Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe trainer Marsch kan Leeds United nog niet aan succes helpen

Nieuwe trainer Marsch kan Leeds United nog niet aan succes helpen

LEICESTER (ANP) - Trainer Jesse Marsch heeft Leeds United nog niet aan succes kunnen helpen. De vervanger van de afgelopen week ontslagen coach Marcelo Bielsa debuteerde zaterdag met een competitienederlaag tegen Leicester City (1-0) voor zijn nieuwe club. Harvey Barnes maakte in de 67e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd.

De Amerikaan Marsch was eerder in Europa hoofdtrainer van RB Salzburg en RB Leipzig. Bielsa was sinds 2018 de coach bij Leeds United. Onder zijn leiding promoveerde de club in 2020 naar de Premier League en vorig seizoen werd Leeds knap negende op het hoogste niveau in Engeland. Pascal Struijk speelde de hele wedstrijd voor Leeds en kreeg een gele kaart. Leicester City is voorlopig de nummer 10 van de Premier League, Leeds bekleedt de zestiende positie van de ranglijst.

Meer uit Voetbal

Keeperstrainer Achterberg na vijftien jaar weg bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - John Achterberg stopt na vijftien jaar als keeperstrainer van Liverpool. De 52-jarige Nederlander is toe aan een nieuwe uitdaging, meldt hij op de website van de Engelse topclub.

40 minuten geleden
Van der Linden volgt Van Mosselveld op als directeur RKC

WAALWIJK (ANP) - Willem van der Linden is de nieuwe algemeen directeur van RKC Waalwijk. De 55-jarige Brabander volgt de naar FC Groningen vertrekkende Frank van Mosselveld op.

1 uur geleden
Van den Brom weet niet of hij Vitesse uit clubliefde mag coachen

ARNHEM (ANP) - "Clubliefde bestaat nog, ook in het betaalde voetbal", lacht John van den Brom als hij om zich heen kijkt op het trainingscomplex van Vitesse op Papendal. "Ik loop hier nu twee uur rond en het voelt weer als vanouds. Dit is Vitesse."

2 uur geleden
PSV'er Dest bevestigt dat voorste kruisband is afgescheurd

EINDHOVEN (ANP) - PSV'er Sergiño Dest bevestigt dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd. "Dat was heel lastig voor mij om te horen. Ik zal er voor een langere periode uit zijn", aldus de linkervleugelverdediger op de clubkanalen van PSV.

3 uur geleden
Reijners stopt na bekerfinale als coach voetbalsters Fortuna

SITTARD (ANP) - Roger Reijners stopt na de bekerfinale op 20 mei als trainer van de voetbalsters van Fortuna Sittard. Dat heeft de club naar eigen zeggen "in goed overleg" met de voormalig bondscoach van de Oranjevrouwen besloten. Reijners krijgt waarschijnlijk een andere rol binnen Fortuna.

7 uur geleden
Vitesse start crowdfunding met trainer Van den Brom als gezicht

ARNHEM (ANP) - Het noodlijdende Vitesse start donderdag een crowdfundingactie en de nieuwe trainer John van den Brom zal daar meteen een van de gezichten van zijn. Dat geeft de oud-speler en -coach van de club aan in het persbericht over zijn aanstelling voor volgend seizoen. "Doe mee, kleur de regio geel en zwart en kom zelf met initiatieven. Vitesse heeft iedereen nodig", zegt Van den Brom.

10 uur geleden
Real-trainer Ancelotti ontevreden over inzet spelers tegen Bayern

MÜNCHEN (ANP/RTR) - Trainer Carlo Ancelotti van Real Madrid was niet te spreken over de houding van zijn spelers na het 2-2-gelijkspel tegen Bayern München in de halve finales van de Champions League. De Italiaan vond ze te slap, zo zei hij na het duel.

10 uur geleden