Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Nieuwe terugroepactie beademingsapparaten Philips

Nieuwe terugroepactie beademingsapparaten Philips

SILVER SPRING (ANP) - Medisch technologiebedrijf Philips heeft ruim 1500 beademingsapparaten van het type V60 en V60 plus in de Verenigde Staten teruggeroepen vanwege een potentieel gevaarlijke productiefout. Door het gebruik van verouderde lijm kan een elektrisch onderdeel beschadigd raken, waardoor het apparaat uitvalt. Omdat sommige patiënten voor hun ademhaling afhankelijk zijn van de apparaten kan zo'n defect de dood tot gevolg hebben, waarschuwt de Amerikaanse warenautoriteit FDA op zijn site.

De toezichthouder heeft nog geen berichten gekregen van ongelukken met de bewuste V60- en V60 plus-apparaten. Het gaat om een relatief kleine terugroepactie, maar die komt bovenop de problemen van Philips met ruim 5 miljoen apparaten voor patiënten met slaapapneu. Het Nederlandse bedrijf begon vorig jaar een grote terugroepactie voor deze apparaten omdat isolatieschuim kan afbrokkelen.

Apparaten van het type V60 en V60 plus worden wel vaker teruggeroepen. Zo meldde Philips vorig jaar problemen bij ruim 16.000 exemplaren die met specifieke software waren uitgerust, omdat die in sommige gevallen minder zuurstof toedienden dan een patiënt nodig had. Vanwege dat probleem kreeg de FDA meldingen van 61 incidenten en 25 verwondingen binnen.

Meer uit Financieel

Staatsoliebedrijf van Koeweit doet 'gigantische' olievondst

KOEWEIT (ANP/RTR) - Kuwait Petroleum, het staatsoliebedrijf van Koeweit, heeft een olievondst gedaan, die gelijk staat aan de totale productie van het land in drie jaar. De "gigantische" vondst werd ten oosten van het Koeweitse eiland Failaka gedaan, maakte het concern zondag bekend.

14 uur geleden
Beleggers vrezen voor onrust op beurzen na aanslag op Trump

AMSTERDAM (ANP/RTR) - Beleggers staan maandag voor een mogelijk nerveuze handelssessie na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president Donald Trump. De kandidaat namens de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen raakte bij een schietpartij gewond aan zijn oor tijdens een verkiezingsbijeenkomst in de staat Pennsylvania. Een toeschouwer van de bijeenkomst werd gedood door een kogel. De Secret Service doodde de schutter. Mogelijk zorgt de aanslag voor onrust op de beurzen.

17 uur geleden
Musk roept op tot aftreden top Secret Service na aanslag Trump

NEW YORK (ANP) - Miljardair Elon Musk vindt dat de leiding van de Amerikaanse Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump als voormalig president van de Verenigde Staten, moet opstappen. De Tesla-topman deelde een BBC-filmpje op X waarin een getuige de politie waarschuwde voor een gewapende man op het dak, voorafgaand aan de schietpartij.

19 uur geleden
Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

21 uur geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

1 dag geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

1 dag geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

1 dag geleden