Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe verkenners gaan werken aan vertrouwen

Nieuwe verkenners gaan werken aan vertrouwen

DEN HAAG (ANP) - De nieuwe verkenners Tamara van Ark (VVD) en Wouter Koolmees (D66) gaan vrijdag aan de slag. Ze moeten het vertrouwen weer zien te winnen van de lijsttrekkers.

Dat vertrouwen liep donderdag een deuk op toen een notitie van de vorige verkenners per ongeluk openbaar werd. Het waren aandachtspunten bedoeld voor een gesprek met leiders van de VVD en D66.

De aantekeningen leidden tot boze reacties van de lijsttrekkers. De Partij voor de Dieren, SP, PvdA en PVV willen een debat over de kwestie. CDA-leider Wopke Hoekstra zei dat het vertrouwen "heel erg" is geschaad.

In de aantekeningen stonden onder meer opmerkingen over het CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt en de onderhandelingsstijl van Hoekstra. Na het echec stapten Kajsa Ollongren en Annemarie Jorritsma op als verkenner.

Om de lucht te klaren gaan Van Ark en Koolmees opnieuw met alle zeventien lijsttrekkers praten. Maar dat is lastig omdat een deel van hen in quarantaine zit. Dat is nodig omdat Ollongren besmet is met het coronavirus.

De verkenning moest eigenlijk dinsdag klaar zijn zodat de nieuwe Kamer er woensdag over zou kunnen debatteren. Maar die planning wordt niet gehaald. Koolmees en Van Ark laten dinsdag weten hoe de nieuwe planning eruit gaat zien.

Meer uit Binnenland

Politie krijgt vier tips over zedendelict 7-jarig meisje Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - De politie heeft vier tips ontvangen over een zedendelict waarbij een 7-jarig meisje begin augustus slachtoffer werd. Het delict vond plaats in het recreatiegebied De Heide in Heerenveen. De tips hebben nog niet geleid tot het aanhouden van een verdachte, meldt de politie vrijdag.

42 minuten geleden
Meer dan 1500 mensen willen in geboortehuis Johan Cruijff wonen

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan 1500 mensen hebben interesse in de woning in Amsterdam-Oost waar Johan Cruijff is opgegroeid. Volgens een woordvoerder van Ymere zijn er in totaal 1543 reacties binnengekomen op de sociale huurwoning van 62 vierkante meter in Betondorp. "Dat is ruim zeven keer meer dan gebruikelijk voor een huis als dit."

1 uur geleden
Onherstelbare natuurschade dreigt in Twente en Salland

ALMELO (ANP) - In Twente en een deel van Salland in Overijssel dreigt onherstelbare natuurschade te ontstaan door de droogte. Daarom heeft waterschap Vechtstromen vrijdag een sproeiverbod ingesteld voor de kwetsbare natuurgebieden en voor een zone van 200 meter rondom deze gebieden. Het schap kan op de hoge zandgronden geen water aanvoeren vanuit het IJsselmeer, zodat de natuur afhankelijk is van grondwater en regenval.

1 uur geleden
Eerste regionale hittegolf van het jaar een feit

HUPSEL (ANP) - De eerste regionale hittegolf van 2022 is een feit, meldt Weeronline. Om 11.30 uur werd het in Hupsel in de Achterhoek 30,1 graden en daarmee is aan de definitie van een hittegolf voldaan. De laatste regionale hittegolf dateert van half juni 2021, dat was in Limburg en delen van Brabant.

1 uur geleden
Steeds meer noodpompen om water in Nederland te verdelen

TIEL (ANP) - Waterbeheerders plaatsen steeds meer noodpompen langs rivieren en kanalen om te zorgen voor voldoende, liefst stromend water in het achterland. Door de droogte, de lage rivierwaterstanden en de hoge temperaturen vallen steeds meer beken, plassen en sloten droog. De natuur en landbouwers hebben daar ernstig onder te lijden.

2 uur geleden
NS gaat inchecken met betaalpassen testen

UTRECHT (ANP) - Om het reizen voor passagiers makkelijker te maken, gaat NS testen met het contactloos inchecken met een betaalpas. Vanaf vrijdag werft de spoorwegmaatschappij reizigers die het nieuwe systeem willen proberen tijdens de proefperiode, die op 29 augustus begint. Het is de bedoeling dat iedereen op termijn kan inchecken met een pinpas of creditcard, maar ook met een digitale betaalpas op een mobiele telefoon of smartwatch.

4 uur geleden
Veenbrand in Overijssel onder controle

WIERDEN (ANP) - De brand die in de nacht van donderdag op vrijdag uitbrak op een stuk veen tussen het Overijsselse Hoge Hexel en Wierden kreeg de brandweer rond 05.00 uur vrijdagochtend onder controle, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Wel heeft de brandweer nog even nodig om de resterende smeulbrandjes in het veen te blussen.

8 uur geleden