Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nigeriaanse kidnappers eisen losgeld voor vrijlating scholieren

Nigeriaanse kidnappers eisen losgeld voor vrijlating scholieren

KADUNA (ANP/RTR) - Gewapende mannen die vorige week 286 scholieren en schoolmedewerkers in Nigeria ontvoerden, eisen 1 miljard naira (ruim 570.000 euro) aan losgeld. De kidnappers dreigen de slachtoffers te doden als het geld niet binnen twee weken is overhandigd.

De ontvoering gebeurde op 7 maart op een school in de noordelijke plaats Kuriga. Het was de eerste massaontvoering in het West-Afrikaanse land sinds 2021. Een leider in de getroffen gemeenschap is woordvoerder van de families. Hij zegt dat de daders dinsdag met hem hebben gebeld om het ultimatum te stellen.

Het telefoonnummer was niet zichtbaar en de autoriteiten proberen het nummer te achterhalen, zegt de man. De veiligheidsdiensten treffen volgens hem "voldoende maatregelen" om de vrijlating van de scholieren en medewerkers zeker te stellen.

Meer uit Buitenland

Doden door luchtaanvallen op Gaza-Stad

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Israëlische luchtaanvallen donderdag op Gaza-Stad hebben 26 mensen het leven gekost, meldt de Civiele Beschermingsdienst in de Gazastrook. Volgens een woordvoerder zijn een familiewoning en een moskee getroffen.

21 minuten geleden
Nepalese bereikt als snelste vrouw ooit top van Mount Everest

KATHMANDU (ANP/AFP) - Een Nepalese vrouw is erin geslaagd de top van de Mount Everest te bereiken in een recordtijd van 14 uur en 31 minuten. Phunjo Lama is meteen ook de eerste vrouw die binnen een etmaal naar boven is geklommen. De vorige recordhoudster deed er ruim 11 uur langer over.

1 uur geleden
VN-hof besluit vrijdag over maatregelen om Rafah-offensief Israël

DEN HAAG (ANP) - Het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Den Haag besluit vrijdag of het Israël aanvullende maatregelen oplegt vanwege het offensief in Rafah. Zuid-Afrika heeft het VN-hof verzocht om actie te ondernemen, omdat er een genocide zou dreigen in de Gazastrook.

2 uur geleden
Sunak en Starmer trappen Britse verkiezingscampagne af

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak en zijn uitdager Keir Starmer hebben de campagne voor de verkiezingen afgetrapt. De leiders van de Conservatieven en Labour hebben nog zes weken om de kiezers te overtuigen op hun partijen te stemmen.

2 uur geleden
China stuurt 'serieuze waarschuwing' met oefeningen bij Taiwan

BEIJING (ANP/AFP) - China stuurt met zijn militaire oefeningen bij Taiwan een "serieuze waarschuwing", zegt een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken. Degenen die een onafhankelijk Taiwan steunen, zullen volgens hem achterblijven met "gebroken hoofden en stromend bloed".

2 uur geleden
Macron noemt rellen Nieuw-Caledonië 'ongekende opstand'

NOUMÉA (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron noemt de rellen in Nieuw-Caledonië een "absoluut ongekende opstand". Hij landde donderdagochtend lokale tijd op de eilandengroep en hoopt de rust weer terug te brengen.

4 uur geleden
Doden en gewonden na instorten podium presidentskandidaat Mexico

MONTERREY (ANP/RTR) - In het noorden van Mexico is een podium ingestort tijdens een verkiezingsbijeenkomst van een presidentskandidaat. Er zijn negen doden en ongeveer vijftig gewonden gevallen, meldt de gouverneur van de staat Nuevo Leon.

4 uur geleden