Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwkomer Boadu scoort direct voor winnend FC Twente

Nieuwkomer Boadu scoort direct voor winnend FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - Myron Boadu heeft direct zijn waarde bewezen voor FC Twente. De van AS Monaco gehuurde aanvaller viel in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk in de 78e minuut in en scoorde vrijwel direct daarna (2-0). Boadu stond in de 81e minuut ook aan de basis van de 3-0 van Younes Taha, een andere invaller. Bij die stand bleef het.

Boadu is gehaald als vervanger van Manfred Ugalde. De Costa Ricaan maakte de overstap naar Spartak Moskou. Trainer Joseph Oosting begon met Boadu en de van Ajax overgekomen Anass Salah-Eddine op de bank. Ricky van Wolfswinkel mocht het laten zien en de 35-jarige spits had al snel succes. Na een voorzet van Sem Steijn legde Michel Vlap de bal met zijn hoofd goed opzij. Van Wolfswinkel faalde van dichtbij niet (1-0).

RKC miste met aanvoerder Michiel Kramer, Godfried Roemeratoe en Aaron Meijers drie geschorste spelers. De Waalwijkers waren voor rust enkele keren gevaarlijk.

Overhand

In de tweede helft had Twente duidelijk de overhand, al duurde het lang voor dat ook aan de score te zien was. Boadu had bij 3-0 nog een keer kunnen scoren, maar schoot naast.

Twente verstevigde met de zege de derde plaats. RKC blijft zestiende.

Meer uit Voetbal

Clubicoon Navas (38) vertrekt na bijna 700 duels bij Sevilla

SEVILLA (ANP) - Aanvoerder Jesús Navas neemt na zeventien seizoenen en bijna zevenhonderd wedstrijden afscheid van Sevilla. De 38-jarige vleugelverdediger gaat nog wel door met voetballen, al is nog niet bekend waar.

25 minuten geleden
Hummels en Goretzka niet in voorlopige EK-selectie Duitsland

BERLIJN (ANP) - De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann heeft 27 spelers opgenomen in de voorlopige selectie voor het EK voetbal in eigen land volgende maand. Mats Hummels (Borussia Dortmund), Leon Goretzka (Bayern München) en de geblesseerde Serge Gnabry (Bayern München) zijn de belangrijkste namen die ontbreken.

54 minuten geleden
Pedro Marques definitief van NEC naar Apollon Limassol

NIJMEGEN (ANP) - Pedro Marques komt na dit seizoen niet terug bij NEC. De 26-jarige spits tekent bij Apollon Limassol op Cyprus, waarvoor hij dit seizoen al op huurbasis uitkwam. De club licht de koopoptie in het huurcontract.

1 uur geleden
FC Volendam komend seizoen niet verder met trainer Simons

VOLENDAM (ANP) - FC Volendam gaat na dit seizoen niet verder met trainer Regillio Simons. De oud-spits nam eind vorig jaar de taken als hoofdtrainer over van de opgestapte Matthias Kohler, met Michael Dingsdag als assistent. Het aflopende contract van Simons wordt na een "gezamenlijk" besluit niet verlengd, meldt de club. Dingsdag ligt volgend seizoen nog wel vast bij de gedegradeerde club.

1 uur geleden
KNVB blij met nieuwe kabinetsplannen tegen misdragende fans

ZEIST (ANP) - De voetbalbond KNVB is blij dat het nieuwe kabinet misdragende supporters harder wil aanpakken. "Het is goed dat het toekomstige kabinet met deze plannen de inzet vanuit een Gastvrij en Veilig Voetbal in voetbalstadions bestendigt", schrijft de KNVB.

2 uur geleden
Voorlopig geen kaartverkoop Nations League-duel België-Israël

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De Belgische voetbalbond (KBVB) verkoopt voorlopig geen kaarten voor het Nations League-duel tussen België en Israël. Dat heeft met veiligheidsoverwegingen te maken. De wedstrijd staat voor 6 september op het programma.

3 uur geleden
Go Ahead Eagles neemt middenvelder Suray over van Dordrecht

DEVENTER (ANP) - Go Ahead Eagles heeft met Mathis Suray een nieuwe speler binnen voor het nieuwe seizoen. De Belgische middenvelder komt over van FC Dordrecht en tekent tot 2027, met een optie voor nog een jaar.

3 uur geleden