling (70) stopt zaterdag als voorzitter van de stichting Sunset March.

Meer uit Binnenland

Vakbonden aan overheid: kijk naar totale toeslagenstelsel

UTRECHT (ANP) - Vakbonden CNV en FNV willen dat de overheid het totale toeslagen- en inkomstenstelsel onder de loep neemt en er alles aan doet om het vertrouwen van burgers weer te herstellen. Uit onderzoek van de parlementaire-enquêtecommissie naar de fraudeaanpak komt naar voren dat de overheid nog altijd blind is voor mensen en hun rechten.

16 minuten geleden
Gedupeerde toeslagenaffaire herkent conclusies enquêtecommissie

DEN HAAG (ANP) - Dat de overheid nog altijd blind is voor mensen en hun rechten, zoals de parlementaire-enquêtecommissie concludeert, is niet nieuw voor Roger Derikx. Als een van de gedupeerden van de toeslagenaffaire herkent hij de bevindingen. "Ik hoop nu dat duidelijk is dat de Staat dit probleem niet kan oplossen."

19 minuten geleden
Vrachtwagen Defensie met militaire uitrusting deels leeggeroofd

DEN HAAG (ANP) - Een vrachtwagen van Defensie vol met militaire uniformen en uitrusting is vorige week deels leeggeroofd. Dat meldt het ministerie van Defensie op X. Het ging om spullen bedoeld voor de ondersteuning en training van Oekraïense militairen in het Verenigd Koninkrijk.

2 uur geleden
Weer minder dan 2000 asielzoekers in Ter Apel, derde nacht op rij

TER APEL (ANP) - Voor de derde nacht op rij verbleven minder dan 2000 asielzoekers in het aanmeldcentrum in Ter Apel. In de nacht van zondag op maandag ging het om 1949 mensen, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Dit betekent dat het COA het maximumaantal van 2000 niet overschreed en dus geen dwangsom hoeft te betalen.

3 uur geleden
Boeren worden overladen met maatregelen, zegt LTO

DEN HAAG (ANP) - Boeren worden "overladen" met maatregelen rond natuur, stikstof, water en klimaat en nog zijn die maatregelen niet voldoende om aan de huidige plannen van het kabinet te voldoen. Dat zegt land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland in een reactie op het rapport van onder meer het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).

3 uur geleden
Aantal asielaanvragen blijft stabiel op hoog niveau

DEN HAAG (ANP) - Ook vorige week hebben ongeveer negenhonderd mensen in Nederland asiel aangevraagd. Dat is vergelijkbaar met het aantal aanvragen in de weken ervoor. Het aantal ligt wel duidelijk hoger dan in vorige jaren.

4 uur geleden
Jongen met automatisch wapen opgepakt bij bedreigd huis Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam is in de nacht van zondag op maandag een 16-jarige jongen aangehouden in de buurt van een bedreigde woning aan de Jacques Dutilhweg. Agenten zagen hem rondrijden op een scooter en zetten de achtervolging in. De jongen, uit Capelle aan den IJssel, stapte af en gooide al rennend een tas weg waar een automatisch vuurwapen in bleek te zitten.

4 uur geleden